België

Landgoed de Kievit – Groots genieten net over de grens in België

by Nathalie Sneepels

Stephan en Annelies zijn maar wat trots op hun plekje in België. Dit is ook meer dan terecht, want je bent verkocht zodra je op Landgoed de Kievit aankomt. Zij heten mij bij aankomst van harte welkom op hun landgoed, net over de grens in België. Annelies vertelt enthousiast over de bouw van hun Tiny house waar Stephan met liefde aan heeft gewerkt. Gewoon helemaal zelf. En dat zie je en voel je in alles, hier is met passie aan gewerkt.

Tiny en toch groots

In het najaar van 2020 zijn zij begonnen met de bouw van een Tiny house op dit prachtige landgoed. Ik kom via een mooi pad bij het huisje en ben verbaasd over de rust en ruimte. Natuurlijk springen de hottub en barrelsauna meteen in het oog. Ik zie mezelf hier helemaal zitten als ik straks ben geïnstalleerd. Annelies en Stephan leggen mij uit hoe alles werkt. Ik kan niet wachten om mijn spullen uit te pakken en te genieten van deze plek.

Het Tiny house heeft één ruimte en is speels ingedeeld met twee leuke etages in de hoogte. Aan de ene kant een etage om te slapen en aan de andere kant is een leuke zithoek gecreëerd. Totaal anders dan de standaard Tiny houses en daarom des te leuker. De ruimte is ontzettend goed benut en alles wat je nodig hebt is dan ook aanwezig. Beneden is er een fijne doucheruimte, een mooi keukenblok, een gezellige eetbar bij het raam mét het fantastische uitzicht. Natuurlijk is er ook een groot tweepersoonsbed op de begane grond. Ontzettend slim om de ruimte zo te benutten, zodat je er met een compleet gezin in kunt vertoeven. Aan details geen gebrek, het is heel sfeervol ingericht.

Landgoed de Kievit

Helemaal zen in de hottub

De hottub is al lekker warm gestookt als ik er in stap. Jeetje, dit is groots genieten hoor. Terwijl de zon langzaam ondergaat geniet ik in alle rust van de stilte om mij heen. Af en toe hoor ik een balkende ezel en rent er een haas voorbij door het hoge gras. Meer niet, ik ervaar echt complete rust.

Na het badderen geniet ik van de frisse buitendouche onder de boom. Heel leuk dat zij dit hebben bedacht. Én ideaal voor als ik morgen af wil koelen na mijn bezoekje aan de barrelsauna. Op de overdekte veranda kan ik nog even fijn zitten. Dit is ook prettig wanneer het bijvoorbeeld regent. Met een boek kruip ik ‘s avonds in bed en geniet ik na van een heerlijke eerste dag op Landgoed de Kievit.

Hottub

Goed begin van de dag

Op het afgesproken tijdstip trekt Annelies buiten aan de bel en komt zij het heerlijke ontbijt brengen bij het Tiny house. Dit stelt niet teleur, want ik word ontzettend in de watten gelegd. Zo zijn er verse broodjes, diverse soorten beleg, yoghurt met cruesli, eieren van eigen kippetjes en lekkere sapjes.

Na het ontbijt ga ik een kijkje nemen bij de dieren. Annelies en Stephan hebben een aantal dieren op het landgoed, waaronder een aantal ezels die zij via de Ezelhoeve op hebben gevangen. De ezels waren verwaarloosd of zouden naar de slachterij zijn gegaan. Ik vind dit zo’n mooi initiatief en ik ben dan ook ontzettend dankbaar dat dit soort mensen bestaan. De ezels genieten nu nog van een mooi leven dankzij Annelies en Stephan. Verder zijn er nog twee schapen, twee geiten en natuurlijk de kippen die voor de lekkere eitjes bij het ontbijt zorgen. Ik voel me thuis op Landgoed de Kievit, het is hier heel erg fijn.

Landgoed de Kievit

Uitstapjes in Nederland en België

Omdat het Tiny house net over de grens in België gelegen is zijn er leuke uitstapjes in zowel Nederland als in België te maken. Ik besluit naar het Belgische Hoogstraten te rijden in het uiterste Noorden van De Kempen. Dit is slechts een klein kwartier verderop. Hier zijn een aantal leuke winkels die je niet in Nederland aan zult treffen. Leuk om hier eens te winkelen en te lunchen in één van de gezellige restaurantjes die Hoogstraten rijk is. Zoek je een leuke stad in Nederland? Bezoek dan zeker Breda, hier bruist het van de gezelligheid. Ook Breda is slechts 15 minuutjes rijden.

Er zijn in de omgeving van het Tiny house ook talloze fiets- en wandelroutes langs de grens te vinden. België gaat hier geruisloos in Nederland over. Vroeger werd er in de omgeving bij de Strijbeekse heide veel gesmokkeld, al wandelend loop je langs het beekje over de Nederlandse- en Belgische grens. Hoe leuk is dat?

Landgoed de Kievit

Ontspannen in de barrelsauna

Natuurlijk verlaat ik Landgoed de Kievit niet zonder gebruik te hebben gemaakt van de barrelsauna. Ik stook het vuur op en trek vast één van de badjassen aan die ik van Annelies heb gekregen. Het ruikt heerlijk naar eucalyptus wanneer ik binnen stap. Na 15 minuten zweten hou ik het voor gezien en stap ik weer onder de koude douche onder de bomen. Het valt mij op dat ik al het hele weekend ontzettend relaxt ben, deze omgeving doet mij goed.

Sauna

Ik bedank Stephan en Annelies voor deze fijne dagen op hun prachtige Landgoed de Kievit. Iedereen moet dit een keer ervaren, het voelt als een mini vakantie in het buitenland en eigenlijk is het dat ook letterlijk! Meer tips voor België vind je hier

 

Justmytravel

 

Deze blogs zijn ook interessant

8 comments

Joke 6 augustus 2021 - 14:39

Zo dit ziet eruit als een hele fijne plek! Deze ga ik opslaan!

Reply
Nathalie 6 augustus 2021 - 15:57

Het is echt de moeite waard, je komt helemaal herboren terug. Ik vind het een heel fijn plekje.

Reply
Maaike 6 augustus 2021 - 14:58

Ik ben altijd zo op zoek naar mooie overnachtingen met jacuzzi of hottub! Deze ziet er leuk uit! Heb je nog meer tips?

Reply
Nathalie 6 augustus 2021 - 15:58

Fijn is dat he! Ik heb ook echt genoten in de hottub. Een ander mooi plekje is Buitengoed Ruysbos in het land van Maas en Waal. Ook een aanrader, zij hebben luxe glamping tenten met hottub

Reply
Sanne 9 augustus 2021 - 09:31

Dit huisje ziet er ook gezellig uit en best nog wat ruimte of is het klein? Kan ik er ook in met een kindje erbij?

Reply
Nathalie 9 augustus 2021 - 10:18

Je zult je echt verbazen over de ruimte inderdaad, het is zeker heel erg leuk met een kindje erbij. Er zijn 2x tweepersoonsbedden in het huisje aanwezig, Een bed op de begane grond en een bed die via een trap te bereiken is.

Reply
Sanne 9 augustus 2021 - 11:14

Ah dat klinkt echt best wel ruim! Ik ga eens kijken voor een weekendje! Dankjewel voor je snelle berichtje! Liefs Sanne

Reply
Nathalie 9 augustus 2021 - 11:48

Wat ontzettend leuk, laat je het weten als je iets geboekt hebt? 🙂

Reply

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy