Visum aanvragen voor China

by Amanda

Heb je besloten om een reis te gaan maken naar het mooie en indrukwekkende China?! Goed plan! China heeft zoveel te bieden, het is een groot land en als je meerdere steden/gebieden wilt bezoeken, kun je het beste binnenlandse vluchten nemen.
Maar, om naar China te kunnen reizen, of beter gezegd, om China in te komen heb je wel een visum nodig.
In dit artikel leggen we je uit hoe je een visum voor China aan kunt vragen.

Toeristen visum

Om een reis naar en door China te maken heb je een toeristen visum nodig. Er zijn natuurlijk meer soorten visums voor als je bijvoorbeeld een langere periode naar China wilt of er echt wilt gaan werken. In dit artikel wordt vooral meer uitleg gegeven over het toeristen visum voor China.

Een visum aanvragen voor China is natuurlijk in eerste instantie een leuke bezigheid, want dit betekent dat je een reis op de planning hebt! Maar een visum aanvraag voor China is best ingewikkeld en je moet er wel even goed voor gaan zitten. Zonder visum kom je echt het land niet in.

Verschillende visa

Vroeger kon je zelf een visum aanvraag doen, door naar het Chinese consulaat te gaan in Den Haag. Tegenwoordig kan dit niet meer en gaat alles via een tussenpersoon, namelijk de CVASC, het Chinese Visa Application Service Center. Zelf ben ik bij de CVASC geweest, ik vond dit een heel gedoe, het kost veel tijd door de wachtrijen. Waren we eindelijk aan de beurt, blijkt dat het op afspraak gaat en werden we gewoon weggestuurd.

De keer daarop hebben we weer een tijdje moeten wachten en kwamen we weer voor een verrassing te staan. We hadden nog geen hotel in China geboekt, wat dus wel nodig is om een aanvraag te kunnen doen. Je moet het adres van je verblijf in China kunnen overhandigen, dit hebben we dus even snel ter plekke moeten boeken om de visum aanvraag te kunnen afronden! Ik vond het veel gedoe om zo een visum aanvraag te doen. Nu regel ik alles makkelijk online!

Als je makkelijk een visum wilt aanvragen, kun je online een visumaanvraag voor China doen. Als je het mij vraagt, veel handiger en het bespaart je veel tijd.

Er zijn verschillende soorten visums aan te vragen. Dit hangt af van het doel dat je hebt in China. Wil je een reis maken, dan heb je een toeristenvisum nodig en vaak wat korter. Wil je gaan werken en/of wonen in China dan gelden er weer andere regels en heb je een ander visum nodig. Dit wordt allemaal goed en duidelijk uitgelegd op de website. De volgende soorten visums zijn aan te vragen:
– Single entry visum, 3 maanden geldig.
– Double entry visum, 3 of 6 maanden geldig.
– Onbeperkt visum, 12 maanden geldig.
– 72 uur zonder visum China bezoeken.

Wanneer je zoals ik zelf een rondreis door China maakt en je tussendoor China uitreist door bijvoorbeeld naar HongKong te gaan en erna weer China in te gaan naar Chengdu, heb je een double entry visum nodig!

Het visum voor 6 maanden krijg je pas wanneer je al drie keer een visum voor China hebt gehad en ook de stempels in je paspoort hebt staan.

Je kunt wanneer je op doorreis bent naar een ander land, met een tussenstop in China, in bepaalde steden, 72 uur visumvrij verblijven. Bijvoorbeeld in Chengdu of Xian. Maar bekijk wel goed de regels voor dit visum.

Kosten visum China

Een visum voor China is niet goedkoop. De kosten voor het aanvragen van een visum voor China zijn verschillend. Maar online kun je het visum al aanvragen voor 164,50 euro. Dit geldt voor alle varianten visums. Let op je moet nog wel je paspoort aangetekend opsturen en weer terug krijgen, hier zitten ook kosten aan verbonden.

Het is belangrijk dat je het visum minimaal 3 weken voor het vertrek naar China aanvraagt. Anders moet je een spoedaanvraag doen en kost dit extra. Je kunt maximaal 3 maanden voor vertrek een visum aanvraag indienen.

Voorwaarden visum aanvraag

Welke voorwaarden zijn er verbonden aan het aanvragen van een Chinees visum? Je bent verplicht een aantal documenten aan te leveren met je aanvraag.
– Een geldig paspoort, deze moet na de reis nog 6 maanden geldig zijn.
– Een pasfoto.
– Een reisschema, in welk hotel of hotels verblijf je tijdens je verblijf in China?

Vraag je visum China dus optijd aan, en lees je even goed in wat voor soort visum je nodig hebt. Voor tips en vragen kun je een bericht achter laten. Succes met de aanvraag en een fijne reis naar China!Deze blogs zijn ook interessant

4 comments

Theo 24 april 2019 - 17:40

Handige en zeer belangrijke visumtips over China, zelf heb ik de nodige moeite ondervonden met de aanvraag.

Reply
Amanda 26 april 2019 - 10:25

Ja het was een heel gedoe he!! Dank je wel!

Reply
kelly 25 april 2019 - 16:58

Super handige informatie voor als ik een keer naar China wil!!

Reply
Amanda 26 april 2019 - 10:25

Zorg dat je goed voorbereid op reis gaat!!

Reply

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy