New Year’s Eve in New York!

by Amanda

Het is eind December, somber en koud in Nederland dus tijd om erop uit te gaan. Logisch dat je dan voor iets kiest waar het nog kouder is, toch?! New Year’s Eve vieren in New York? Benieuwd wat er te doen is? Lees dan snel verder! 

Times Square

Terugblik New Years eve

Even een terugblik naar mijn Oudejaarsdag van alweer een paar jaar geleden in New York! Vandaag op oudejaarsdag wil ik nog veel van de stad zelf zien. Ik sta al vroeg op om op pad te gaan. Het hotel ligt op een ideale locatie! Je stapt de deur uit en staat op Times Square, waar zich zo vroeg al mensen verzameld hebben om maar vooraan te kunnen staan vannacht bij the ball drop. Gekkenwerk als je het mij vraagt. Ik bevries nu al bijna, laat staan als ik de hele dag zou gaan staan, zitten en liggen wachten tot het eindelijk 12 uur is!

Vandaag is het de bedoeling om nog wat rond te lopen door de stad. Een aantal bezienswaardigheden staan op het lijstje voor vandaag en vanavond een rooftop party. Ik ben best benieuwd hoe oudejaarsavond hier gevierd word. In ieder geval the Ball drop op times square. Heel de avond zijn er optredens van bekende artiesten en om 12 uur komt de bal naar beneden. Ik vraag me af of ze hier ook aan vuurwerk doen net als in Nederland. Als dat zo is heb ik vannacht een mooi uitzicht!

New York

New Year’s Eve

New Years Eve vieren in New York is wat veel mensen een keer willen meemaken in hun leven. New York staat bekend om de grote feesten en de bekende ball drop op Times Square. Wanneer je geen zin hebt in een feest is er in New York heel wat meer te doen om het nieuwe jaar te vieren. Je kunt bijvoorbeeld in Central Park genieten van de avond met als afsluiting vuurwerk of een boottocht maken. Er is genoeg te beleven voor jong en oud.

Ball Drop New York

Het bekende Ball Drop festival op Times Square tijdens New Year’s Eve, is vaak al snel uitverkocht. Er komen zoveel mensen op dit evenement af. Toen wij er waren zaten de mensen al vanaf de nacht ervoor buiten om de beste plekken te hebben. Vreselijk koud, brrr….
Als je het mij vraagt, is er ook niet onwijs veel aan een bal die naar beneden zakt. Tijdens optredens van bekende zangers en zangeressen komt gedurende de avond de bal steeds meer naar beneden, tot deze om middernacht helemaal beneden is en iedereen gaat juichen en happy new year wenst. En daar sta je dan, nadat de bal beneden is gebeurt er niks meer. Geen aanrader en ik ben heel blij dat wij niet de hele dag hiervoor in de rij gestaan hebben!

Ball drop

Boottocht

Na wat research gedaan te hebben waren er voor ons twee opties. De één was een boottocht en de ander, waar uiteindelijk voor gekozen is een rooftop party. Mijn voorkeur ging toch uit naar de boottocht maar dat is dan voor een volgende keer in New York!

Met een boottocht tijden New Year’s Eve, heb je mooi uitzicht over Manhattan tijdens een leuk feestje, en om middernacht kun je vanaf de boot genieten van het vuurwerk boven de Hudson River. Er zijn verschillende boottochten te vinden, wanneer je even gaat zoeken. Boek wel ruim van te voren want het is snel vol!

Times Square

New Years Eve Rooftop party

Wij hebben gekozen voor een rooftop party, dan hebben we een feestje en mooi uitzicht over de stad en misschien vuurwerk?
De kaartjes waren vrij prijzig, en het ging hard dus we moesten snel zijn. We wisten kaartjes te bemachtigen, ook ruim van te voren!

Rond 22:00 zijn we naar het feestje gegaan, het was al erg druk en het feest was al goed begonnen. Rond middernacht was het aftellen en gelukkig nieuwjaar wensen. En toen stond ik eigenlijk te wachten op vuurwerk dat ik nooit gezien heb haha. Om heel eerlijk te zijn had ik zoveel meer verwacht van New Year’s Eve vieren in New York

Begrijp me niet verkeerd hoor, het is al bijzonder dat je in New York bent, alleen had ik zoiets spectaculairs ervan verwacht. Het was een leuk feest maar dat had ik ook in Nederland kunnen hebben.

Ik zou dus wanneer je New Year’s Eve in New York viert aanraden om een boottocht te boeken of in Central Park te vieren, tenzij je natuurlijk hele andere verwachtingen dan mij ervan hebt en gewoon lekker wilt feesten;).

Empire State building

Maar waar je New Year’s Eve ook viert, have fun!!!
Het team van Justmytravel wenst iedereen een heel gelukkig, gezond en top 2019 met veel nieuwe en mooie reizen!! 

 

 

Deze blogs zijn ook interessant

5 comments

Marja 9 januari 2019 - 10:46

Leuk. Goed om te weten dat een boottocht misschien beter is.

Reply
Amanda 11 januari 2019 - 11:15

Dank je! Ja is handig toch als je er nog eens heen wilt!

Reply
Rondreis West-canada in 23 dagen | Justmytravel 18 maart 2019 - 19:51

[…] New Year’s Eve in New York! […]

Reply
Heath kills, don't become a Death Valley victim. | Justmytravel 23 juni 2019 - 23:13

[…] New Year’s Eve in New York! […]

Reply
Living Abroad in New York | Justmytravel 1 februari 2020 - 17:50

[…] New Year’s Eve in New York! […]

Reply

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy