Oldtimer kever

Coronaproof touren met een Oldtimer door Nederland

by Amanda

Corona, ik word soms helemaal gek van het woord alleen al. Je hoort het overal en voor ons als reizigers is het naast dat het een heftige ziekte is die je niet graag wilt krijgen, super vervelend dat we niet meer kunnen reizen en nieuwe plekken kunnen ontdekken. Voor hoelang gaat dit duren, dat is de grote vraag! Nu leven wij gelukkig in een land dat ook veel moois te bieden heeft en zeker nog veel te ontdekken heeft voor de meesten van ons! Op deze manier kun je Coronaproof touren door ons mooie landje!

Minty Oldtimer

Coronaproof Touren

Hoe doe je dit dan? Nou, heel simpel, de laatste tijd is het onwijs mooi weer in Nederland maar je kunt niet overal heen want de afstand bewaren is nog steeds belangrijk! Dus zijn wij op pad gegaan met een oldtimer. 

Bij We Love Oldtimers kun je heel gemakkelijk online een offerte aanvragen voor een dagje touren met een oldtimer of zelfs meerdere dagen waarbij je de auto of busje gewoon bij je houdt voor een aantal dagen. Je haalt de gehuurde Oldtimer naar keuze op en gaat op pad. Ik kan het iedereen aanraden!

Let er wel op dat er nu tijdens de corona periode weinig openbare toiletten open zijn, maar vaak bij grotere tankstations is het wel open. 

Vanuit Hoogblokland, waar je de auto ophaalt, kun je verschillende kanten op rijden. Wij zijn lekker door de Betuwe gereden en kwamen op de mooiste plekjes van Nederland terecht. Het is echt heerlijk en je hebt toch dat reisgevoel want ook binnen Nederland is er nog zoveel te ontdekken. 

Oldtimer

Verschillende soorten oldtimers

Bij We Love Oldtimers kun je veel verschillende soorten oldtimers huren. Van Volkswagen kevers, kevers cabriolet, volkswagen busjes, volkswagen camper bus tot aan een MG. Ook kun je zelf de kleur kiezen van de auto waar je in wilt rijden. 

Wij gingen op pad met de Volkswagen Kever cabriolet minty. Een VW Kever cabriolet huren kun je ook via de website doen en je kunt ook weer verschillende kleuren kiezen. Maar de minty was toch wel onze favoriet!

Als je aan komt rijden zie je de verschillende Oldtimers al staan wachten voor vertrek, dit is zo’n leuk gezicht. Je kunt jouw eigen auto makkelijk parkeren op het terrein dus dat is daar goed geregeld. 

Oldtimer

Lunch

Je komt op een vooraf afgesproken tijd jouw gehuurde Oldtimer ophalen en wordt heel vriendelijk ontvangen. Hier krijg je netjes uitleg over de auto, wat je echt moet weten als er iets gebeurt en verdere informatie. Wanneer je een Oldtimer hebt besproken, krijg je van te voren ook al toegang tot een klanten page. Hierop vind je nog extra opties die je kunt doen (wel betalen) tijdens de dag of meerdere dagen. Zoals een georganiseerde puzzeltocht, pannenkoeken eten, een picknickmand etc. Maar ook vind je hier een route die je kunt rijden of mooie plekken in de buurt waar je heen kunt rijden met de Oldtimer. 

Het is allemaal erg netjes, goed en verzorgd geregeld. Dat vind ik zelf altijd wel heel erg fijn, wanneer alles gewoon duidelijk is voordat je wegrijdt en je een zorgeloze dag kunt hebben. 

Wij kregen een picknickmand voor 2 personen mee op onze tocht. De picknickmand stond heel leuk achterin onze mooie Minty VW kever cabriolet. En het leuke is dat je dit lunchpakket / Picknick voor onderweg nu gratis krijgt t/m 31 mei 2020! Super handig en heel gezellig ook nog!

Ze hebben echt overal aan gedacht in deze picknickmand. Er zit thee/koffie bij, appels, broodjes, water, snoepjes en zelfs een picknickkleed. Heel goed verzorgd, zo konden wij tijdens onze natuurroute even heerlijk onze benen strekken en uitgebreid genieten van de natuur op ons kleedje.

Picknick

De route

Wij nemen de Lek & Lingeroute in de Betuwe. Deze route gaat door oer Hollandse dorpjes, polderlandschappen, boerderijen, molens, kerktorens en een hele hoop koeien! Je rijdt veel op wat smallere dijkweggetjes lang het water wat erg mooie uitzichten oplevert. Je kunt deze route en nog veel meer leuke routes via de klantenpagina van we love oldtimers krijgen. 

Vanaf Hoogblokland, waar we de oldtimer ophalen voert de route je naar Heukelum. Een klein dorpje nog omringd door een oude stadswal. We maken hier een kleine koffie en fotostop en rijden een rondje door dit kleine dorpje.

De route voert ons daarna naar Leerdam, deze plaats staat bekend om het glasblazen. Helaas is alles nu gesloten ivm het Coronavirus maar het stadje zelf is ook leuk om doorheen te rijden. 

Oldtimer molen

Dan rijden we door naar Asperen, hier ligt een fort dat bekend staat om haar vleermuizenkoepel. Normaal gesproken kun je een bezoek brengen aan dit fort, nu is het helaas gesloten. Maar niet getreurd want we rijden op hele mooie wegen, het weer is prachtig, we zien veel fruitbomen en rijden steeds langs het water. 

Over de Diefdijk rijd je naar Hagestein en Vianen, door naar Lakerveld. Uiteindelijk maken we een lunchstop bij de haven van een schattig en oud dorpje, Nieuwpoort. Je kunt in Nieuwpoort even rondlopen, het is een leuk, klein dorpje om te verkennen met nog allemaal oude huizen en kerkjes. Bij de haven kun je heerlijk op de bankjes of op het gras zitten en ontspannen naar de boten kijken die voorbij varen. Wij gaan hier uitgebreid lunchen met de picknickmand verzorgd door We love oldtimers. 

We rijden weg uit Nieuwpoort met haar smalle  straatjes, door naar Groot Ammers. Je rijdt eigenlijk continu langs de Lek. Vlakbij Streefkerk langs de Lek houden wij een kleine koffiestop bij Molen de Liefde. Hier kunnen we op een bankje op de dijk zitten en genieten van het uitzicht en zonnetje!

Vervolgens rijden we langs de molens door naar Giesenburg. Hier kun je onwijs gaaf winkelen in de Graanbuurt. Dit is een echte aanrader om mee te pakken! In de graanschuur staan nog de oude huisjes uit het dorp in stijl en hierin zijn verschillende shops gehuisvest. Van kleding, sieraden tot kunst, je vindt hier unieke winkels, maar het leukste zijn de oude gebouwen in de schuren. Let wel op, de openingstijden zijn op donderdag, vrijdag en zaterdag van 10:00 tot 17:00. 

Na dit snufje van Oud Hollands vertier rijden we terug naar Hoogblokland. En zo hebben wij een onwijs toffe route gereden en zijn de hele dag ontspannen en coronaproof op pad geweest met onze Minty VW Kever Cabriolet.

Oldtimer

In Hoogblokland aangekomen werd alles weer netjes geregeld. Wel met gepaste afstand in verband met het corona virus. Wij hebben een top dag gehad met de Minty Oldtimer! Nederland is heel mooi en er is genoeg te ontdekken in ons eigen landje. Wil jij ook graag op pad met een Oldtimer? Dat kan, kijk dan snel voor meer informatie. En let op t/m 31-5-2020 is het lunchpakket nu gratis inbegrepen! 

Justmytravel

 

 

 

 

Deze blogs zijn ook interessant

6 comments

Nick 16 mei 2020 - 04:25

Leuk dagje toeren met de Old Beetle.
En een mooie route zo te lezen.

Reply
Amanda 16 mei 2020 - 08:53

Ja het was zo leuk zoon ritje!! Je veel gezien van ons landje!

Reply
Kelly 19 mei 2020 - 09:06

Dit ziet er zo leuk uit en die kleur van die auto dan!! Echt een super leuk creatief ideee! Ga ik ook boeken!

Reply
Amanda 19 mei 2020 - 09:07

Jaa ik vond Minty ook de leukste! Ja zeker doen echt een aanrader hoor! Laat je weten hoe het was?!

Reply
Theo 22 mei 2020 - 11:47

Leuke ervaring rijden in zo’n oude kever lijkt me en ook nog met open dak super,zo te zien een hele mooie route en een geslaagde dag.

Reply
Amanda 22 mei 2020 - 20:31

Ja het was echt onwijs leuk om te doen! En Nederland is ook heel mooi!

Reply

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy