Giraffe Afrika

Kennismaking met Afrika

by Carmen van Verseveld

Afrika, het continent dat voornamelijk bekend staat om zijn wildlife. Vooral Zuid-afrika stond al lang op mijn bucketlist. Het was dus de hoogste tijd om weer iets af te vinken. In mijn blogs komt een aantal bezienswaardigheden en activiteiten aan bod. Ik heb deze reis met een groep gemaakt. Met een truck reisden we van bestemming naar bestemming. Het is ook mogelijk om deze route met eigen vervoer (4×4) te doen.

Cabin crew..

Cabin crew, ready for take off! M’n buik begint te rommelen en ik begin zweethandjes te krijgen. Toch wel een beetje een dingetje voor mij, dat vliegen…

Na een overstap op London Heathrow (en echt, ik heb het héle vliegveld al rennend gezien omdat ik verdwaald was) , landde het vliegtuig in Kaapstad. Het beginpunt van mijn reis door (een gedeelte van) Afrika.

Tafelberg

Omdat ik bekaf was na de 11,5 uur durende vlucht, besloot ik natuurlijk lekker eigenwijs om niet even te rusten, maar gelijk maar mijn spullen te dumpen en een taxi te pakken naar de voet van de Tafelberg om deze te beklimmen. Dit om 2,5 uur later bezweet, moe en met spierpijn boven te komen op de 1083 meter hoge berg. Maar eerlijk is eerlijk, ik had dit uitzicht met mooie zonsondergang niet willen missen. Het is trouwens wel verstandig om iets van een jasje mee te nemen als je zo laat naar boven gaat. Naar beneden klimmen gaat niet meer, dus je moet dan met de kabelbaan. Het kan een tijdje duren voordat je aan de beurt bent. Voor de mensen die wat minder goed ter been zijn of gewoon te lui zijn om te lopen; je kunt ook de cable car OMHOOG nemen:)

‘s Avonds genoot ik even extra van mijn bedje in de hotelkamer, aangezien ik de aankomende weken zou gaan kamperen. Oh Lord…

uitzicht Tafelberg Zuid Afrika

Cape Point

Op weg naar Kaap de Goede Hoop en Cape Point, het zuidelijkste puntje van Afrika. Helaas kun je niet helemaal tot het puntje lopen. Ik heb weer 2,5 uur gewandeld en ben struisvogels en een walvis tegengekomen. Ik heb de wandeling afgesloten met een foto van het bord ‘Kaap die Goeie Hoop’. Lekker even de toerist uithangen.

Daarna met een volle maag doorgereisd naar Boulders Beach, een strand waar pinguins leven. Wat zijn het toch een leuke beesten.

Oke, tijd om de tent op te zetten. Toen deze met veel frustratie geïnstalleerd was, merkte ik dat ik, ondanks de warme chocolademelk, marshmallows en het haardvuur, de kou flink onderschat had. Ik had geen oog dicht gedaan die eerste nacht. WAAROM was ik ook alweer in de freaking WINTER van Afrika gaan kamperen?? Het begon op dat moment ook nog te regenen. Natuurlijk. Dit heeft ertoe geleid dat ik later tijdens de reis nog wat extra inkopen heb gedaan. Extra deken, muts, kruik en, jawel, mijn favoriete hondenone-suit. Gelukkig heb ik veel aan de spullen gehad en vielen de overige nachten mee.

Kaap de goede hoop Zuid Afrika

Namibië

De reis vervolgde door Zuid – Afrika, waar het overdag heerlijk weer was, zodat ik op de campings lekker kon zonnen of zwemmen. Na een stop bij de Oranjerivier ging ik de grens over met Namibië. Alles in Namibië is stoffig en droog. Het was dan ook elke keer een waar feestje als je aan het einde van de dag warm water had om te douchen op de camping. In Namibië ligt Dune 45, één van de hoogste zandduinen van het land. Het is een hele klim om met je blote voeten de duin op te klimmen, maar het leukste is om na de 120 foto’s en selfies die nét niet helemaal lukken, als een klein kind naar beneden te rollen en te rennen. Tja, je bent zo oud als je je voelt, toch? Hierna een bezoekje gebracht aan de Death Vlei. Het is een groot wit gebied tussen de duinen waar het zo droog en warm is dat de bomen dood zijn en er niets meer kan groeien. To be continued…

Namibie

By Carmen van Verseveld

logo amanda travel lichter

Deze blogs zijn ook interessant

1 comment

Stellenbosch | Justmytravel 1 maart 2019 - 17:37

[…] Kennismaking met Afrika […]

Reply

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy