De Malediven, wachten tot je honeymoon? Wel nee joh!

by Chantal Roskam

Je hebt het ongetwijfeld al eens voorbij zien komen, die superdeluxe watervilla’s op de Malediven. Het perfecte verblijf tijdens je honeymoon. Maar waarom zou je hier nog op wachten? Tegenwoordig worden de Malediven steeds vaker bezocht door backpackers die bijvoorbeeld even een paar dagen willen relaxen na hun reis door Sri Lanka. Eèn van die backpackers was ik en met de blogs over de Malediven wil ik jullie laten zien dat de Malediven helemaal niet duur hoeft te zijn en je hier ook prima als single backpacker naartoe kunt reizen! 

Verblijf op een lokaal eiland

De Malediven is een eilandengroep bestaande uit 1190 koraaleilanden, waarvan er zo ongeveer 200 bewoond zijn. Daarnaast zijn ongeveer de helft van de bewoonde eilanden, resorteilanden. De populairste eilanden om te bezoeken zijn Hulhumale, Fulidhoo, Thulusdhoo en Maafushi.

Op het laatste eiland verbleef ik 5 nachten en sliep ik 1 nacht op het hoofdeiland Malè. Om op Maafushi te komen ging ik na de eerste nacht op Malé met de lokale ferry. Dit kostte mij zo’n 2 dollar en de tocht duurde zo’n 45/60 minuten. Alle info over de vertrektijden vind je hier. Maafushi is een klein eiland dat je in zo’n 15 à 20 minuten rondloopt en ongeveer 1300 inwoners telt. Op het eiland vind je hotels, hostels, guesthouses en restaurants waar je relatief weinig geld voor neer hoeft te leggen.

Tijdens mijn verblijf op Maafushi sliep ik in Arena Beach Hotel en had ik toegang tot het eigen privé strand. Let op! Omdat de Malediven een islamitische eilandengroep is, is het aan te raden je schouders en knieën bedekt te houden. Daarnaast is het rondlopen in badkleding enkel toegestaan op Bikini Beach. Ook het nuttigen van alcohol is niet toegestaan op Maafushi. Mocht je echt niet zonder kunnen drijft er een alcoholboot voor de haven waar je gratis naartoe gebracht kan worden. 

Wat te doen

Natuurlijk heb ik tijdens mijn verblijf op de Malediven niet alleen op het strand gelegen. Het zal je verbazen hoeveel er te doen is! Eèn van de populairste dingen om te doen op de Malediven is genieten van de onderwaterwereld.

Dagelijks worden er dan ook duik of snorkelexcursies aangeboden. Dat laatste heb ik 2 x gedaan en heb ik onder andere mogen zwemmen met haaien à la Freek Vonk. Tijdens deze excursies wordt er regelmatig een stop gemaakt bij de langste natuurlijke zandbank van de Malediven of bij een ander lokaal eiland voor lunch. Ook kan je het geluk hebben om tijdens deze excursies wilde dolfijnen tegen te komen.

Om het echte Malediven gevoel te ervaren is het mogelijk om een dag een eilandresort te bezoeken. Bonus hiervan is dat daar wel alcohol gedronken mag worden. Je raad al hoe dat ging toen de bar ‘s ochtends om 10:00 bij het zwembad open ging. Een bezoek aan een eilandresort is natuurlijk geen goedkope excursie maar het is het meer dan waard. Tot slot kan je elke dag genieten van de meest prachtige zonsondergangen.

Vaccinaties en Visum

Wanneer je naar de Malediven gaat worden er twee soorten vaccinaties aanbevolen, namelijk DTP en Hepatitis A. Bij aankomst kan er gevraagd worden om je gele boekje te laten zien, DUS VERGEET DEZE NIET.

Mocht je vanuit een land doorreizen naar de Malediven waar gele koorts voorkomt is deze vaccinatie zelfs verplicht! Check dus altijd even de landenzoeker van thuisvaccinatie, welke vaccinaties je nodig hebt voordat je naar de Malediven gaat. Voor je verblijf op de Malediven heb je geen visum nodig. Bij aankomst krijg je een gratis 30 dagen ‘visa on arrival’. Dus mocht je de tijd (en geld) hebben dan zou ik daar ook zeker gebruik van maken. 

Beste reistijd

De enige vraag die je jezelf nu nog kunt stellen is de ‘wanneer’ vraag. Ondanks dat je bij de Malediven denkt aan een tropische bestemming waar de zon altijd schijnt kan het er ook behoorlijk regenen. Van november t/m mei schijnt de zon gemiddeld het langst per dag, maar liefst 8 tot 9 uren!

Van mei tot november heb je de meeste kans op neerslag, gemiddeld 10 tot 15 dagen per maand. Ondanks de regen schijnt de zon gelukkig nog genoeg tijdens deze moessonperiode. Daarnaast is het elke dag warm op de Malediven, rond de 30 graden, en koelt het er ‘s nachts af naar 25 graden. Klik hier voor meer info over het klimaat op de Malediven.

Na het verblijf op de Malediven, dagbesteding en een aantal praktische zaken te hebben besproken hoop ik je overtuigd te hebben een ticket te boeken naar de Malediven. Ik heb ontzettend genoten van mijn tijd daar en zou zo terug willen gaan.

In mijn volgende blogs zal ik met jullie delen wat mijn budget was voor de Malediven, de snorkelexcursies die ik daar heb gedaan, mijn bezoek aan een eilandresort en nog een aantal praktische tips omtrent het vervoer. Veel leesplezier gewenst!

By: Chantal Roskam

Reizen algemeen

Deze blogs zijn ook interessant

6 comments

Kelly 29 mei 2019 - 16:00

Super lijkt me deze plek!!! Echt Wauw! Handige tips!

Reply
Chantal Roskam 30 mei 2019 - 10:30

Het was echt fantastisch!! And more to come;)

Reply
Robbert 30 mei 2019 - 10:27

Ik ben benieuwd naar de verhalen over de Malediven, ik denk erover om er over een half jaartje heen te gaan. Heb je nog goede tips?!

Reply
Chantal Roskam 30 mei 2019 - 10:33

Heel gaaf Robbert! Mijn grootste tip is om te verblijven op Maafushi, vanuit daar is erg veel te doen. Er komen nog tips aan over mijn dagtrip naar een eilandresort en over de snorkelexcursies die ik heb gedaan daar! Mocht je meer willen weten of heb je een specifieke vraag kan je ons altijd een berichtje sturen!

Reply
Marja 3 juni 2019 - 15:00

Leuk om te lezen.

Reply
Chantal Roskam 3 juni 2019 - 22:46

Bedankt!:) leuk om te horen!

Reply

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy