Vlinder

Vlinders aan de Vliet | Een exotische kleine jungle in Nederland

by Amanda

Klaar om te ontsnappen aan de alledaagse drukte en jezelf onder te dompelen in een betoverende wereld van kleur en leven? Stap dan binnen in de magische oase van Vlinders aan de Vliet, een kleine vlinderjungle gelegen in het hart van Nederland. Bereid je voor op een reis vol verwondering, ontdekking en pure schoonheid. Ik waande mij weer even helemaal in Costa Rica, wat een fijne plek en dat zo dichtbij. Ik vertel je er alles over in deze blog. 

Praktische Informatie

  • Locatie: Vlinders aan de Vliet is gelegen in Leidschendam, een stad in de provincie Zuid-Holland.
  • Openingstijden: De vlinderjungle is van februari tot november geopend voor bezoekers. Raadpleeg de officiële website voor actuele openingstijden en eventuele speciale evenementen.
  • Toegangsprijzen: De toegangsprijzen variëren afhankelijk van leeftijd en eventuele kortingen. Bekijk de website voor de meest recente tarieven en mogelijke groepskortingen. Ook toegankelijk voor mensen in een rolstoel.
  • Extra Activiteiten: Naast het bewonderen van vlinders, biedt Vlinders aan de Vliet ook andere activiteiten zoals rondleidingen en workshops. Informeer bij aankomst naar de beschikbaarheid en mogelijkheden.

Vlinders aan de Vliet

Een Welkom in het Paradijs

Bij aankomst in Vlinders aan de Vliet word je hartelijk begroet door een weelde aan exotische flora en fauna. De frisse geur van bloemen en het zachte gefladder van vlinders vullen de lucht, waardoor je direct wordt ondergedompeld in een sfeer van rust en sereniteit. Het is alsof je een andere wereld binnenstapt, ver weg van de dagelijkse beslommeringen en stress. Zo fijn om hier binnen te stappen, het klimaat is lekker warm en je bent echt weer even helemaal op die verre bestemming ergens in de jungle.  

Buiten vlinders zijn hier nog tal van andere dieren te vinden. In de welkomsthal praat een Papegaai vrolijk tegen je, verderop zijn er prachtige vissen met koraal te bewonderen, waarna je tussen de vlinders loopt en er zo af en toe een schattig eendje oversteekt. Of misschien loop je de iguana wel tegen het lijf samen met de toekans. Wie weet wat je allemaal tegenkomt. 

Een Kleurrijk Spektakel

Laat je verwonderen door de levendige kleurenpracht van de vele vlinders die vrij rondfladderen in deze betoverende jungle. Van majestueuze monarchvlinders tot delicate zebra longwings, elke hoek van Vlinders aan de Vliet biedt een nieuw schouwspel van kleur en gratie.

Neem de tijd om te genieten van dit adembenemende spektakel en laat je zintuigen overweldigen door de natuurlijke schoonheid om je heen. Vlinders aan de Vliet is niet onwijs groot dus uren zul je hier niet kunnen rondlopen. Maar houdt je net als ik erg van natuur en vlinders, dan is het heerlijk om neer te ploffen op een van de bankjes en gewoon te genieten van alles wat rondfladdert en rondloopt hier. 

Kleine jungle

Een Leerzame Reis

Naast het bewonderen van de prachtige vlinders biedt Vlinders aan de Vliet ook educatieve mogelijkheden voor jong en oud. Leer meer over de levenscyclus van vlinders, ontdek interessante feiten over hun habitat en kom meer te weten over de belangrijke rol die deze kwetsbare wezens spelen in ons ecosysteem. Het is niet alleen een kans om je kennis te vergroten, maar ook om meer begrip te krijgen van de balans van de natuur.

Een Moment van Reflectie

Te midden van de weelderige groene omgeving van Vlinders aan de Vliet vind je ook talloze rustige plekjes waar je kunt ontspannen en reflecteren. Laat de stress van het dagelijks leven van je afglijden terwijl je geniet van de rustgevende geluiden van stromend water en het zachte ruisen van de bladeren in de wind. Het is de ideale gelegenheid om even tot jezelf te komen met de natuur om je heen.

Vlinders

Een Onvergetelijk Avontuur

Of je nu een natuurliefhebber bent, een gezin op zoek naar een leuk dagje uit, of gewoon op zoek bent naar een moment van rust en bezinning, een bezoek aan Vlinders aan de Vliet belooft een onvergetelijk avontuur te worden. Laat je betoveren door de natuurlijke pracht en praal van deze kleine vlinderjungle en creëer herinneringen die een leven lang meegaan.

Ik vind het heerlijk om een tijdje in deze jungle rond te dwalen. Gewoon even helemaal niks en gewoon kijken naar wat er om je heen gebeurd. Of heerlijk met mijn camera de mooiste kiekjes proberen vast te leggen. Dus waar wacht je nog op? Plan vandaag nog je reis naar Vlinders aan de Vliet en ontdek de magie van deze verborgen schat in Nederland. Wil je liever wat meer zien van de tulpenvelden, dat kan ook!

Boek via deze linkjes

Om het voor jou wat makkelijker te maken, heb ik hieronder een overzicht gemaakt van de websites waar ik zelf graag alles boek wat met reizen te maken heeft. 
Gebruik jij een van deze linkjes, dan ontvang ik een kleine vergoeding om mijn website bij te houden en het kost jou helemaal niks extra en soms krijg je wat extra korting!

Justmytravel

Deze blogs zijn ook interessant

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy