Duurzame producten voor een schone wereld

by Amanda

Reizen en de wereld ontdekken is mijn grootste hobby en droom. Het liefst wil ik de hele wereld zien. Maar gaat dit nog wel lukken? De natuur wordt steeds meer bedreigt en de klimaatverandering is een hot item tegenwoordig. Daarom is dit een onderwerp dat mij heel erg aanspreekt. Samen met de Bamboovement is Justmytravel een ambassadeur van duurzame producten voor een schonere wereld. 

Duurzame producten

Het doel van deze campagne is om meer mensen kennis te laten maken met duurzame producten en zo dat deze in de toekomst over de hele wereld gebruikt gaan worden. Het uiteindelijke doel is dan ook een plasticvrije wereld.

Er zijn al vele duurzame producten verkrijgbaar waardoor jijzelf ook een steentje bij kunt dragen aan een schonere wereld. Je kunt bijvoorbeeld plastic rietjes vervangen door herbruikbare rietjes van Bamboe, wattenstaafjes met een stokje van bamboe, tandenborstels van bamboe, bestek gemaakt van bamboe, een waterdrankfles gemaakt van suikerriet en bamboe en nog veel meer producten. Een schonere, plasticvrije wereld begint bij jezelf!

Bij de Bamboovement hebben ze nu een mooie actie, wanneer je een bamboe tandenborstel koopt, gaat van dit bedrag 1 euro naar het Wereld Natuur Fonds voor het behoud en herstel van de bossen in Brazilië, Australië en Roemenië.  Met dit geld worden niet alleen de bossen hersteld maar dus meteen het leefgebied van jaguars, koala’s en de Europese bizons!

Bamboe rietjes

Een plasticvrije wereld?

Een plasticvrije wereld? Misschien sta je er zelf niet echt vaak bij stil maar eigenlijk is overal om ons heen plastic te vinden. 90% van al het afval in de oceanen bestaat uit plastic. Elke dag komen hier weer 8 miljoen stukjes plastic bij, dieren lijden hieronder en sterven. En dit is alleen nog maar het plastic in de oceanen. Wanneer je graag reist en van de wereld houdt, ben je verantwoordelijk hier iets aan te veranderen. 

Plastic wordt wel gerecycled maar verschillende plastic soorten zoals rietjes, plastic tassen en bestek kunnen niet gerecycled worden. Dit verdwijnt dus mede in de oceanen. Voor deze producten zijn er nu dus vervangende duurzame producten in de plaats. Deze vervangende producten zijn alle biologisch afbreekbaar en dus beter voor de wereld. 

Campagne Bamboovement en WWF

Het WWF en de Bamboovement hebben samen een super mooie campagne opgericht zodat mensen kunnen bijdragen aan een schonere wereld. 

Help nu mee aan een schonere wereld en koop jouw bamboe tandenborstel zonder verzendkosten. Van iedere verkochte bamboe tandenborstel gaat er 1 euro naar het WWF.  Het Wereld Natuur Fonds gaat hiermee de bossen behouden en herstellen in verschillende landen. 

Duurzaam leven

Ben jij net als Justmytravel ook zo gek op reizen en het ontdekken van de wereld? Kom dan ook in actie zodat wij nog lang plezier kunnen hebben van het reizen!

Justmytravel

Deze blogs zijn ook interessant

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy