Heath kills, don’t become a Death Valley victim.

by Amanda

Vandaag staan we vroeg op want een bezoek aan Death Valley staat op het programma. Death Valley is een woestijnachtig gebied in Californië en een stukje Nevada, twee staten in Amerika. Dit gebied hoort bij de Mojavewoestijn. Death Valley is met 86 meter onder de zeespiegel het laagste punt van Noord- Amerika. In de zomer kan het wel 50 graden worden in death Valley en is het hiermee één van de heetste plaatsen ter wereld.

Richting Death Valley

Vandaag word ik al vroeg wakker door mijn wekker. Vandaag staat er een bezoek aan Death Valley op de planning. Ik spring onder de douche en maak me klaar voor een hete dag! Ik ben heel benieuwd of het in Death Valley echt zo warm is als ze zeggen. Na het ontbijt stap ik naar buiten en krijg ik meteen al een hete föhn in mijn gezicht! Wauw, als het hier al zo warm is, hoe moet het dan in Death Valley zijn?! Na veel water ingeslagen te hebben, stappen we de bus in richting Death Valley.

We hebben een leuke reisleider tijdens onze rit naar Death Valley. Hij geeft veel informatie over de veiligheidsrisico’s wanneer je zelfstandig door Death Valley gaat rijden, wat de hitte met je kan doen, hoe warm het er kan worden en hij vertelt wat spookverhalen over criminelen die zich zouden schuilhouden in de rotsformaties van Death Valley. Het zijn best spannende verhalen en interessante weetjes dus de tijd gaat snel.

Onderweg zien we verschillende borden met teksten als ”Heath kills, don’t become a Death Valley victim”. Deze teksten zeggen al veel over wat we straks te zien krijgen. Gelukkig hebben we veel water ingeslagen want je voelt dat het al een stuk warmer is dan in Vegas. Bij het welkomstbord van Death Valley national park stoppen we even voor wat foto’s en meteen voel je de zon al branden. We rijden verder naar een spookstadje.

Death Valley Junction, spookstad

Death Valley Junction is een gehucht in de Mojavewoestijn. Er wonen hier nog maar een paar mensen, zo’n 20. We rijden een klein ”spookstadje” tegemoet. In dit stadje ligt het Amargosa Opera House & Hotel. Onze gids vertelt een verhaal dat mensen die hier alleen naartoe kwamen weleens verdwenen. De oude eigenaresse, Martha Becket zou er nog steeds wonen. Ze voerden een soort balletvoorstellingen uit voor truckers.

Het spookstadje telt maar een drietal huizen of wat er nog van over is. Het ziet er oud en vervallen uit. In één van de huizen wonen nu nog mensen, waaronder dus de oude eigenaresse van het Amagrose Opera House & Hotel. We mogen even binnen kijken maar door het verhaal van onze gids heb ik toch een beetje de kriebels gekregen haha.

Iedereen kent vast de film ”The Shining” van Stephan King wel, een tweeling rijdt op driewielertjes door een lange gang. Ik loop de lange hotelgang in en ineens uit het niets is daar een oude vrouw in een rolstoel die mij aan het einde van de lange gang zit aan te staren en piepend mijn kant op komt. Ik moest meteen aan deze film denken haha!
Na alles bekeken te hebben, ga ik een rondje buiten doen waar ik gelijk een onwijze warme föhn op mijn gezicht krijg. Deze hitte heb ik nog nooit ergens mee gemaakt, ik heb ook continue dorst.

Earth’s Lowest

Na ons bezoek aan het Amagrose Hotel rijden we door naar het laagste punt ter wereld. Dit ligt op 855 meter onder zeeniveau. Hier mogen we een stukje rondwandelen en kijken. Onze gids waarschuwt dat we niet te ver moeten gaan vanwege de extreme hitte, ongeveer 50 graden.

We lopen een stukje via een houten vlonder en zien aan beide kanten een soort waterbassin liggen, alleen zit er nergens meer water in maar alleen maar zout. Als ik voor mij uit kijk, zie ik een onwijze vlakte voor mij waar ik graag wil gaan kijken. We lopen steeds wat verder richting de vlakte maar de vlakte komt maar niet dichterbij. Het is een hele gekke gewaarwording eigenlijk, net als in films bij een oase. Dat moment of die gewaarwording maak ik nu ook echt een keer mee. Je eigen ogen houden je gewoon voor gek.

Na een best lang stuk lopen in de extreme hitte zijn we toch maar terug gegaan voor wat drinken. Je droogt gewoon helemaal uit daar. Om ons heen zie ik alleen maar kale en dorre vlaktes en rotsen, allemaal verdroogd door de extreme temperaturen in dit gebied.

Onderweg terug kunnen we nog even genieten van het ”maanlandschap” en de bijzondere natuur met zout en dorre vlaktes. De gids vertelt nog een heel mooi verhaal over bandieten die zich graag schuil hielden in dit gebied. Juist omdat het zo heet is en niemand het idee heeft dat mensen hier kunnen overleven. Ook omdat het gebied zo groot is, er veel rots partijen zijn waar ze zich goed in kunnen verstoppen en er weinig mensen door dit gebied trekken. Ik vond het allemaal best geloofwaardig.

Na een mooie dag met veel nieuwe indrukken van dit toch wel bijzondere landschap, kan ik toch wel zeggen dat het de moeite waard is als je in de buurt bent Death Valley een keer te bezoeken. Let op, neem genoeg drinken mee, zorg voor een backup plan als je alleen gaat en neem altijd een kaart mee van de omgeving! ”Heath kills, don’t become a Death Valley victim”.

Lees ook de blog over New York!

Reizen algemeen

Deze blogs zijn ook interessant

4 comments

Joke 24 juni 2019 - 15:12

Weer leuk geschreven Amanda

Reply
Amanda 24 juni 2019 - 19:24

Dankjewel!! 🙂 Goed getimed met die hittegolf hier he;)

Reply
Lilly 2 juli 2019 - 10:40

haha lekker toepasselijk met van het weekend! Heath does kill;) Goede info! liefs

Reply
Amanda 2 juli 2019 - 19:12

Ja toch heerlijk warm he!! Thanks!

Reply

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy