Wenen

Laat je verrassen en ga met srprs.me naar ‘bestemming onbekend’

by Nathalie Sneepels

Ben jij ook een type die het liefst op voorhand je vakantie al uitgestippeld heeft én exact weet welke highlights je gezien moet hebben? Ik betrap mezelf er vaak op dat ik voor elke dag van mijn vakantie al een volledige planning gemaakt heb. Ik weet dan ook precies waar ik de lekkerste paella of gyros kan eten. Nu geef ik alles uit handen, laat ik alles los en weet ik pas op de luchthaven naar welke stad ik zal vliegen. Dit is namelijk het toffe concept van srprs.me. Durf jij ook de uitdaging aan te gaan en naar ‘bestemming onbekend’ te vliegen?

Je weet niet waar je eindigt, maar je citytrip begint hier.

Loslaten en genieten

Oke, srprs.me dus. En hoe dit in zijn werk gaat vertel ik je graag. Natuurlijk snap ik dat het onzekere tijden zijn en je misschien zelf graag de controle wilt houden, maar dat is nergens voor nodig. Het team van srprs.me houdt namelijk overal rekening mee, zodat jij onbezorgd en met alle benodigde formulieren op zak kan genieten van jouw onbekende bestemming. Het enige wat je hoeft te doen is een datum prikken en 3 steden uit te sluiten waar je al geweest bent of die je simpelweg niet leuk lijken. Maar geloof me; elke stad is leuk. Juist de steden waar je zelf misschien niet snel naartoe zal gaan zijn vaak het allerleukst. Wil je niet vliegen maar liever met de auto of trein? Dat kan ook. De keuze is helemaal aan jou.

De spannende onthulling van srprs.me

Srprs.me zou srprs.me niet zijn als ze ook niet nog wat leuke thema’s hebben bedacht. Kies jij als thema ‘Bucketlist’ dan weet je in ieder geval zeker dat je naar één van die steden op jouw bucketlist gaat. Of misschien lijkt thema ‘In Control’ jou wel leuk. Streep 5 van de 15 geselecteerde steden weg. En zo hebben ze nog meer leuks, zoals een spannende ‘Escape Trip’. Voor ieder wat wils.

Nadat jij jouw srprs.trip samen hebt gesteld en geboekt hebt ontvang je een linkje waarmee je een tijdlijn kunt volgen en een aftelklok. Zo krijg je hier een week voor vertrek het weerbericht te zien. Ze laten je natuurlijk niet zonder jas naar Scandinavië vliegen of met een dikke winterjas naar Zuid-Spanje. Reuze handig. Het betekent ook dat je met het weerbericht een piepkleine hint hebt gekregen en het gokken kan beginnen. Ik vind het allemaal reuze spannend, want mijn weerbericht belooft veel goeds. Ongeveer 25 graden met zon. Hier kun je nog steeds alle kanten mee op en dat maakt het des te leuker. Je weet pas écht op de luchthaven waar je naartoe gaat. Op deze handige tijdlijn krijg je natuurlijk ook te horen hoe laat je op welke luchthaven moet zijn om jouw bestemming te onthullen. Na de onthulling krijg je in de app en via de mail alle informatie en de reisbescheiden.

SPRS me

Ik ga naar ….

Tja, en dan mijn bestemming natuurlijk. De zenuwen gieren door mijn lijf op het moment dat de klok bijna op nul staat. 5, 4, 3, 2 ,1 …. Ik ga naar …. Wenen, Oostenrijk. Hoe tof! Een stad waarvan ik alleen weet dat Sissi er geleefd heeft en dat de Wiener schnitzels er vandaan komen. Verder weet ik vrij weinig. Snel koop ik een boekje over Wenen in de winkel op Schiphol. Leuk om in het vliegtuig vast wat inspiratie op te doen. Het team van srprs.me heeft mij al ingecheckt, ik hoef alleen mijn boardingpass op te halen.

Het avontuur is nu écht begonnen. Ik drink rustig een kop thee en google vast hoe ik vanaf de luchthaven in Wenen bij mijn hotel kan komen. En dat is meteen nog iets unieks aan srprs.me, want de accommodaties zijn allemaal beoordeeld met een cijfer 8 of hoger. Ze zorgen er ook voor dat jouw verblijf dichtbij of in het centrum is gelegen, of dat het openbaar vervoer dichtbij is. De vlucht met Austrian is perfect en binnen anderhalf uur adem ik de schone Alpenlucht al in.

Wenen

Gunstige ligging

Het hotel heeft een geweldige ligging bij het Wiener Prater pretpark. Alles is hier ook weer prima geregeld door srprs.me en we worden hartelijk welkom geheten. De kamer is luxe ( we hebben type Comfort ) en het ontbijtbuffet is om van te watertanden. Vanuit het prachtige Hotel Bassena Wien Messe Prater loop je binnen 1 minuut naar de metro en binnen 2 haltes sta je al midden in het gezellige en oude centrum van Wenen.

Ik weet niet waar ik moet kijken. De oude panden zijn allemaal rijkelijk versierd en het doet me zelfs aan Parijs denken. Misschien vind ik het zelfs wel mooier dan Parijs. Wenen heeft een hoog Sissi gehalte, de hele stad straalt pracht en praal uit. De vele paleizen zijn allemaal te bezoeken. De koetsjes met paarden maken het geheel helemaal af. Ik vind Wenen nu al ontzettend leuk.

Wenen

Ik waan mij in een sprookje

Wil je een dagje in het leven van Sissi stappen? Dan koop je gewoon een Sissi ticket waarmee je toegang krijgt tot het Sissi Museum, de Keizerlijke appartementen en Schloss Schönbrunn. In het Sissi Museum zie je onder andere de prachtige jurken die zij als keizerin heeft gedragen. Ik keek als klein meisje graag naar de Sissi films, dus mijn hart maakt hier een sprongetje. De Keizerlijke appartementen in Hofburg zijn een bezoek meer dan waard. Je krijgt hier een kijkje in de vertrekken waar Sissi en haar man Keizer Franz Josef I geleefd en gewoond hebben. Ik vind het prachtig en bijzonder interessant.

Als klap op de vuurpijl breng ik een bezoek aan Schloss Schönbrunn, het schitterende zomerpaleis van Sissi. Natuurlijk mag je hier ook naar binnen en krijg je steeds meer een beeld van het leven van toen. De tuinen die bij het paleis horen zijn oogverblindend mooi en ontzettend goed onderhouden. Loop vooral ook de heuvel op voor een mooi uitzicht over het paleis, de tuinen en Wenen. Er is hier een leuk terras om te genieten van al het moois onder aan je voeten.

Wenen

Groots geslaagd avontuur dankzij srprs.me

Voor mij is Wenen een stad die mij volledig heeft verrast. Zo genoot ik hier van de wereldberoemde Sachertorte in Café Sacher en heb ik de grootste Wiener schnitzel ooit gegeten bij Figlmüller. Wenen is een overzichtelijke stad en met het openbaar vervoer kom je overal. Toch heb ik er voor gekozen om ook lopend op ontdekking te gaan. Wenen is té mooi om aan je voorbij te laten gaan wanneer je ondergronds in de metro zit. Laat je verrassen en ga gewoon op pad.

Eigenlijk past dat ook het beste bij mijn srprs.me trip. Ik ben verrast met een top bestemming en heb genoten van begin tot eind. Team srprs.me; bedankt voor dit onvergetelijke avontuur. Ik ga graag nog eens op pad naar ‘bestemming onbekend’.

 

Justmytravel

 

 

Deze blogs zijn ook interessant

8 comments

Gerard 13 oktober 2021 - 09:22

Wenen is echt een van mijn favoriete steden! Zo prachtig! En wat een leuke manier om dit te ontdekken dat kende ik helemaal nog niet.

Reply
Nathalie Sneepels 13 oktober 2021 - 11:35

Het is ontzettend leuk om op deze manier op pad te gaan. Totaal onvoorbereid en eigenlijk des te leuker! Ik kan het iedereen aanbevelen!

Reply
Nienke 13 oktober 2021 - 13:17

Wat een goed idee om een keer te doen!! Ook als cadeau voor mijn dochter echt origineel!

Reply
Nathalie Sneepels 13 oktober 2021 - 14:09

Het is zo leuk om tot het moment dat je op de luchthaven bent niet te weten waar je naartoe gaat! Inderdaad ook een heel leuk en origineel cadeau!

Reply
Lisa 14 oktober 2021 - 09:23

Wat een leuke blog! Vond je het niet lastig om van te voren niet te weten waar je heen gaat? Ik vind het al moeilijk als iemand een verassing voor mij heeft!

Reply
Nathalie Sneepels 14 oktober 2021 - 11:44

Dat is eigenlijk juist het allerleukste aan het concept van srprs.me. Je geeft alles uit handen en dat is onwijs leuk en vooral heel spannend! Je beleeft alles op een hele andere manier, je hebt nergens omkijken naar. Top!

Reply
Femke 18 oktober 2021 - 23:05

Leuke blog! Wenen staat hoog op mijn lijstje. En wat een leuk idee ook om je te laten verrassen. Ik hoor het vaker om mij heen. Ik wou dat ik mij zo makkelijk zou kunnen overgeven maar ik ben ook zoals jij beschrijft! Ik wil mijn vakantie vaak vanaf begin tot eind al vastleggen en het liefst ook met alle hotels/appartementen en de dingen die we kunnen doen🙈Loslaten dus, haha, wel zo avontuurlijk!

Reply
Nathalie Sneepels 19 oktober 2021 - 10:43

Ik stond er hetzelfde in, ik wil altijd alles plannen en weten over mijn bestemming. Toch is dit oprecht heel erg leuk om te ervaren. Het is zó spannend om niet te weten waar je naartoe gaat en het dus op een hele andere manier te ervaren en beleven. Ik vind het een aanrader, gewoon doen!

Reply

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy