Leeuwarden

Escape tour Leeuwarden, het ontdekken van een stad is nog nooit zo leuk geweest!

by Amanda

Het ontdekken van steden is leuk, maar je kunt dit tegenwoordig op een wel heel bijzondere manier doen! Bij Baja Bikes kun je buiten verschillende fietstours wereldwijd nu ook Escape tours boeken voor verschillende steden binnen en buiten Nederland. Wij mochten een escape tour in Leeuwarden doen. 

Escape Tour

Wat is een escape tour nou precies? Bijna iedereen kent de escape rooms van tegenwoordig wel. Door verschillende opdrachten en samenwerken is het de bedoeling zo snel mogelijk uit een kamer te ontsnappen.

Een escape tour werkt eigenlijk op dezelfde manier. Het is alleen dan de bedoeling om binnen een bepaalde tijd te ”ontsnappen” uit de stad naar keuze. Door middel van verschillende opdrachten en raadsels kom je elke keer een stukje verder in de route. Bij een juist antwoord ontvang je ook een letter welke aan het einde van de escape tour een woord vormen voor het eindpunt. 

Tijdens de escape tour ontdek je dus een stad naar keuze op een onwijs toffe en speelse manier! Je loopt een route langs de bezienswaardigheden van een stad, belangrijke gebouwen en leert tegelijkertijd nog een stukje geschiedenis van een stad. 

Leeuwarden

Leeuwarden centrum

Wij kiezen ervoor om de escape tour in Leeuwarden te doen. Leeuwarden is de hoofdstad van Friesland en staat al langere tijd op mijn lijstje om te bezoeken. Het is een oude maar gezellige stad waar veel te ontdekken is. Natuurlijk vind je er ook wijken die wat minder aantrekkelijk zijn. Van monumenten, musea, grachten tot aan historische gebouwen, je vindt het er allemaal.

Leeuwarden

Met de escape tour van Baja Bikes loop je een leuke route door het centrum van Leeuwarden. Met deze route kom je langs vrijwel alle bezienswaardigheden en belangrijke plaatsen van de stad. Voor mijn gevoel heb ik echt veel van Leeuwarden gezien.

Het is ook de bedoeling dat je tijdens de route vragen invult over de stad, een monument of kerk om vervolgens weer een stukje van de route te kunnen bemachtigen. Beantwoord je een vraag goed, dan krijg je ook een letter erbij. Aan het einde van de escape tour vormen de letters die je kunt ”winnen” een woord dat leidt naar het eindpunt. Ik vind dit zelf erg leuk want je leert een stad nu ook op een andere manier kennen. Niet alleen vluchtig erdoorheen maar ook stukjes geschiedenis meekrijgen en leuke weetjes!

Leeuwarden

Leukste bezienswaardigheden in Leeuwarden

Tijdens de escape tour van Baja Bikes kom je zoals gezegd langs de meeste bezienswaardigheden van de stad. In Leeuwarden zie je veel mooie gebouwen. Een aantal plekken mag je zeker niet overslaan als je in Leeuwarden bent. 

  • Oldehove, dit is een scheve kerktoren. De scheve toren staat in de binnenstad van de buurt Oldehove. De scheve toren is nu een rijksmonument waar vroeger een kathedraal naast stond. Verder staat de toren aan een groot plein waar ze om het plein wat vrolijker te maken een tekst over het plein geschreven hebben. 
  • Het historisch centrum van Leeuwarden. Midden in het centrum van de stad vind je gezellige straatjes en grachten. Eigenlijk allerlei historische gebouwen.
  • Blokhuispoort, tijdens onze escape tour was de Blokhuispoort het eindpunt van onze escape. Normaal gesproken vind je hier verschillende restaurantjes en terrassen. 
  • Sint Bonifatiuskerk, een mooie kerk om te bezoeken. Als je de kans krijgt ga dan ook even binnen kijken!
  • Jacobijnerkerk, de grote kerk van Leeuwarden. Kijk vooral binnen en naar het orgel, altijd erg bijzonder en mooi te zien. 
  • Shoppen in de binnenstad van Leeuwarden of het historisch centrum, daar zijn genoeg leuke winkeltjes te vinden!

Leeuwarden is een leuke stad om een keer te bezoeken en dan zeker door middel van de Escape tour van Baja Bikes. Zo zie je alles van een stad en leer je de stad eigenlijk nog beter kennen. Neem ook eens een kijkje op hun website. Voor fietstours ben je er ook aan het juiste adres!

Justmytravel

Deze blogs zijn ook interessant

2 comments

Lisette 4 mei 2021 - 13:36

Oh wat een goede tip is dit! Lijkt me gaaf om te doen!

Reply
Amanda 4 mei 2021 - 14:34

Is ook echt een leuke manier van de stad ontdekken! Kijk maar eens op de website!

Reply

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy