Nijlcruise

Leer het echte Egypte kennen met een Nijlcruise

by Amanda

Egypte stond al heel lang op mijn lijstje. Ik was als kind al erg geïnteresseerd in de oudheid, het oude Egypte en het geloof van de Farao’s. Nu was het dan eindelijk zo ver. Op naar Egypte en dan ook nog eens een Nijlcruise maken waardoor je echt meer van het land ziet. In dit filmpje zie je hoe wij onze reis en Nijlcruise beleefd hebben, reis je mee?

Nijlcruise

 

Praktische informatie Nijlcruise

In het filmpje hierboven kun je al een beetje mee genieten van onze reis naar Egypte. Een aantal praktische zaken op een rijtje die handig zijn om te weten als je een Nijlcruise wilt gaan doen. 

  • Een vlucht van Nederland (AMS) naar Egypte (Hurghada) duurt ongeveer 5 uur. 
  • Voor Egypte heb je een visum nodig, deze koop je op het vliegveld bij aankomst voor (€25-30).
  • Vaccinaties voor Egypte zijn aangeraden. Check dit van te voren goed. Voor Egypte zijn Dtp en Hepatitis A aangeraden vaccinaties. 
  • Vanaf het vliegveld van Hurghada kun je met een transfer in 6 uur naar Luxor rijden, dit is de opstapplaats voor de Nijlcruise. (Aswan is ook een opstapplaats)
  • De Magic 2 Nijlcruise heeft een all inclusief pakket voor het eten, drankjes worden wel apart en na afloop van het verblijf afgerekend.
  • Er is vaak geen lift aanwezig op de boten en er zijn 4 verdiepingen.
  • Handdoeken en beddengoed zijn inbegrepen evenals dagelijkse kamer schoonmaak.
  • Je kunt gemakkelijk een 8 daagse Nijlcruise boeken met Corendon. Dit is super handig omdat je meteen een heel pakket boekt en alles dan geregeld is. Hierbij kun je ook excursies extra boeken.
  • Je verblijft de gehele reis op de boot en gaat eraf voor excursies of wanneer je zelf een stad wilt ontdekken. Je hoeft dus niet elke dag je spullen weer in te pakken.

Wij hebben echt genoten van deze reis. Door een Nijlcruise hebben wij het echte Egypte kunnen zien en leren kennen. Niet het stukje waar alle resorts liggen, maar hoe het leven in Egypte er aan toe gaat. Wij hebben een prachtige reis gehad. Echt een aanrader, als je vragen hebt stuur dan gerust een berichtje of neem een kijkje in wat wij nog meer beleefd hebben tijdens onze reis in Egypte!

 

Justmytravel

Deze blogs zijn ook interessant

4 comments

Kelly 22 november 2022 - 09:34

Wat een toffe reis moet dit zijn geweest! Onwijs leuk filmpje!

Reply
Amanda 22 november 2022 - 09:50

Ja het was echt geweldig. We hebben zoveel van Egypte kunnen zien!

Reply
Laila 24 februari 2023 - 11:33

Hoi,

Ik zou graag meer info willen alstublieft.

bijvoorbeeld of het ook te boeken is in dec jan?

Bezoek je ook de piramides?

mvg Laila

Reply
Amanda 27 februari 2023 - 09:27

Door op de link in de tekst te klikken kom je op de pagina waar je meer informatie vindt voor deze reis. De piramides zitten niet bij deze reis in. Die zou je nog los moeten bezoeken.

Reply

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy