Rondreis West-canada in 23 dagen

by Maurice Mulders

In mei besluiten wij een rondreis te gaan maken met een auto door West-Canada. We boeken maar 3 weken van tevoren en besluiten daarom voor een georganiseerde rondreis te gaan. Dat houdt in dat wij in 23 dagen naar 11 verschillende plekken gaan in West-Canada. Op elke plek verblijven wij minimaal 2 dagen om lekker de omgeving te verkennen en mooie dingen te ontdekken. Ik ga jullie meenemen op onze reis door West-Canada.

Vancouver

Vanuit Amsterdam is het slechts 8 uur vliegen naar Vancouver. Direct na de landing in Vancouver kunnen wij onze auto ophalen. We hebben een 5-deurs auto besteld maar die zijn niet meer beschikbaar dus krijgen wij een heerlijke luxe bak (Jeep Compass).

Wij vertrekken naar ons eerste hotel in het centrum van Vancouver. Daar aangekomen gaan wij eerst eten om daarna vroeg naar bed te gaan zodat we de volgende dag heel Vancouver kunnen verkennen.

Wij hebben maar één volle dag om de hele stad te kunnen zien dus besluiten wij een Hop-on-Hop-off bus te nemen. We beginnen in Gastown waar elk uur een stoomklok afgaat.

En ja, er komt echt stoom uit de klok die midden op de straat staat, ook nog met muziek erbij. Heel gaaf om te zien! Even verder in de wijk kunnen wij de prachtige bergen achter de stad zien. Heel indrukwekkend om in een grote stad de natuur op de achtergrond te zien! Daarna gaan we langs een enorm ijshockeystadion die vele malen groter is dan de stadions die wij in Nederland hebben.

Vervolgens gaan we naar Convention Centre waar je uitzicht hebt over het water. Daar zie je watervliegtuigen opstijgen en daarachter ligt Stanley Park wat vergelijkbaar is met Central Park in New York, maar dan nog groter.

Wij besluiten om door Stanley Park te gaan lopen. Je ruikt hier heerlijke geuren van rozen en het park is prachtig onderhouden. In het park vindt je diverse totempalen die stonden voor, of het eren van de oorspronkelijke bewoners, of ter ere van een conventie die ooit heeft plaatsgevonden (praalpaal). In het park heb je ook diverse kleine strandjes waar je tijdens mooi weer kunt ontspannen.

Eenmaal uit het park komen we bij Dublic Market op Granville Island. Dit is een semi-industriële wijk waar nu veel foodmarkets zijn gevestigd. Tenslotte gaan we aan het einde van de dag ergens eten. Vancouver is voor ons een mooi begin van onze trip.

Wat opvallend is aan Vancouver is dat het een vrij nieuwe stad is met nog weinig historie. Veel mensen zijn hier erg bewust bezig met hun gezondheid, overal zie je dat er biologische en glutenvrije producten worden aangeboden. Het is er erg schoon. Er zijn hier veel mensen uit China geimmigreerd, en een aantal wijken bestaan bijna alleen uit Chinese winkels en restaurants.

Hope

Na Vancouver gaan we verder naar Hope. Hope is een stad waar vroeger de Gold Rush was. Nog steeds komen mensen hier om naar goud te zoeken. In Hope bezoeken we Hell’s gate waar je met een gondel naar de vernauwing van Fraser river wordt gebracht. Je hebt hier een spectaculair uitzicht over de rivier. Daarna rijden wij door naar Othello Tunnnels. Fans van de film Rambo zullen dit wel herkennen, een tunnel door de bergen en een stukje van de stad waar de film is opgenomen.

Manning Park

Wij komen nu steeds meer in de natuur van Canada terecht. Hier beginnen wij aan hiken door de bossen heen. Omdat wij hier net na het winterseizoen zijn staan de rivieren een stuk hoger dan normaal door al de gesmolten sneeuw. Onderweg komen we een paar keer een ondergelopen stuk land tegen.

Rondreizen door Canada | FOX.nl

Kelowna

Hier hebben wij ons erg op verheugd!! Kelowna staat namelijk bekend om zijn wijnen. Het landschap is hier heel erg geschikt voor. Het lijkt namelijk erg op Frankrijk. Allemaal kleine heuvels bij het water waar allemaal druiven zijn geplant.

Wij bezoeken hier 3 verschillende wijnhuizen en doen daar een tour. Ze zijn nog niet zo heel ver met het ontwikkelen van de perfecte wijn. Logisch, want ze doen het nog maar 30 jaar. Ze hebben allemaal informatie van de Europese wijnboeren verzameld. En zijn druk bezig om ook de wereld te veroveren. Ze hebben voornamelijk witte wijnen die erg op de Riesling lijkt uit Duitsland.

Revelstoke

Wij rijden nu steeds meer richting de grote bergen in Cananda. Revelstoke is een leuk stadje met typische Noord Amerikaanse winkeltjes en restaurantjes. Verder is hier vrij weinig te doen. Men komt hier voornamelijk als tussenstop voor de reis naar de Rocky Mountains.

Nelson

Dit is een authentiek dorpje wat in het dal ligt. Er heerst hier een heerlijk relaxte atmosfeer met knusse straatjes met veel bomen en oude gebouwen. We verblijven hier een paar dagen . Het is heerlijk om hier rond te wandelen. Het bos is hier zoveel ruwer en de meren zijn echt prachtig blauw, je kijkt je ogen uit. Hier komen wij echt helemaal tot rust.

Kimberly

Is een typisch mijnstadje. Dit is vroeger door de Duitsers ingenomen. Je ziet daarom ook veel winkels en restaurantjes die typisch Duits zijn.

Banff

De route naar Banff is de mooiste die wij tot nu toe hebben gezien. Deze ervaring is echt overweldigend. Die immense bergen maken echt indruk op ons. (En wij zijn de Alpen gewend in Oostenrijk, maar dat stelt in vergelijking met de bergen van Rocky mountains helemaal niks voor)  

Na elke bocht die je neemt krijg je een hele andere omgeving te zien. Wij rijden hier ongeveer 6 uur doorheen maar vervelen ons geen moment. Overal stoppen wij om foto’s te maken. Eén van onze wensen tijdens deze reis is wilde beren zien.

En eindelijk spotten wij er 2 langs de weg. Iedereen die er rijdt stopt dan midden op de weg om foto’s te maken van deze mooie wilde beren! Prachtig om te zien hoe ze uit hun winterslaap zijn gekomen op zoek naar eten.

Eenmaal aangekomen in Banff merken wij dat dit echt een skioord is. In de winter komt heel Canada hierheen om te skiën of boarden. Helaas is het al rond de 15 graden als wij aankomen en dus te warm om een dagje te boarden. Wij rijden door naar het Banff hotel (zie foto). Dit is een van de duurste hotels die er zijn in Canada. Je betaalt hier zo $1.000,- per nacht.

Jasper

Van Banff naar Jasper is onze autorit weer een heel mooi avontuur. Deze route staat bekend als een van de mooiste van de wereld. Nou, wij geven ze helemaal gelijk, want je kijkt je ogen echt uit!! Onderweg stoppen we om een Gletsjer te bezoeken door met enorme auto’s de berg op te rijden. Daarna gaan wij nog de Sky walk op. Dit is een glazen wandelplatform die 280 meter boven de vallei hangt. Gelukkig hebben wij mooi weer en kunnen wij van het prachtige uitzicht genieten.


Clearwater

Hier zitten wij helemaal afgelegen van de bewoonde wereld. Het dichtstbijzijnde dorpje is op een half uur rijden. Wij zitten midden in de natuur aan het meer in een mooie blokhut. Even alle indrukken rustig laten bezinken.

Dat wij helemaal afgelegen zitten merken we wel. Om 10 uur ‘s avonds gaat de stroom uit en kun je helemaal niks meer zien. Er liggen wel een paar kaarsjes in de blokhut zodat we nog een beetje licht hebben. Als we de volgende ochtend wakker worden en naar buiten kijken staan er gewoon 2 beren in de verte eten te zoeken. Heel bijzonder om dat te zien.

Ook tijdens het wandelen moeten wij er altijd rekening mee houden dat je elk moment een beer kan tegenkomen in dit gebied. Daarom wordt er altijd geadviseerd om een beerspray op zak te hebben. Dit hebben wij niet. Elke keer als wij gaan wandelen doe ik mijn Spotify aan en de telefoon op het hoogste volume zodat de beren schrikken van het lawaai. Gelukkig werkt dit voor ons goed.

Clinton

Wij rijden nu steeds meer van de bergen vandaan richting de kust. De wegen worden steeds vlakker. Maar de omgeving wordt steeds groener. Omdat wij in mei in Canada zijn staat alles mooi in bloei.  

Whistler

Dit is echt een plek voor ons. De sfeer is hier heel erg relaxt. In de winter komen hier wintersporters en in de zomer komen de mountainbikers die downhill van de bergen rijden. Ze gaan als gekken van de berg af waar je normaal vanaf skiet.

Je ziet hier de echte pro’s van de bergen afgaan. Als beginnende mountainbiker zul je dit nooit overleven. Als wij ooit in de winter naar Canada willen gaan dan zullen wij zeker voor Whistler kiezen, echt een heerlijk wintersportoord.

Victoria

Onze laatste paar dagen zijn aangebroken. Victoria is een typisch Brits stadje. Je hoort het ook aan de bewoners, zij hebben bijna hetzelfde accent als de Engelsen. Wij willen hier ook walvissen spotten maar dit wordt ons afgeraden omdat de kans hierop heel erg klein is in mei.

By: Maurice Mulders

Logo Justmytravel

Enthousiast geworden door deze omgeving? Lees dan snel deze andere blogs.
New Years eve in New York
– KLM vluchten


Rondreizen door Canada | FOX.nl


Deze blogs zijn ook interessant

4 comments

Romy 20 maart 2019 - 09:06

Canada staat zo hoog op mijn lijstje!!! Ik heb zeker wat aan deze tips! Thanks!

Reply
Maurice 26 maart 2019 - 18:14

Zou zeker gaan!! Als je van natuur houdt is dit zeker een aanrader.

Reply
Gert 22 maart 2019 - 11:50

Canada zou op iedere Bucketlist moeten staan en daar ook op blijven wat mij betreft. Bij mij blijft Britsch Columbia in ieder geval zeker staan. Alle delen van deze enorme provincie zijn ieder seizoen van het jaar weer anders. De natuur is overweldigend en bied iedereen wat je zoekt en meer….

Reply
Maurice 26 maart 2019 - 18:16

Helemaal mee eens. Als je geluk hebt dan zie je alle 4 de seizoenen door het hele gebied heen!! Ben nu ook nieuwsgierig naar andere delen van Canada!!

Reply

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy