Berkel Bed Box

Op fietsvakantie met de Berkel.Bed.Box

by Amanda

Op fietsvakantie, als klein meisje zag ik vaak mensen op fietsvakantie gaan met een tentje achterop en vroeg mij altijd af hoe dit zou zijn en wilde het een keer zelf proberen. Nu kregen wij de kans om daadwerkelijk op een kleine fietsvakantie te gaan langs de Berkel (een rivier van 115 km lang langs de Nederlands-Duitse grens) en te slapen in de Berkel.Bed.Box, een fietscamper. Hoe ik deze fietsvakantie ervaren heb lees je hier!

Berkel.Bed.Box

De Berkel.Bed.Box is een lichtgewicht fietscamper of caravan die je met een trekhaak aan een e-bike kunt bevestigen. Wanneer de Berkel.Bed.Box uitgeklapt staat kun je er je spullen in kwijt waarna je het achterste gedeelte van de caravan over het voorste gedeelte heen klapt. Hierdoor is de camper lekker compact en gemakkelijker te vervoeren achter de e-bike. Wanneer je op de slaapbestemming bent aangekomen klap je de Berkel.Bed.Box uit en koppel je deze los van de e-bike. Binnen 5 minuten staat de camper en is klaar voor gebruik. Je kunt er in slapen met één persoon maar wel met twee personen in zitten als dat nodig is. Wanneer je met de Berkel.Bed.Box op pad gaat is deze voorzien van bedlinnen, twee stoelen en een tafel.

Het fietsen met de caravan achter de e-bike is in het begin wel even wennen. Het schud een beetje en je moet zorgen wat vaart te hebben, dat maakt het makkelijker. Ook draaien met de Berkel.Bed.Box is even wennen maar als je eenmaal aan het fietsen bent went dit heel snel. Het is een leuke en makkelijke manier van op fietsvakantie gaan!

Berkel Bed Box

De route

De fietsroute gaat langs de rivier de Berkel. Wij starten onze route in Almen en halen de Berkel.Bed.box op bij Domein Groot Besselink. Dit is overigens een hele mooie nette camping waarbij alle plekken in rondes zijn gemaakt en het draait om de 4 elementen, vuur, water, lucht en aarde. Om de camping loopt het luchtpad waar je een mooie wandeling kunt maken en om de zoveel meter vragen krijgt waardoor je echt even over het leven nadenkt. 

Na de camper ingeklapt te hebben fietsen we weg bij Domein Groot Besselink richting het plaatsje Almen. Onderweg hebben we veel bekijks en mensen willen graag weten wat ik achter mijn fiets heb hangen. Dat zie je niet elke dag voorbij fietsen. Na een stuk fietsen wordt het tijd voor de lunch. Dit doen we natuurlijk aan de Berkel met een heerlijk verzorgd lunchpakket. 

De fietsen parkeren we bij het parkeerterrein en we lopen ongeveer 10 minuten langs de Berkel, waarna we met een klein pondje zelf te besturen naar de overkant van de Berkel gaan om bij het Staringkoepeltje te gaan lunchen met schitterend uitzicht over de Berkel en de natuur eromheen. 

Na deze heerlijke lunch en even wat uitgerust te hebben fietsen wij door richting Lochem, waar we een leuke expositie in de grote kerk mogen bijwonen, namelijk Lost Paradise van Jan Verburg. Het is heel bijzonder om deze expositie in de kerk te zien. Aan alles is gedacht, zelfs de muziek en lichten evenals de verlichting van het plafond in de kerk is helemaal aan de expositie aangepast. Lochem is ook nog eens een heel gezellig en best druk bezocht plaatsje met leuke winkelstraatjes en pleinen waar je een drankje kunt doen!

We vervolgen onze weg langs de Berkel en houden nog een korte drink stop bij de Cloese.  Dit is een mooi kasteeltje waar nu appartementen in zitten. Rond etenstijd komen wij aan bij onze overnachtingsplaats, camping Oetdoor. 

Lochem

Oetdoor

Bij camping Oetdoor krijgen we een leuke plek toegewezen en warm welkom op het community veld. We klappen de Berkel.Bed.Box uit en maken het bedje op. Binnen 5 minuten staat de camper klaar voor gebruik. Het is heerlijk zonnig weer dus we kunnen lekker buiten zitten op de klapstoeltjes die we mee gekregen hebben. 

We krijgen een vuurkorf zodat wij zelf ons avondeten hierop klaar kunnen maken, gezellig voor onze eigen camper. Het is echt genieten hierzo lekker in de natuur. ‘s Avonds schuiven we gezellig aan bij het kampvuur waar live wordt gezongen. Moe maar voldaan kruipen wij ons bedje in de Berkel.Bed.Box in. 

De volgende ochtend worden wij wakker van het gefluit van de vogeltjes en het zonnetje dat naar binnen schijnt. Ik mis wel de gordijntjes in de Bed.Box. Maar het bed ligt prima en ik ben weer fit om de fiets op te gaan vandaag. 

Oetdoor

Borculo & Ruurlo

Na een lekker ontbijtje klappen we de camper weer in, koppelen hem weer vast aan de e-bike en springen op de fiets om richting Borculo te fietsen. Dit is een gezellig plaatsje, we maken een lunchstop bij een wel heel bijzonder restaurant. Bistro de Olliemōlle ligt aan het water in een oude watermolen. We zitten heerlijk buiten aan het water naar de watermolens te kijken. Het is echt een bijzondere plek waar je heerlijk kunt eten en zelfs overnachten. Je voelt de historie als je het gebouw binnen stapt maar ook al wanneer je door de oude straatjes heen fietst. 

Na deze heerlijke lunchpauze vervolgen wij onze fietsroute naar Ruurlo. Hier willen wij graag het kasteel van Ruurlo bewonderen. Na een korte foto break stappen we de fiets weer op en brengen wij de Berkel.Bed.Box weer terug bij Domein Groot Besselink. 

Olliemolle

Zelf op pad met de Berkel.Bed.Box

Ben je enthousiast geworden van dit verhaal en wil jij de Berkel.Bed.Box zelf ook graag eens uitproberen? Dat kan! Er zijn verschillende arrangementen. Je kunt de e-bike en Berkel.Bed.Box ophalen in Almen of in het Duitse Gescher waarna je een mooie route langs de Berkel fietst. Het huren van de fietscamper is wel voor minimaal twee nachten. Na deze nachten breng je de spullen weer netjes terug bij het ophaalpunt. 

Er is ook een arrangement waarbij je zelf kunt bepalen wat jouw start en eindpunt zijn langs de Berkel. De Berkel.Bed.Box huur je wel altijd met e-bike en krachtige motor met lage instap. Ga je met meerdere mensen op pad, kun je er een extra e-bike bij huren. 

Voor mij was deze fietsvakantie met de Berkel.Bed.Box een bijzondere maar erg leuke ervaring. De omgeving langs de Berkel is werkelijk prachtig en de fietsroutes waar je met de camper langs komt zijn ook zeer de moeite waard te bekijken. De plaatsjes waar je doorheen komt zijn ook stuk voor stuk erg gezellig. Wil jij dit nou ook een keer doen? Neem dan vooral een kijkje bij de Berkel.Bed.Box

 

Justmytravel

 

 

 

 

 

Deze blogs zijn ook interessant

8 comments

Sophie 19 oktober 2021 - 10:17

Wat grappig ziet dit eruit! Heb het echt nog nooit gezien maar lijkt me best wel handig en leuk om een keer te doen!

Reply
Amanda 20 oktober 2021 - 10:29

Ja leuk he! We hadden ook veel bekijks tijdens de tocht… Het was erg leuk om een keer te doen!

Reply
Mia 19 oktober 2021 - 10:48

Mooi verslag weer. Ik had er nog nooit van gehoord, taat staan gezien.
Mijn zus gaat in Ruurlo wonen, zal haar de naam van de Bistro de Olliemölle doorgeven. Leuk voor een fietstochtje…

Reply
Amanda 19 oktober 2021 - 17:32

Dankjewel Mia! Ja het is echt heel leuk om te doen! Wat leuk Ruurlo is echt gezellig en Bistro de olliemölle is echt een aanrader!!! Zeker een keer lunchen!

Reply
Carolien 20 oktober 2021 - 10:28

Jaaa dit is zo tof! Heb ik van de zomer gedaan wel een andere route maar ik vond het echt geweldig! Het fietsen was wel een beetje hobbelig zoals je beschrijft wennen haha!

Reply
Amanda 20 oktober 2021 - 10:30

Ah echt wat leuk! Welke route heb je gefietst? Ja zeker in het begin vond ik het best even wennen hoor die fiets ging zo heen en weer!

Reply
Bert schmit 30 oktober 2021 - 20:27

Wat een leuke trip geweldig

Reply
Amanda 1 november 2021 - 09:16

Ja dat was het zeker Bert! Dankjewel!

Reply

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy