Buitenplaats Beekhuizen

Buitenplaats Beekhuizen, Ontdek de Luxe Pod.

by Nathalie Sneepels

Buitenplaats Beekhuizen ligt verstopt in de uitgestrekte bossen van Nationaal Park Veluwezoom. Ik ga hier een nachtje slapen in een Luxe Pod. Wat dat precies is? Lees maar mee!

Heel veel mensen kijken mij raar aan wanneer ik vertel dat ik van kamperen hou. Slapen in een tentje, een camper of caravan vind ik ontzettend leuk. Voor de personen die gruwelen van dit idee is Buitenplaats Beekhuizen perfect. Maar natuurlijk ook wanneer je gek bent op de natuur, het buitenleven en de rust van de prachtige Veluwe. Ook dan zit je hier helemaal goed. Buitenplaats Beekhuizen is namelijk een ‘glamping-only’ vakantiepark in de bossen. Je logeert hier in Pods, Lodgetenten of Forrest Cabins. Ze zijn allemaal van alle gemakken voorzien en hierdoor beleef je het kamperen op een hele andere manier. Op een manier met veel comfort en luxe. Zo hebben sommige Lodgetenten zelfs een eigen Hot Tub naast de tent.

Comfortabel genieten in de Luxe Pod bij Buitenplaats Beekhuizen

Ik ben meteen verkocht wanneer ik op Buitenplaats Beekhuizen arriveer. Er staan her en der grote lodgetenten verspreid op een heuvelachtig terrein. Er staan rondom veel bomen, waardoor je hier echt midden in de natuur verblijft. Geen aangelegde betonpaden, maar gewoon zoals Moeder Natuur het bedacht heeft. De leuke, beetje eigenwijze, houten Pods vallen mij direct op. Daar slaap ik vannacht! Ik ben reuze nieuwsgierig naar de binnenkant, want het oogt op het eerste gezicht klein. Niets is minder waar.

Mijn Luxe Pod heeft alles wat ik mij maar kan wensen. Er staan twee goede relax stoelen met een lekkere poef. Er is een eettafel met stoelen en ik zie een heerlijk tweepersoonsbed. De Luxe Pod is namelijk geschikt voor 2 personen. Het is gezellig ingericht met leuke kussens en windlichten. Knus en heel erg sfeervol. Er is een keukenblokje waar je een simpele maaltijd kunt bereiden in de elektrische wok. Heel erg handig. Dan is er nog de badkamer met een fijne douche en natuurlijk het toilet. Alles is aanwezig om hier twee dagen heerlijk te genieten, maar ik zeg ook zeker geen nee tegen een langer verblijf. Ik vind het nu al helemaal leuk op deze bijzondere plek in de natuur.

Luxe POD met Hottub

Marshmallows roosteren boven het vuur

Wanneer het begint te schemeren zie ik de eerste vuurtjes ontstaan op Buitenplaats Beekhuizen. Het ruikt heerlijk en het ziet er zo ontzettend magisch uit. Ik zie gezinnen met kinderen, die marshmallows roosteren boven het vuur in de vuurschaal. Ik besluit zelf ook een vuurtje te maken. In de receptie kun je houtblokken kopen. En dus ook die onweerstaanbare marshmallows.

Voor de kinderen is dit een fantastische plek. Ze spelen met elkaar en zijn de hele dag buiten. Ik krijg direct een flashback naar mijn eigen jeugd op de campings in Zuid-Frankrijk. Voor entertainment wordt op bepaalde dagen ook gezorgd. Er is een groepstent waar de kinderen kunnen knutselen en spelletjes kunnen doen. Zo hebben niet alleen de ouders, maar ook de kleintjes de tijd van hun leven.

Interieur luxe POD

Festival vibes bij Restaurant WOODZ

Van woensdag tot en met zondag kun je voor een lekkere lunch of een heerlijk diner terecht in het restaurant op de Buitenplaats. Restaurant WOODZ is er voor de lekkere trek, maar ook voor een goede kop koffie kun je hier terecht. Wandelaars schuiven hier overdag ook gezellig aan, het is voor iedereen toegankelijk. Restaurant WOODZ heeft een gezellig overdekt terras met een festival-achtige sfeer. In de herfst en winter geniet je hier van heaters en gezellige vuurtjes, zodat je lekker warm blijft. De schapenvelletjes op de loungestoelen maken het helemaal af. Ook hier is aan de kleintjes gedacht. Zo is er een kleine glijbaan en een heus kabelbaantje.

Wellness op de Buitenplaats Beekhuizen

Buitenplaats Beekhuizen is uitermate geschikt om heerlijk te ontspannen in de natuur. Ook hier is aan gedacht. Op een mooi plekje op het terrein kun je genieten van jouw eigen privé Hot Tub. Tegen betaling is deze de hele dag voor jou gereserveerd. Natuurlijk is de Hot Tub met schoon water voorzien en met houtblokken voor jou warmgestookt, zodat het grote genieten meteen kan beginnen.

Wil je liever elke dag genieten van een Hot Tub tijdens jouw verblijf? Boek dan een Lodgetent Wellness ( geschikt voor maximaal 4 personen ) of een Lodgetent Wellness XL ( geschikt voor maximaal 7 personen ). Dan heb je standaard jouw eigen Hot Tub naast de tent tot je beschikking. Voor het echte glamping-gevoel boek je de Lodgetent Wellness XL, want dan stap je ook nog eens onder een regendouche met massagestralen. Hoe leuk is dat!

Restaurant Woodz

Wild spotten vanuit Observatiepost De Elsberg

Het is voor niemand meer een geheim dat ik van de Veluwe ben gaan houden. Ik vind het oprecht het mooiste stukje van Nederland. Het voelt een beetje als “thuis”. Ik kom uit de grote stad, dus ik wil zo nu en dan de rust van de Veluwe meepakken. Ik heb goede verhalen gehoord over Observatiehut De Elsberg, dus ik besluit dit natuurgebied de volgende ochtend te gaan bekijken. Ik heb heerlijk geslapen in de Luxe Pod en ik heb enorm genoten van mijn ontbijtje. Ik ben klaar om weer een nieuw gedeelte van de Veluwe te verkennen. De Elsberg ligt op ongeveer een half uurtje van Buitenplaats Beekhuizen. Via een mooie omgeving rij ik naar de parkeerplaats bij de observatiehut in Rheden. Het is dan nog een klein stukje lopen vanaf parkeerplaats De Lange Juffer.

Vanuit de hut heb je een verbluffend mooi uitzicht op het rustgebied van het wild. Hier leven onder andere edelherten, reeën, wilde zwijnen en Schotse Hooglanders. Vooral tijdens de schemering heb je hier kans wild te spotten. Vanaf half september tot half oktober kun je hier de herten ook horen ‘burlen’, omdat dit de bronstperiode is. Ik was hier eind oktober en ik had helaas pech. Ik spotte wel een aantal Schotse Hooglanders van heel dichtbij. Voor de prachtige edelherten kom ik graag nog eens terug.

De Veluwe

Ik heb enorm genoten van mijn verblijf in de Luxe Pod bij Buitenplaats Beekhuizen. Ik wil graag nog een keer terugkomen voor een langer verblijf. Wellicht probeer ik dan de Lodgetent uit, want dit ziet er ook veelbelovend uit. Voor nu keer ik huiswaarts richting de grote stad en zeg ik gedag tegen Buitenplaats Beekhuizen op mijn geliefde Veluwe! Wij zijn altijd opzoek naar bijzondere overnachtings plekjes, voor tips laat een berichtje achter!

 

Justmytravel

 

 

 

 

 

Deze blogs zijn ook interessant

4 comments

eva 17 november 2021 - 11:15

Leuk plekje is dit! Ik ben echt op zoek naar iets speciaal met jacuzzi of hottub. Dus deze ga ik even opslaan:) heb je nog meer goede tips voor me? Liefs Eef

Reply
Nathalie Sneepels 18 november 2021 - 09:59

Als je echt iets speciaals wilt kan ik je Buitenplaats Beekhuizen echt van harte aanraden. Het is een magische plek in de natuur. Wanneer je de lodgetent met Hot Tub boekt heb je deze jouw hele verblijf tot je beschikking. Wanneer je de Luxe Pod boekt kun je natuurlijk ook de prachtige Hot Tub op het terrein een dagje reserveren!

Reply
Aimee 20 november 2021 - 09:33

Zo’n POD ziet er gezellig uit! En ik ben onwijs fan van de Veluwe. Goed idee om hier een keer heen te gaan. Ook leuk geschreven krijg gelijk zin om ernaartoe te gaan:)

Reply
Nathalie Sneepels 22 november 2021 - 16:03

Wat een leuk compliment! Ik kan het je zeker aanraden om een Pod te boeken, het is een hele unieke ervaring. En ook nog eens midden in de natuur!

Reply

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy