Stellenbosch

by Dennis Ravensbergen

Eén van de bekendste wijnstreken van de wereld moet toch wel Stellenbosch in Zuid-Afrika zijn. Een regio met honderden bekende en minder bekende wijnhuizen. Variërend van klein en pittoresk tot grootschalige wereldspeler. Laat dit nou het begin zijn van mijn 18-daagse rondreis door het zuid-westelijk deel van Zuid-Afrika.

Bekende wijnregio

Na een late aankomst in Kaapstad de volgende ochtend vroeg opgestaan om de auto op te halen op het vliegveld van Kaapstad en snel door te rijden naar de wijngaarden. Bij aankomst blijkt Stellenbosch niet alleen een bekende wijnregio maar ook een klein, gezellig en sfeervol dorpje met enkele leuke restaurants en gezellige barretjes. Prima om even snel te lunchen voor het inchecken.

Ik check in bij Asare wine estate and hotel, een middelgroot wijnhuis in de regio. Het hotel ligt op een heuvel en heeft een fantastisch uitzicht over de streek. Overal waar je kijkt staan wijnranken, echt een prachtig gezicht. Het hotel heeft een mooi zwembad en ook de hotelkamers zien er geweldig uit en zijn voorzien van alle luxe. En uiteraard hebben ze een uitgebreide wijnkaart met mooie rode en witte wijnen. De rest van de dag dan ook niet heel veel meer gedaan dan proeven…

De volgende ochtend eerst lekker uitgeslapen en wakker geworden met een prachtig uitzicht. Tijd om een rondje te rijden! Onderweg kijk ik mijn ogen uit. Het ene wijnhuis is nog mooier dan het andere en overal worden winetastings aangeboden. Erg verleidelijk, maar aangezien de Zuid-Afrikanen een zero tolerance beleid hebben met alcohol toch maar verstandig gedaan.

Jordan wine estate

Die middag beland bij Jordan wine estate, een kleinschalig maar top-end wijnhuis wereldberoemd om zijn bekroonde chardonnay. Ook hier weer een geweldig uitzicht over het gebied. In de tuin ligt een grote vijver waar het restaurant, de bakkerij en de wijnproeverij op uit kijken. Besloten om hier toch maar een wine tasting te doen (we pakken de taxi terug:-). Aansluitend genoten van een uitgebreid diner, uiteraard met bijpassend wijnarrangement!

De volgende dag uitgecheckt bij Asare en doorgereden naar het volgende hotel ruim 200 kilometer verder naar het oosten. Hiermee laten we ook Stellenbosch uiteindelijk achter ons. Maar niet voordat er uitgebreid is geluncht bij het bekendste wijnhuis van allemaal, Boschendal. Dit misschien wel grootste wijnhuis van Zuid-Afrika is bijna een dorp op zich en heeft zichzelf ontwikkeld tot een soort toeristische trekpleister. Wat mij betreft iets te massaal maar zeker leuk om een keer te kijken. Aanrader is de uitgebreide picknick in de rozentuin. Erg lekker en sfeervol.

Next stop, safari in oudshoorn en Addo national park…

By Dennis Ravensbergen

Logo Justmytravel

Meer weten over reizen in Afrika en Zuid Afrika? Lees dan snel ook deze blogs.
Cause this is Africa
Kennismaking met Afrika
Marokko

Rondreizen door Zuid-Afrika | FOX.nl

Deze blogs zijn ook interessant

7 comments

Ali 1 maart 2019 - 16:44

Wat een belevenis. Je moet wel van wijn houden. Maar dat is niet zo n probleem ha ha. Als je ditzo leest zie je het direct voor je al die wijnhuizen leuk hoor

Reply
Dennis 6 maart 2019 - 16:21

Zelfs als je niet van wijn houd zeker de moeite waard om te kijken Ali…

Reply
Marja 4 maart 2019 - 07:28

Ook leuk om te lezen.

Reply
Dennis 6 maart 2019 - 16:22

Dankjewel Marja!

Reply
kelly 5 maart 2019 - 09:14

Leuk verhaal! Ik ben heel benieuwd naar de safari!

Reply
Dennis 6 maart 2019 - 16:24

Dankjewel Kelly

Reply
Joke 5 maart 2019 - 09:38

Leuk. Zou t toch ook wel eens willen zien

Reply

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy