Moyu

Duurzame notebooks met Moyu

by Amanda

Als blogger schrijf ik veel op mijn laptop maar toch blijf ik het het fijnste vinden om mijn klad met pen en papier te schrijven. Zeker als reisblogger vind ik het altijd fijn om pen en papier bij mij te hebben. Zo kan ik gemakkelijk, snel en overal van alles noteren of meteen een blog schrijven, ook als er even geen stroom of wifi in de buurt is. Wat is er dan handiger dan uitwisbaar schrijven?

Wanneer ik de blog dan overgetypt heb, gooi ik het papier vaak weg wat eigenlijk onwijs zonde is en slecht voor het milieu. Van Moyu-notebooks kreeg ik een tof uitwisbaar schrift om te proberen. Omdat wij als justmytravel meer met duurzaam reizen en duurzame (reis)producten willen doen en werken sluit dit herbruikbare notitieboek hier prima bij aan!

Moyu notebooks

Uitwisbaar schrijven? Hoe dan?

Uitwisbaar schrijven kan dus nu echt! Maar hoe werkt dit nu? Dat leggen we hieronder uit. Het papier van de Moyu-notebooks voelt anders aan dan een normaal schrift. Het papier is gladder, steviger en is gemaakt van steenpapier. 

Bij de productie van steenpapier worden geen water- en bleekmiddelen gebruikt, waardoor er 67% minder CO2 wordt uitgestoten. Het bestaat voornamelijk uit gemalen steen en is dus een duurzame en boomvrije papiersoort.

Het steenpapier is scheur en waterbestendig. Je gebruikt een speciale frixion-pen en schrijft wat je maar wilt. Met een natte doek kun je vervolgens alles weer uitvegen en de pagina’s opnieuw gebruiken. Na een aantal jaren gebruik en meer dan 500x overschrijven zal het boekje wat minder werken en is toe aan vervanging. Je kunt het boekje terug sturen naar Moyu waarna je 10% korting krijgt op een volgende aankoop en het oude boekje gerecycled wordt.

Moyu notebooks

Funky forest duurzaam notitieboekje

Zelf heb ik een ringband met thema Funky forest gekozen. Dit boekje past perfect bij mijn reisblog en ziet er leuk uit. Het boekje is ook nog eens super handig in gebruik! Er zit namelijk een weekplanner in welke ik veel gebruik voor het plannen van mijn blog en social media posts. Ook zit er een to do list in het boekje, lijntjespapier en een aantal lege bladzijden voor tekeningen. 

Zelf gebruik ik het boekje erg veel naast mijn blog online. Het is bijna onmisbaar geworden. 

Van tevoren was ik wat sceptisch over het uitwisbaar schrijven maar het werkt echt. Als alles in mijn computer staat, veeg ik de pagina’s leeg en begin ik de week weer opnieuw. Wil jij ook duurzaam schrijven? Neem dan ook eens een kijkje op Moyu-notebooks. 

 

JustmytravelDeze blogs zijn ook interessant

2 comments

Maaike 29 november 2020 - 01:46

Ik heb ‘m besteld heur!

Reply
Amanda 29 november 2020 - 21:08

Top je gaat er echt blij mee zijn!

Reply

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy