Vietnam

22 daagse backpackreis door Noord-Vietnam

by Maurice Mulders

Vietnam, een schitterend land in Azië. Steeds meer mensen gaan dit bijzondere land bezoeken. Dit is ook niet gek want Vietnam heeft het allemaal, van mooie stranden, groene bergen, mooie cultuur, heerlijk eten en schitterende nationale parken. Lees hier de highlights van Noord-Vietnam.

Hanoi

We werden opgehaald door een taxi op het vliegveld en naar het hostel gebracht. Hiermee maakten wij meteen kennis met de lokale bevolking van Hanoi. We moesten op zoek naar onze taxichauffeur, een klein mannetje met ons naambordje maar het zoeken duurde even want hij had zich vrij verdekt opgesteld.

Uiteindelijk vonden wij hem en hadden wij het soms best benauwd in de taxi want regels, daar zijn ze niet zo van tijdens het rijden. Om enkele voorbeelden te noemen; bellen tijdens het rijden, de lijnen van verschillende rijbanen worden niet gebruikt, verkeerslichten zijn sierlichten, de vluchtstrook is voor iedereen, rechts inhalen doen we allemaal, vrachtwagens op de linkerbaan graag, neon verlichting is cool, vijf mensen op één scooter (wij denken aan het klimaat). 

Eenmaal aangekomen bij ons hostel voor de komende drie dagen zijn we rustig aan het wennen aan de cultuurshock.        ‘s Middags zijn we het oude centrum van Hanoi ingegaan voor een lokale simkaart. Dit was gelukkig snel geregeld en zo hadden wij overal internet. In het centrum merk je al meteen hoe druk het is, amper auto’s maar wel duizenden scootertjes die je voor de sokken rijden. 

Vietnam

Een eettip is Pho, een typische Vietnamese noedelsoep. Deze soep is erg lekker en zo klaar. 

De volgende dag zijn we verder Hanoi gaan verkennen. Er ligt een groot park in het centrum, in het weekend zijn daar alle straten afgesloten. Op deze wegen zijn in het weekend elektrische autootjes te huur en kun je door de straten scheuren. Hier ook meteen in een cafeetje voor het eerst Eggs coffee geprobeerd en dit was heerlijk! Het smaakt behoorlijk zoet wat je eigenlijk niet zou verwachten.

Het leuke van het centrum van Hanoi is dat er verschillende winkelstraatjes zijn en per straat wordt er dan een specifiek artikel verkocht. Bijvoorbeeld in de ene straat worden alleen maar deurknoppen verkocht en in de ander alleen kruiden of kleding. 

Verder zijn er verschillende parken in Hanoi maar hier moet je wel overal entree voor betalen. Waarschijnlijk is dit voor het onderhoud van de parken.

Vietnam

Sapa

Voor ongeveer 15 dollar konden we met een privétaxi, een busje voor max 6 mensen naar Sapa. In het centrum van Sapa werden we afgezet en zijn we anderhalf uur gaan wandelen in de stromende regen richting het dal waar onze homestay was. 

Sapa staat bekend om haar prachtige rijstvelden en hoge bergen. Wanneer je van natuur en hiken houdt, is dit de place to be. Je kunt er voor kiezen om met een lokale gids op pad te gaan die gewoon in het centrum te vinden is of als je van avontuur houdt kun je ook zelf op pad gaan. Ga zeker de bergen in want zoals je kunt zien op de foto’s krijg je de meest prachtige uitzichten!

Wij zijn twee dagen in Sapa geweest. Hiervandaan gingen wij met de bus richting Catba. Dit is een rit van 12 uur met de bus. 

Vietnam

Catba

Wij zijn met de zogenaamde sleepbus gegaan. Deze naam heeft de bus omdat je er alleen kunt liggen. De stoel kan niet rechtop dus houd hier rekening mee. Wat erg bijzonder is aan deze bus is dat er geen toilet in zit. Wij hebben dan ook erg veel respect voor de blazen van de Vietnamese bevolking. Gelukkig hadden we in 12 uur tijd 1 stop gehad. Maar we stonden op klappen. 

Catba is een klein eilandje vlak naast Halong Bay. Deze streek staat bekend om haar vele rotsen (kleine eilandjes) in het water. Wanneer je van drukte houdt kun je beter naar Halong Bay gaan want Catba is veel rustiger en kleiner. Vanuit hier kun je de bekende tours boeken naar de rotsen en eilandjes. Wij hebben hier gesnorkeld, gezwommen en gekajakt. Ook zijn we naar Monkey Island geweest, hier kun je allemaal brutale apen spotten, ook wel Makaken genoemd. De lunch en het avondeten zit bij de tours inbegrepen.

Hierna hebben wij nog één dag rond gereden op een motor. Je kunt hier zonder motorrijbewijs een motor huren. Je kunt over het hele eiland touren en het national park bezoeken. Hier hebben wij een mooie hike gemaakt naar het hoogste punt en een schitterend uitzicht gekregen. 

Vietnam

Nihn Bihn

In dit plaatsje zijn wij een week gebleven omdat we pech hadden en in het zuiden van Vietnam waren allemaal overstromingen. We hebben hier voornamelijk bij het zwembad gehangen, veel gegeten maar we zijn ook nog even met een roeiboot gaan touren. Heel bijzonder hieraan is dat mensen met hun voeten roeien, heel apart om te zien maar een aardig tempo. 

We hebben hier de specialiteit van de streek geproefd met eten. Dit was een geit en een eend die in zijn geheel op de barbecue geroosterd wordt. 

Verder kun je hier onwijs mooi fietsen tussen alle rijstvelden door. Dit is een echte aanrader.

Vietnam

Vietnam heeft mij zeer positief verrast met haar vriendelijke mensen, lekker eten en schitterende diversiteit in landschappen. Het land heeft mij echt verwonderd.

Ben jij net als Maurice ook al eens in Vietnam geweest en wil jij ook jouw verhaal vertellen? Stuur dan een bericht.

Justmytravel

 

ReizenReizen

Deze blogs zijn ook interessant

1 comment

Shay 20 mei 2020 - 17:26

Dit is echt een droom van mij naar Vietnam te gaan! Ik hoop dat we snel weer kunnen reizen!

Reply

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy