Arenal Volcano

Top 5 benodigdheden tijdens Hiken

by Amanda

Hiken, wie kent het niet, tijdens je reis een avontuurlijke hike maken door de jungle, een vulkaan op of langs afgronden door de bergtoppen. Elke hike is weer bijzonder en geweldig mooi! Maar ook kun je heel mooi hiken in Nederland. In Nederland zijn er diverse natuurgebieden waar je een mooie hike kunt maken met de juiste benodigdheden.

Vaak is het ook een overwinning en zijn de hiken die je maakt best zwaar maar als je eenmaal aan de top van die vulkaan, berg of de mooie omgeving ziet ben je verder alles vergeten en is het zo’n ultiem geluksmoment! Voor een hike is het wel belangrijk om goed voorbereid op pad te gaan. Hieronder beschrijf ik de top 5 die voor mijn hikes altijd mee moeten.

1. Goede schoenen

Goede wandelschoenen zijn eigenlijk het allerbelangrijkst. Je wilt echt niet halverwege een wandeling moeten stoppen doordat je onwijs pijn hebt aan je voeten of blaren hebt opgelopen. Verder is de grip ook van groot belang. Wanneer het gaat regenen en glad wordt of zonder regen en toch glad is door het zand of steentjes waar je over moet lopen heb je een goede schoen nodig die je de grip geeft die je nodig hebt.

Wat ik zelf ook erg belangrijk vind aan een wandelschoen is dat de schoen waterdicht is. Wanneer er ineens een regenbui boven je zit wil je liever geen natte voeten krijgen en dan nog een paar uur hiermee door moeten lopen! 

Misschien herken je het wel, als je gaat hiken met verkeerde schoenen, dat je de dag er na ook meteen spijt hebt door de erge rugpijn of verzuurde kuiten en voeten die je ervan hebt gekregen. Dit is mijn favoriete wandelschoen.

2. Rugzak

Een goede en vooral comfortabele rugzak is zeker geen overbodige luxe tijdens het hiken. Wat voor mij echt belangrijk is bij het uitkiezen van een rugzak is dat hij een goede pasvorm voor mijn rug heeft, clips heeft ter hoogte van heup en borst, redelijk licht is en genoeg ruimte heeft.

Wanneer een tas niet goed zit op je rug en je moet hier een aantal uren mee gaan lopen dan wordt dit heel vervelend na een tijdje. Deze rugzak van Fjallraven vind ik zelf heel praktisch.

3. Rugzak hoes

Vergeet geen waterdichte hoes mee te nemen wanneer je gaat hiken. Je weet het echt nooit, het kan zomaar ineens gaan regenen of je komt in de buurt van een waterval, dan ben je heel blij met je waterdichte hoes! Hoe vaak ik al heb meegemaakt dat ik ineens een stortbui op mijn hoofd kreeg en geen hoes bij me had, vreselijk! Alles in de rugzak was nat, dit gebeurt mij dus echt niet meer. Zeker wanneer je een camera mee neemt moet je zorgen dat jouw tas goed beschermt is tegen water.

4. Waterzak

Erg handig tijdens het hiken is een waterzak voor in je rugzak. Vaak zit er een opening waar het rietje van de waterzak doorheen kan, zodat je gewoon tijdens het hiken kunt drinken. Dan hoef je niet telkens te stoppen en je rugzak weer open te maken. Echt een top uitvinding! Je hebt natuurlijk verschillende waterzakken. Zelf zou ik adviseren om er een te nemen die niet al te groot is want je rugzak wordt natuurlijk ook zwaarder wanneer je meer water mee neemt. 

5. EHBO- kitje

Wat ik altijd bij mij heb of ik nou ga hiken of gewoon op reis ben is een klein EHBO kitje. Hierin zitten de echt noodzakelijke eerste hulp artikelen zoals pleisters, pincet, alcohol, reanimatiesetje, deet. Vaak heb je het helemaal niet nodig maar af en toe gebeurt er eens iets en ben je toch blij dat je even die pleisters bij je hebt.

Natuurlijk neem je nog meer mee tijdens het hiken maar dit is mijn top 5 van belangrijkste hike artikelen. Een tip neem niet teveel mee in je rugzak want dan wordt het echt heel zwaar, daarom kun je ook beter een iets kleinere rugzak meenemen.
Heb jij nog aanvullingen of zelf een leuk hiken verhaal laat dan een bericht achter!

 

Justmytravel

 

Deze blogs zijn ook interessant

2 comments

Cindy 7 mei 2020 - 20:04

Leuk geschreven Amanda, ik ga eens kijken naar die schoenen. Heb a,tijd rugpijn na het lopen

Reply
Amanda 7 mei 2020 - 21:11

Dankjewel Cindy! Ja dan zou je echt een keer moeten kijken of je schoenen wel de juiste zijn idd.

Reply

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy