Gent België

Sightseeing Gent

by Amanda

Gezellig een dagje op pad met moeders. We wilden er een dagje tussenuit, niet te ver weg, met de auto en wel nieuwe dingen ontdekken. Dus kwamen we natuurlijk uit bij het mooie Belgische Gent! Gent is de hoofdstad van Oost-Vlaanderen en over het algemeen wordt er lekker Nederlands gesproken. Ik ben er nog nooit geweest, dus weer een vinkje op de wereldkaart.

Sunny days

Het is augustus en vandaag een mooie, warme dag! We gaan al vroeg op pad, het is lekker rustig op de weg omdat het ook nog eens een zondag is. In ongeveer twee uurtjes, met de muziek lekker hard en natuurlijk mee blèren op Lights van RMR, rijden we Gent binnen.  We komen ongeveer om tien uur in de ochtend aan in Gent, nu nog op zoek naar een goede parkeerplaats.

We rijden door smalle straatjes met allemaal keien waardoor ik het idee heb dat mijn auto uit elkaar trilt! Midden in het centrum, vlak voor kasteel Gravensteen, parkeren we bij een klooster. Nergens staat wat het kost, maar we besluiten toch de auto hier maar neer te zetten en zien we het vanavond wel. Voor nu hebben we een topplaats.

Gravensteen

Op straat is het nu nog wat rustig, maar een mooie zomerse dag om alle highlights van Gent te ontdekken! We lopen richting de oude vismijn en het kasteel Gravensteen. Overal zijn leuke terrasjes, het ziet er gezellig uit.

Gravensteen ligt tegenover de oude vismijn. Dit is een middeleeuws kasteel wat nog redelijk intact is. Vanaf het kasteel heb je een schitterend uitzicht over de stad en de drie torens van Gent. In het kasteel bevinden zich 2 musea. Het wapen museum en het folterwerktuigen museum. Bizar wat voor werktuigen ze vroeger gebruikten zeg!

Gravensteen is gebouwd in de twaalfde eeuw, in opdracht van graaf Filips. Wauw, dit is dus eindelijk een keer echt wat ik versta onder een kasteel! De muren en torens echt heel gaaf! Ik vind kastelen altijd al erg interessant en leuk om te bezichtigen. Gravensteen is de moeite waard om een keer te bekijken.

kasteel Gravensteen Gent, België

Graslei

We lopen een stukje door de stad. Het is nu erg druk met mensen. Alle terrasjes zitten vol. We lopen langs het water op de graslei, een bekende straat. We krijgen trek en besluiten wat makkelijks te gaan eten bij Exki op de korenmarkt, erg lekker en nog gezond ook;)

Gent is zo compact, je kunt alles makkelijk te voet doen en zo zie je ook meer van de stad. In het centrum van Gent rijden ook geen auto’s.  Na de lunch lopen we verder om de drie torens van Gent te gaan bewonderen. In een zijstraatje nemen we eerst een frozen yoghurt bij Moochie! mmm heerlijk zeg die konden we echt niet overslaan! We lopen over de botermarkt naar de Belfort.

Belfort

De Belfort is een toren van Gent. Dit is een stedelijke toren die aan het eind van de middeleeuwen werd gebouwd. Het is officieel een uitkijktoren. Een belfort heeft niets te maken met de kerk. Vaak staat een belfort vast aan een stadhuis of ander belangrijk gebouw. Je kunt normaal gesproken op de toren voor een schitterend uitzicht over heel de stad. Wij hebben pech want vandaag is de toren gesloten. Helaas.

Belfort Gent, België

Sint Baafskathedraal

We lopen verder naar een groot plein met een fontein in het midden. Het is omringd door mooie, belangrijke bouwwerken. Hier staat dus ook de tweede toren van Gent, namelijk de Sint Baafskathedraal. Wauw, wat een mooi bouwwerk. Als je ervoor staat is het enorm en indrukwekkend! Van buiten ziet het gebouw er al heel indrukwekkend uit, maar van binnen is het echt zo groot! Dat had ik echt niet verwacht toen ik buiten stond.

Kerken zijn meestal wel heel mooi, de versieringen op de plafonds en muren vooral. Hier zijn ook de plafonds weer allemaal zo schitterend. Ik kijk mijn ogen uit! De kerk loopt ook heel ver door naar achter, we dwalen hier een tijdje rond.

Sint Baafskathedraal Gent, België

Sint Niclaaskerk

Deze kerk staat achter de Belfort toren. De bouw is heel sierlijk van buiten, een grijsblauwe kleur en hele aparte bouwstijl. Van binnen wat kleiner maar erg mooi. De orgels en plafonds zijn ook in deze kerk weer erg mooi! De drie die ik net genoemd heb, staan bekend als de drie torens van Gent. De kerk is elke dag open alleen op maandag korter en de toegang is gratis.

Als je wat verder doorloopt na de Sint Baafskathedraal, kom je bij een bijzonder maar mooi gebouw. Een soort kasteel is het ook wel. Duivelsteen is een oud gebouw dat nu gesloten is en door de jaren heen op verschillende manieren gebruikt is. Namelijk als ridderverblijf, wapenarsenaal, klooster, school en tehuis.  Je kunt hier mooie fotos schieten!

Gent België

Varen & neuzen

Na alle mooie gebouwen, lopen we terug naar het water. Hier kun je voor zeven euro een boottochtje over de schelde en leie door gent varen. Het is heerlijk zomers weer vandaag, dus ideaal om te varen. We varen ongeveer 40 minuten met de Gent watertoerist. Tijdens de tocht word er van alles uitgelegd over de geschiednis, de kerken en andere straten en panden van de stad. Het is een leuke bezigheid en we kunnen stiekum ook even uitrusten!

Na het varen gaan we op zoek naar een leuk tentje waar we wat kunnen eten. We lopen tegen een markt kraam aan. Hier verkopen ze de echte Gentse neuzen! Dit zijn snoepjes waar de buitenkant hard is en binnenkant zacht en echt mierzoet! Ze lijken wel een beetje op een neusje, Je kunt ze voor weinig kopen in alle kleuren!

Gent België

Graffiti straatje

Via via kreeg ik te horen dat je dit straatje zeker even moet bewonderen als je in de buurt bent. De Werregarenstraat, is een autovrij smal straatje, helemaal vol met graffiti. Iedereen mag hier zelf een tag neer zetten. Het straatje is in 1995 tijdens de Gentse feesten als graffitiproject ontstaan. We waren op zoek naar dit straatje, het ligt eigenlijk gewoon in het centrum van de stad. Er is een smalle boog waar je onderdoor moet en je staat al vol bewondering naar alle kleuren te kijken. Werkelijk alles zit onder de graffiti. De meeste gekke kleuren combinaties door elkaar. Het is zeker bijzonder om hier doorheen te wandelen. Je kijkt je ogen uit haha!

Graffiti straatje Gent België

Zo mijn voeten zijn nu wel erg moe van het wandelen de hele dag. Ongemerkt loop je toch heel wat af! We besluiten terug te gaan naar de auto. Ik was wel een beetje bang voor het afrekenen want er stond nergens wat het parkeren kost. Uiteindelijk viel het reuze mee! We waren voor de hele dag maar 15 euro kwijt en dat terwijl we echt midden in het centrum stonden. Nu nog een kleine twee uur naar huis rijden met gezellige muziek.

Gent is zeker een aanrader! Zeker al het zulk mooi weer is zoals wij vandaag hadden. Wij hebben Gent in een dag gedaan, ik denk dat dit ook wel genoeg is. Je kunt er ook een weekendje van maken, maar dan heb je alle bezienswaardigheden zeker wel gezien. Op zondags zijn alle winkels gesloten, hiervoor zou je dus beter op zaterdags kunnen gaan. 

logo amanda travel lichter

Deze blogs zijn ook interessant

9 comments

Cora Broekhuizen 10 oktober 2017 - 13:43

Mooie en duidelijke omschrijving

Reply
Amanda 11 oktober 2017 - 16:12

Dank je wel Cora:)

Reply
bert schmit 11 oktober 2017 - 22:07

Gent is echt heel leuk , en dat kasteel is een echt kasteel zoals het hoort lopen en varen is een goede manier om alles te zien,

Reply
Amanda 12 oktober 2017 - 20:50

Zeker Bert! Gent is een mooie stad!

Reply
Mia 12 oktober 2017 - 17:42

Mooie blog weer Amanda, ben er zelf nog niet geweest. Maar zo te lezen is het zeker een bezoek waard!

Reply
Amanda 12 oktober 2017 - 20:51

Dank je wel! Een keer lekker er tussen uit na het verhuizen;)

Reply
Pauline 9 december 2018 - 17:31

Dank je wel voor de tips. Bijna je hele lijstje gedaan!

Reply
Amanda 9 december 2018 - 18:01

Super!! Leuk om te horen dat je er wat aan hebt gehad!:) Wat vond je het leukste? Heb je nog aanvullingen?! haha

Reply

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy