reizen naar malta

Trip to Malta (1/5)

by Amanda

Malta is een staat die bestaat uit een aantal kleine eilanden in de middellandse zee. Veel mensen denken dat het bij Griekenland hoort maar dit is niet zo. Malta ligt tussen Italie en Tunesië in. Wij zullen voornamelijk Malta zelf bezoeken en hebben een dagtocht langs het kleine eiland Comino en bezoeken Gozo een halve dag. 

Weeze airport

Vandaag vliegen we niet vanuit Amsterdam maar vanuit Weeze airport. Dit ligt net over de Grens in Duitsland. Eigenlijk rij je het heel snel aan zonder files. We hadden geluk en waren er binnen 2 uur al. Het vliegveld is een oud Militair vliegveld en word momenteel alleen maar gebruikt voor vluchten van Ryanair. We kwamen aan bij de toegangspoort, hier moet je twee euro betalen om binnen te komen. Ik had verder via het internet de parkeerplaats al geregeld. De terminal is eigenlijk vrij klein, het is een gebouw. Er is ruime parkeer gelegenheid, je loopt met je koffers ongeveer 5 minuten naar de terminal. Dit is echt top geregeld vind ik zelf en alles gaat heel vlot. Het inchecken was ook al gebeurd via internet, dus we hoefden alleen de koffer nog af te geven. Er waren geen rijen want er gaan volgens mij maar 20 vliegtuigen per dag, als het er niet minder zijn;)

Al vrij snel waren we klaar met inchecken en zijn we nog maar even op een terrasje gaan zitten want we waren er natuurlijk wel twee uur van te voren. Het was al heerlijk weer, dus we hebben lekker in de zon kunnen zitten en naar een enkel vliegtuig kunnen kijken. Na een tijdje lekker gezeten te hebben gaan we door de douane, dit was ook zo gebeurd. Nergens stonden rijen, ik vond het ideaal! Achter de douane was een winkel waar je nog even van alles kunt kopen. Het is zeker niet zo als bij schiphol dat je nog even gezellig kunt winkelen. Dat mis ik wel want ik vind dat toch altijd wel heel gezellig en al een beetje vakantie voorpret!

Vliegen

Om 10:00 kunnen we het vliegtuig in. Wauw dit zijn wel hele smalle plekken! Dat is het eerste wat we tegen elkaar zeiden haha. Gelukkig is het naar Malta maar 3 uurtjes vliegen! om 10:30 vliegen we weg van Weeze en 3 uur later landden we met veel hobbelen op het vliegveld van Malta. De vlucht zelf ging goed en lekker snel. Het dalen ging niet echt fijn maar goed we zijn er!

We stappen uit, de koffers waren er vrij snel en er stond al iemand klaar met mijn naam op een bordje om ons naar het hotel te brengen. Het busje reed langs nog meer hotels en wij konden er als derde uit. Gelukkig maar, want telkens wanneer het busje heuveltje op moest rijden sloeg de motor af! Hmm het was even spannend maar wij waren nog voordat het ding helemaal kapot was bij het hotel! Ons hotel, ligt in San Pawl Ill Bahar, dit is een plaatsje bij de kust met een haventje. Onderweg ziet het er al heel gezellig uit allemaal. Het is ongeveer een half uur rijden van het vliegveld af. Het valt me wel meteen op dat Malta heel droog is en stoffig. Veel zandsteen, gele kleuren gebouwen. Het heeft wel iets! Rond 15:00 waren we ingecheckt in het Topaz hotel.

Topaz hotel

Na het inchecken zijn we eerst naar de kamer gegaan. Het hotel is echt heel groot en bestaat uit meerdere complexen ook aan de andere kant van de weg. Je kunt wel binnendoor via allemaal ondergrondse gangen lopen maar via buiten ben je echt veel sneller. Wij zitten in het gebouw aan de overkant van de straat. De kamer was groot, we hadden 4 bedden, een balkon en ruime badkamer. Dat is altijd fijn om wat ruimte te hebben!

Na de kamer bekeken te hebben besluiten we om eerst even lekker uit te rusten bij het zwembad! Het zwembad ligt in het midden van het hotel en is heel gezellig. Er zijn genoeg bedjes die de hele dag vol in de zon liggen. Het water is nog vrij koud, dat merk ik als ik er in een keer in spring haha! Wat ook wel grappig is, is dat het water van het zwembad ook zout is. Dus niks in je ogen of mond krijgen! Het is echt heerlijk hier, lekker warm ongeveer 30 graden wel. We halen wat drinken bij de poolbar, je kunt hier trouwens alleen maar cash afrekenen.

Tijdens het relaxen bekijken we de kaart van bezienswaardigheden en wat we allemaal graag willen zien. Morgen hebben we namelijk een auto gehuurd dus we stippelen alvast een weg uit. Na het uitstippelen van de route, doen we nog even lekker onze ogen dicht hier bij het zwembad!!

 

 

logo amanda travel lichter

Deze blogs zijn ook interessant

2 comments

Joke 25 juni 2017 - 20:56

Leuk geschreven

Reply
Amanda 25 juni 2017 - 21:40

Dank je wel!;)

Reply

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy