Wintersport food top 10

by Amanda

Bij wintersporten denk je aan skiën, snowboarden, de hele dag in de sneeuw actief bezig zijn, gezelligheid, uitdaging en ontspanning. Wat er zeker ook bij hoort is het eten! Van alle sport op zo’n dag krijg je toch trek.
Ik heb hieronder een top tien van gerechten op een rij gezet die ik graag eet tijdens mijn wintersport.

      Top 5

 1. Kaiserschmarrn, ook een zware lunch. Ik neem dit als ik trek heb in iets zoets en nog weinig gegeten heb. Je krijgt vaak een enorme portie. Het is een licht gekarameliseerde pannenkoek in grote, dikke stukken gesneden en vaak wordt geserveerd met appelmoes. De smaak wil nog weleens verschillen maar een goede kaiserschmarrn is echt smullen!!
 2. Wiener schnitzel, deze staat voor mij echt op nummer 1! Ik vind het heerlijk om te lunchen op de piste bij een berghutje waar je een onwijs vol bord patat krijgt waaroverheen een mega schnitzel ligt! Heerlijk!
 3. Knoflooksoep, dit is in Nederland niet echt te krijgen. Je kunt het niet in alle restaurants krijgen maar toch is het zeker in Oostenrijk wel een bekend gerecht. Het is een romige en vullende soep. Vaak neem ik het als voorafje maar dan moet mijn hoofdgerecht niet te veel zijn. Heerlijk!
 4. Spaghetti bolognese, een super bekend gerecht en in alle berghutten en restaurants te krijgen! Tsja wat moet je hier over zeggen, soms heb je gewoon even zin in een lekkere pasta! Zeker na een hele dag snowboarden kan ik er trek in hebben.
 5. Gulashsuppe, ook een heerlijke soep, lekker dopen met wat kaiserbrood! Vaak heb ik hier meer trek ik wanneer we vroeg aan de lunch beginnen of als ik veel heb gegeten bij het ontbijt. Wanneer je je wat flauw voelt is het ook een lekker zouter soepje.

  Top 10

 6. Tiroler grostl, aardappeltjes met spek en ei. Vaak wordt het heel leuk opgediend in een pannetje met het ei erboven op. Ik vind het heerlijk maar het vult erg. Dus als je veel trek hebt ideaal, of je laat zoals ik de helft staan voor iemand anders haha.
 7. Vlees/kaas fondue, een gezellige bezigheid als je met een groep bent en erg lekker. Je kunt dit vaak in verschillende restaurants van tevoren boeken. Ik ben zelf niet heel gek op kaas dus ik ga liever voor de vleesfondue. Je krijgt er groentes en patatjes enz. bij. Je kunt je wel een tijdje gezellig vermaken!
 8. Pizza,
 9. Spatzli, dit gerecht kende ik eigenlijk nog niet. We hebben het dit jaar een aantal keer als bijgerecht gehad. Het zijn eigenlijk gekookte deeg sliertjes met veel kaas erdoorheen. Het werd bij ons geserveerd met ragout van wild en smaakt er goed bij. Zeker de moeite waard om te proberen.
 10. Apfelstrudel, ook weer een zoet gerecht. Eigenlijk niet echt een lunch of dinergerecht maar meer een toetje of voor bij de koffiepauze. Het vult ook aardig. Vaak wordt het geserveerd met vanille saus, deze kun je er natuurlijk ook aflaten of apart bij laten doen. Wanneer het er te lang op ligt wordt de buitenkant helemaal zacht en klef, dit vind ik nooit zo lekker. Dus voor mij de vanille saus lekker apart!

Of je van zoet of hartige gerechten houdt, ze hebben genoeg keus zoals je ziet. Tijdens mijn wintersport zijn dit de gerechten die ik zeker een keer bestel, meerdere keren trouwens ook haha.
Misschien hebben jullie nog dingen die ik uit zou moeten proberen, laat dan zeker een berichtje achter!

Plan je reis naar Oostenrijk!

Deze blogs zijn ook interessant

2 comments

Kelly 27 december 2018 - 10:01

Lekker eten!! love wintersport food!

Reply
Amanda 27 december 2018 - 20:07

Wintersport is leuk!! GA je aankomend jaar ook?

Reply

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy