Cahuita

7x reisinspiratie uit series en films.

by Amanda

In deze tijden van quarantaine waarin we niet mogen reizen wil ik toch een beetje het fijne reisgevoel vasthouden. En dat lukt prima wanneer je mooie series of films kijkt waarin je ook nog echt veel beelden van het land ziet waar het over gaat. Ik heb een lijstje gemaakt van mijn favoriete  reis series en films om toch virtueel te reizen en wat reisinspiratie op te doen!

1. Marco Polo

De serie Marco Polo staat bij mij toch wel ronduit op nummer 1. In deze serie nemen ze je mee terug de geschiedenis in naar het Chinese rijk. De avonturen spelen zich af van 1300 tot 1201 na Christus en draaien allemaal om Marco Polo. Bij de meeste mensen is Marco Polo bekend als ontdekkingsreiziger.

Persoonlijk vind ik dit een van de beste series die er is. Het is spannend en je neemt gelijk een stukje geschiedenis/reizen mee. Je ziet in de serie veel van China zelf, dit zorgt ervoor dat je terwijl je op de bank zit toch voor de nodige reisinspiratie en dat je mee reist door China. 

2. Dark tourist

Een beetje de dark tourist uithangen wie wil dat nou niet? Je denkt in eerste instantie waar kijk ik naar maar het is echt heel leuk om te volgen. In deze serie wordt je meegenomen naar allerlei verschillende plaatsen ter wereld waar zowel gekke, mysterieuze of enge dingen gebeuren of zijn gebeurd. Zo brengen ze een bezoek aan Japan, het gebied waar de radioactieve straling veel hoger is dan in Chernobyl en toch gaan er tours dit gebied in?! Maar ook bezoeken ze Colombia en volgen een tour van een van de handlangers van Escobar die nu naspeelt hoe hij iemand omlegt. Of hoe zou jij het vinden om een boarderrun te doen als vluchteling om Amerika in te komen vanuit Mexico inclusief schietincidenten en al?! 

De meest vreemde gewoontes en tours waar mensen nu hun geld aan het toerisme mee verdienen komen voorbij. Al met al zie je ook nog veel van het land en vind ik het wel boeiend om naar te kijken en je reisgevoel vast te houden!.

3. La Reina del Sur

In de serie La Reina del Sur neem je een kijkje in het leven van Teresa Mendoza die verliefd wordt op een drugskoerier, deze man zal haar leven voorgoed veranderen. Wanneer hij vermoord wordt, vlucht ze naar Spanje. Hier wil Teresa de grootste drugssmokkelaar van het land worden en wil wraak voor de moord op haar vriend. Het is eigenlijk de vrouwelijke versie van Pablo Escobar. Deze serie begint wanneer Teresa ondergedoken leeft met haar dochter in Italië. 

Deze serie is spannend, er gebeurd altijd iets en je ziet ook weer veel van een aantal landen waaronder Italië, Spanje (Malaga), Mexico en Rusland (Moskou). In de serie zie je veel beelden van de omgeving, zelf vind ik dit erg leuk omdat je ook veel bezienswaardigheden herkend en wat reisinspiratie opdoet. 

Ik krijg dan gelijk zin om weer op reis te gaan of mijn fotoalbums er weer eens bij te pakken;)

4. Narcos/ Narcos Mexico

Een hele bekende serie is Narcos. Hierin kijk je mee in het leven van de Colombiaanse drugsbaron Pablo Escobar. In deze serie zie je hoe deze man leefde en hoe hij zijn geld verdiende. Het is niet alleen maar tv kijken maar je leert tegelijkertijd wat over de geschiedenis, mooi twee vliegen in een klap toch?!

Het is een echte aanrader voor mensen die van actie houden. Maar ook wanneer je van reizen houd of bijvoorbeeld een reisje naar Colombia op de planning hebt staan. Je ziet namelijk best wat van het land zelf voorbij komen in de serie. Die pak je dan dus ook gelijk mee! 

Naast Narcos is er nu ook Narcos Mexico te volgen op Netflix. Deze serie gaat over een wat minder bekende maar ook grote drugskartels en met name het Guadalajarakartel met als baas Félix Gallardo. Ook een echte aanrader om te kijken!

5. 72 Dangerous places to live

Natuurrampen zoals aardbevingen, vulkaanuitbarstingen, Tornados, lawines, bosbranden en tsunami’s, het is allemaal vreselijk maar toch zijn er nog steeds mensen die het gevaar juist opzoeken en in de buurt van deze risico zones gaan wonen of gewoon als toerist deze plekken willen bezoeken. In deze docuserie gaat Mitch Ryan op zoek naar deze plekken ter wereld en mensen, en kun je dus in alle veiligheid mee genieten van deze toch wel spannende en gevaarlijke plekken. 

Het is een echte aanrader voor iedere reisliefhebber! Reisinspiratie voor de echte Daredevil!

6. The Ivory Game

In The Ivory Game beleef je de wereld van stropers en ivoorhandelaren en dan vooral van Olifanten. Helaas is het de orde van de dag dat Olifanten nog steeds gedood worden om het ivoor in de mooie slagtanden. Het is een fantastisch mooie serie waarbij je meer inzicht krijgt over de illegale ivoorsmokkel. Als echte reis liefhebber ook een aanrader want het mooie Kenia wordt veel in beeld gebracht dus zeker de moeite waard. De makers nemen je undercover mee in het leven van invoersmokkelaars en stropers en ontmaskeren ze ook. Soms is het best even zielig om naar te kijken. 

7. Down to earth

In deze nieuwe serie Down to Earth, gaat onder andere Zac Effron met een goede vriend op reis naar verschillende landen ter wereld op zoek naar een duurzame wereld. Dit is echt mijn favoriet uit deze lijst. De serie zal je doen verbazen, je ogen openen en meer bewuster maken van hoe we nu met de natuur omgaan. Ook is er plaats voor humor in de serie. 

 

Zo zie je bijvoorbeeld hoe ze in IJsland stroom op wekken vanuit de vele watervallen, hoe de waterzuivering verloopt in Frankrijk, het leven in een community die alleen van de natuur leeft in Costa Rica maar ook de vele bosbranden in bijvoorbeeld Californië. Het is een echte aanrader voor de reisliefhebber en om wat reisinspiratie op te doen.

Dit is de top 7 van Justmytravel. Natuurlijk zijn er nog vele andere reisseries en films te vinden om extra reisinspiratie op te doen. Mis jij er nog een die jij echt bij de lijst vind horen? Laat dan vooral de tip achter hieronder. Veel kijkplezier! De 5 leukste reisverhalen van Justmytravel vind je hier ook. 

Justmytravel

Deze blogs zijn ook interessant

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy