antiqua indruk

Antigua, Guatemala

by Amanda

Deze stad in Guatemala behoort tot de Werelderfgoedlijst van Unesco. En dat is niet voor niks! Vanwege de bewaarde koloniale architectuur van de stad, is antigua erg bijzonder. De stad ligt in de vallei van Panchay onder de vulkaan; de Agua. Hierdoor heb je een schitterend uitzicht!

Kerk Antiqua Guatemala

Sfeervol

Meteen toen we het stadje binnen reden kon je de gezellige sfeer al proeven! Een typisch koloniaans stadje met smalle straatjes, de wegen van keien, gekleurde lage huisjes, een groot centraal plein en een kerk in het midden van de stad. I love it!

Je hebt meteen dat gezellige gevoel, de temperatuur is ook bijna altijd goed, waardoor alles er ook al een stuk mooier uitziet. Wij hadden vandaag alleen helaas regen maar alsnog was de temperatuur aangenaam en kon je eigenlijk zonder jas lopen.

Antiqua Guatemala

We kwamen aan bij ons hotel; het Hermano Pedro hotel. Een erg gezellig, huiselijke uitstraling met een soort van binnenplaats/tuin in het midden. Hier kwamen de ramen van alle kamers op uit. Dit zorgde wel voor grappig effect. Op het dak van het hotel hebben ze een soort dakterras gemaakt.
Je hebt hier echt een fantastisch uitzicht over de stad, de vallei en de vulkaan. Wauw! Vooral met zonsopgang is het aan te raden gewoon even te blijven kijken! Wanneer je van plan bent naar Antigua te gaan vind ik dit hotel zeker een aanrader. Het ligt op een leuke en ideale locatie. Bezienswaardigheden

vulkaan Antiqua Guatemala

Bezienswaardigheden Antigua

Door een aardbeving in 1773 is de stad bijna verwoest geweest en zijn er nu ook nog vele ruïnes te bewonderen. Maar er zijn ook gebouwen blijven bestaan en gerestaureerd in koloniale stijl. Vooral veel kloosters en kathedralen zijn echt heel mooi om te bezichtigen. Het is echt gezellig om door de kleurrijke straatjes te slenteren, overal om je heen hoor je muziek en gezelligheid.

Een voor de belangrijkste bezienswaardigheden die je moet zien is de Santa Catalina Arch, het is een heel kleurrijk straatje met een gele boog, hierdoorheen kun je de vulkaan bewonderen. Het is een ideale plek voor mooie foto’s!

Verder vond ik de san fransisco kerk erg mooi om te zien. Wij waren er in de avond waardoor we er niet binnen konden kijken. Maar van de buitenkant vond ik het een indrukwekkend bouwwerk!

Het plein in het centrum van de stad is ook zeker de moeite waard om even overheen te lopen of even lekker te gaan zitten en gewoon mensen te kijken. Je ziet er schoolklassen in uniform netjes in rij lopen, marktmensen, straatmuziekkanten, echt van alles. Het is er heel gezellig en het lijkt wel alsof iedereen gewoon heel relaxt is.

Verder is de La Merced kerk bijzonder om te bezichtigen. Deze kerk is van de buitenkant helemaal geel. Eigenlijk zijn alles gebouwen die je hier ziet gekleurd. Het Museo de la Capuchinas is ook een apart bouwwerk met de vele bogen waar je onderdoor kunt lopen.

Straten Antiqua Guatemala

Straatmuzikanten

Waar je ook rondloopt in dit stadje, overal zie je straatmuzikanten. Ze zijn stuk voor stuk even enthousiast en willen het je maar al te graag leren! Dus wij hebben ook even de tijd genomen om op een zelfgemaakte fluit te leren spelen. Het zag er allemaal heel simpel uit maar ik kreeg er toch echt geen geluid uit haha! Gelachen hebben we wel, en na een tijdje kreeg ik er ook een klein piepje uit 😉

Muzikant in Antiqua Guatemala

In de avond kun je op vele plekken gezellig uit eten en eigenlijk is er ook overal wel muziek. We hebben een leuk tentje uitgezocht met de groep en hebben er heerlijk kunnen eten. Voornamelijk tortilla’s, bonen, mais en vis of kip. Ik ben gek op het eten hier! Het enige wat mij niet zo lekker lijkt zijn de gemalen bruine bonen, dat word een soort van papje en ziet er niet zo smakelijk uit.
Ze drinken hier veel verse fruitdrankjes welke erg lekker zijn.

Na het eten kwam er een live bandje optreden en zijn we nog even gaan dansen op de lokale muziek. Het was echt heel gezellig! Een super afsluiting van een paar dagen Antigua!

Justmytravel

Deze blogs zijn ook interessant

2 comments

bert schmit 2 augustus 2017 - 11:16

je had natuurlijk die vulkaan wel even moeten beklimmen zie:http://www.reismeisje.nl/reizen/de-gaafste-vulkanen-rondom-antigua-video/

Reply
Amanda 2 augustus 2017 - 15:05

Als ik de tijd ervoor had gehad, hadden we dit zeker ook gedaan. Nu heb ik wel een reden om nog een keer terug te gaan;)

Reply

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy