Surfen in Ecuador

by Amanda

Ecuador; vulkanen, surfen, openbaar vervoer, de amazone en Spaans leren. Ecuador is een van de kleinste landen van Zuid-Amerika maar desalniettemin biedt het geweldige ervaringen. Het land heeft een groot aantal voordelen, wat het zeker een bezoek waard maakt. In dit Spaanstalige land, waar men met de US Dollar betaalt, beland je in een prachtige mix van cultuur, natuur en een fantastische levensstandaard.


Get around in Ecuador

Een van de dingen die mij het meeste is bijgebleven aan mijn bezoek aan Ecuador (wat overigens ook voor bijv. Colombia geldt!) is het openbaar vervoer. Ik ben geen treinen tegengekomen, maar het bussen netwerk is fenomenaal. Je kunt heel gemakkelijk naar een random busstation (in zowel grote als kleinere steden) gaan – gewoon op de bonnefooi – waar er tal van routes worden aangeboden, met soms wel een bus die elk uur gaat. Zo is het gemakkelijk en goedkoop om lange afstanden af te leggen.

De bussen zijn ook nog eens erg comfortabel, wel zo fijn! Ook is het heel gemakkelijk om tussen steden te vliegen en dit is ook goed betaalbaar, zeker als je het ruim van tevoren boekt. Over het algemeen geldt in Zuid-Amerika dat binnenlandse vluchten goed betaalbaar zijn, terwijl internationale vluchten vrij prijzig kunnen worden. Ik raad aan om de website www.kiwi.com te gebruiken voor vluchten binnen Zuid-Amerika.

Surfen in Ecuador

Ecuador heeft een mooie kustlijn waar je ook nog eens heel goed kunt surfen. De Stille Oceaan zorgt voor goede golven, waardoor er enkele hele goede surfspots zijn. De meest bekende surfspot is Montañita; een plaatsje wat bekend staat om haar uitstraling als dorp maar toch erg internationaal is. De golven rondom dit plaatsje zijn – zo is de opinie – de beste van Ecuador. Ook in het naastgelegen Olon kun je erg goed surfen, waar je een aantal langgerekte en stille stranden hebt.

Deze beide plekken zijn ideaal voor de beginnende surfers, maar ook voor gevorderden zijn er stranden in de buurt waar je veel kunt leren en lol gegarandeerd is. De surfspot Mompiche kan van wereldkwaliteit zijn (met name tussen november en april), maar op een slechte dag is het hier ook helemaal ‘flat’ (dan zijn er helemaal geen golven). Indien je daar naartoe wilt gaan is het aan te raden om de surf forecast goed in de gaten te houden.

Een betere plek, met meer consistente golven, is Canoa. Ook dit plekje staat – net zoals Montañita – bekend om haar leuke uitgaansklimaat. De golven hier zijn goed, maar zeker in de wintermaanden (dec – mrt) kunnen ze vrij uitdagend worden, uitstekend voor de ervaren surfer dus. Naast Montañita, wat internationaal wordt gezien als de huidige surf capital van Ecuador, is Salinas ook een surfspot van top kwaliteit. Er liggen hier een 15-tal stranden vlakbij elkaar, zodat er bijna altijd wel ergens gesurft kan worden (vanwege de verschillende liggingen zijn de golf-, stroming- en windomstandigheden altijd wel op een van de stranden goed).


Natuur in Ecuador

Ecuador staat bekend om haar prachtige natuur. Het land beschikt over een aantal bekende vulkanen, zoals de Quilotoa, de Chimborazo, de Cotopaxi en de Rumiñahui Vulkaan. Indien je voldoende tijd hebt, kun je een of meerdere van deze vulkanen bezoeken. De Cotopaxi is het meest bekend en deze kun je gemakkelijk bezoeken vanuit Quito – in een dag of twee. Het is het echter zeker waard om hier meer tijd voor uit te trekken. De Quilotoa krater is gevormd om een meer heen.

Dit levert prachtig plaatjes op, waar je een wandeling kunt maken om het meer heen, over de toppen van deze krater. Dat is een ervaring die je nooit meer zult vergeten. Iets wat ook veel mensen doen is de Rumiñahui vulkaan beklimmen, te paard. Ook dit is iets wat de meesten niet snel vergeten.

Daarnaast beslaat Ecuador ook een deel van de Amazone. Het grootste regenwoud van de wereld kun je heel gemakkelijk bezoeken, met bussen vanuit Quito (gewoon ter plekke te regelen) naar bijvoorbeeld Lago Agrio. Van daar vertrekken een hoop tours richting Cuyabeno, een geweldig mooi wildlife reserve. Maar Ecuador beschikt over nog tal van plekken in de Amazone die de moeite waard zijn. Heel uniek om dit regenwoud mee te maken.

Spaans leren in Ecuador

Zuid-Amerika is voornamelijk Spaanstalig en Ecuador is een van de beste landen om jouw Spaanse skills te verbeteren. Het is erg goed betaalbaar en de docenten zijn over het algemeen erg vaardig en hebben veel ervaring. Naast dat er veel mensen (erg internationaal) naar Montañíta gaan voor een cursus Spaans leren en surfen heb je ook de unieke mogelijkheid om het Travelling Classroom programma te doen.

Tijdens dit 4-weekse programma reis je langs 4 plekken in Ecuador (Quito, de Amazone, Manta en Montañíta – waar je ook gaat surfen) waar je dan in 4 verschillende scholen Spaanse les krijgt – op je eigen niveau. En ja, je leest het goed, je zult ook Spaanse les krijgen in de Amazone, hoe gaaf is dat?! Wil je meer weten over het Travelling Classroom? Klik dan hier.

By Olmo van Beurden, Surfawhile

Meer weten over Ecuador, lees dan ook:
Exciting Ecuador


Reizen algemeen


Deze blogs zijn ook interessant

1 comment

Ronald 10 juni 2019 - 20:43

Wat een leuk stuk! Ecuador klinkt heel erg tof! Ik zit er aan te denken om een Spaanse cursus te gaan doen en het lijkt me wel wat om dit in een Spaanstalig land te doen eigenlijk. Ik ga zeker even een kijkje nemen!

Reply

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy