De leukste kerstmarkten in Duitsland

by Amanda

Het einde van het jaar komt er weer aan, dat betekent tijd voor kerst! Wat het altijd een erg leuke en gezellige maand maakt zijn de vele kerstmarkten overal. In Nederland zie je deze kerstmarkten ook steeds meer komen, maar in Duitsland zijn ze hier al jaren heel goed in!
In november openen de meeste kerstmarkten alweer, vanaf dit moment kun je niet meer onder de gezellige kerstsferen uit in Duitsland! Aan de glühwein, 
braadworst en peperkoeken kun je niet ontkomen.

Kerstmarkten Duitsland

Ben je van plan een kerstmarkt in Duitsland te bezoeken? Om de keuze een stukje makkelijker te maken zetten wij een top 5 van leukste kerstmarkten in Duitsland op een rijtje voor je.

  • Wanneer je met de auto naar een kerstmarkt in Duitsland gaat, moet je even met een aantal dingen rekening houden!
    Voor bepaalde steden en gebieden in Duitsland heb je een milieusticker nodig op je auto. Deze kun je gemakkelijk aanvragen via internet. Je moet deze sticker 5 werkdagen van te voren aanvragen! Kijk goed in welke gebieden en steden de sticker nodig is, wanneer je de sticker niet hebt kun je een hoge bekeuring krijgen.
  • Winterbanden zijn een must! Sinds januari 2018 zijn winterbanden verplicht in Duitsland. All weather banden worden niet meer goedgekeurd bij winters weer en hier kun je dus een hoge boete voor krijgen.

Keulen

Eén van de grotere kerstmarkten in Duitsland. Door de stad heen zijn zelfs verschillende kerstmarkten te vinden. De meeste rondom de pleinen van de DOM. Dit maakt het plaatje en sfeertje compleet in Keulen. De mooie DOM van Keulen straalt met alle lichtjes en kraampjes rondom veel gezelligheid uit! Er is zelfs een schaatsbaan. Vooral in de avond als alles verlicht is, straalt het romantiek uit.

Buiten de kerstmarkten om kun je natuurlijk lekker door de gezellige stad van Keulen wandelen en shoppen!! Deze kerstmarkt opent eind november al.

Dusseldorf

De kerstmarkten van Dusseldorf staan ook goed bekend. Op 6 verschillende pleinen vind je sfeervolle kerstmarkten met ieder een ander thema.
De kerstmarkt van Dusseldorf is de meest bezochte. Het beste is om een weekendje naar deze kerstmarkt te gaan. Maar voor een dagje is het ook goed aan te rijden.  In Dusseldorf kun je natuurlijk ook een dagje shoppen in de leuke stad!
De kerstmarkt in Dusseldorf is geopend vanaf eind november.

Berlijn

In Berlijn is het allemaal wat grootser aangepakt. Je vind hier meerdere kerstmarkten die verspreid door de stad liggen. Je vind hier zelfs een skibaan waar je met een rubberband vanaf kunt glijden!
Een dagje Berlijn is niet te doen, je kunt hier prima een weekendje vertoeven en proberen zoveel mogelijk van de kerstmarkten in verschillende wijken te zien. Maar Berlijn is groot, dus het gaat je nooit lukken om alles te zien!

Aken

Vanuit Nederland is deze kerstmarkt wat dichterbij, dus ideaal om toch de sfeer te proeven maar niet te ver te rijden. Hier heb je een traditionele kerstmarkt midden in het centrum van Aken. Ook bij deze kerstmarkt  aan glühwein en peperkoeken geen tekort. Het is allemaal wat knusser dan de grotere kerstmarkten omdat de kerstmarkt op één plein is.
De kerstmarkt is geopend vanaf eind november.

Oberhausen

Deze kerstmarkt ligt op het terrein van een grote overdekte shoppingmall. Wanneer je veel inkopen wilt doen, is deze kerstmarkt zeker aan te raden. Er zitten heel veel leuke winkels in de shoppingmall, vooral als je nieuwe wintersportkleding wilt kopen, kun je hier goed slagen!

De kerstmarkt zelf is iets kleiner. De kraampjes staan in een rondje en je bent er eigenlijk best snel doorheen. Maar een dagje samen met de shoppingmall is erg leuk. En Oberhausen is ook niet zo ver rijden als de bovenste drie.

 

Ben jij zelf bij een andere kerstmarkt in Duitsland geweest en vind jij dat deze ook op de lijst hoort, laat het dan even in een berichtje onder deze blog weten! Veel kerstplezier!

 

Deze blogs zijn ook interessant

10 comments

Donna 25 november 2018 - 19:09

Blogs altijd super leuk om te lezen en ook veel handige tips

Reply
Amanda 25 november 2018 - 19:12

Dank je wel!!:)

Reply
Ali 26 november 2018 - 08:33

Leuk he al die kerstmarkten

Reply
Amanda 27 november 2018 - 19:01

Ja heel gezellig allemaal! Ben je er al eens geweest?

Reply
Gerda Batavier 27 november 2018 - 17:16

Goede tips en leuk om te lezen

Reply
Amanda 27 november 2018 - 19:01

Dank je wel!!

Reply
kelly 28 november 2018 - 13:58

ZO dat ziet er gezellig uit!! Ik ga meteen kijken voor een paar dagen kerstmarkt! Bedankt voor de leuke tips!

Reply
Amanda 28 november 2018 - 22:34

Ja moet je zeker doen Kelly! Het is super gezellig!

Reply
Nick 5 december 2018 - 00:46

Voor de noorderlingen die naar een kerstmarkt willen in Duitsland is de kerstmarkt in Oldenburg een aanrader. Vanuit Groningen ongeveer een uurtje rijden.

Betreffende all-season banden… Steeds meer van dit type band zijn wel geschikt als winterband. De beste manier om zeker te weten of een band als winterband geclassificeerd wordt is om te kijken of er op de wang van de band een Sneeuwvlokje en een bergkam staan afgebeeld.

N.B. Wanneer een winter band nog maar minder dan 4mm profiel heeft wordt het NIET meer gezien als winterband en kan je dus alsnog in de problemen komen als je bij een verkeersongeval betrokken raakt.

Reply
Amanda 5 december 2018 - 17:36

Bedankt voor de tip Nick, Oldenburg zullen we een keer gaan proberen!

Reply

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy