De ultieme Malediven ervaring: bezoek aan een eiland resort

by Chantal Roskam

Wanneer je aan de Malediven denkt is het woord ‘watervilla’ vast eens voorbijgekomen. Naast het feit dat dit een once-in-a-lifetime ervaring is, is dit ook ontzettend prijzig. Maar ik heb de oplossing voor je! Wil je geen honderden euro’s uitgeven voor een nachtje slapen in een watervilla, bezoek dan een eilandresort als dagtrip op basis van all-inclusive. Tijdens mijn verblijf op de Malediven moest ik 1 dag in de watten worden gelegd om te kunnen zeggen dat ik het ultieme Malediven gevoel heb ervaren. Hoe ik genoten heb van deze fantastische dag vertel ik je in deze blog. 

 

Centara Ras Fushi Resort & Spa

Om 8:00 ‘s ochtends werd ik vanuit de haven van Maafushi met een bootje naar bovengenoemd resort gebracht. Eenmaal aangekomen kreeg ik een korte rondleiding over het eiland en werd me verteld waar ik de vele verschillende internationale restaurants, het zwembad en het allerbelangrijkste, de strandbedjes aan zee, kon vinden.
 
Na een kleine wandeling (lees: naar binnen glurend) langs de watervilla’s werd het tijd om een fijn plekje midden in de zon uit te zoeken. Even insmeren en hop het zwembad in. Toen het eenmaal 9:30 was ging de bar aan het zwembad open en was ik maar al te blij om een cocktail te bestellen, want ja ‘it’s 12:00 o’clock somewhere’. Wat ik waarschijnlijk in de vorige blog al vertelde is dat er geen alcohol geschonken wordt op de lokale eilanden van de Malediven. Dus een leuke bijkomstigheid aan het bezoeken van een eilandresort is het legaal nuttigen van alcohol. 
 
Na 1 à 2 cocktails was ik ‘very satisfied’ en ging ik me eens verdiepen in de watersportactiviteiten die ook all-inclusive waren. Als eerste was suppen aan de beurt, maar je raadt het al, dat ging niet heel soepeltjes. Dus ging ik voor een veiligere optie namelijk kanoën. Genietend van het uitzicht over het blauwe water en de watervilla’s in de verte besefte ik me dat ik het goed getroffen had voor een backpacker.
 

Ultiem gevoel van Luxe

Een ultiem gevoel van luxe na weken lang in hostels geslapen te hebben op het prachtige Sri Lanka. Dit gevoel zette nog even door tot aan de lunch waar ik echt maar dan ook ECHT verliefd werd op dit eilandresort. Een lopend buffet in een grote tent ingericht à la Ibiza-stijl waar ze verse wok-gerechten, Italiaanse pasta’s of verschillende soorten vlees van de grill serveerden. Mijn favoriet was natuurlijk het hoekje met de toetjes. 
 
 
Eenmaal bijgekomen van de overheerlijke lunch werd het tijd om een duik te nemen in de zee waar ik omringd werd door vele gekleurde vissen. Helaas kon ik enkel gebruik maken van de snorkelsets tegen betaling, dus besloot ik om midden in de zee te gaan zitten rondom een tafeltje onder de parasol. Hier genoot ik nog even van de vele vissen die voorbij kwamen zwemmen.
 
De rest van de dag verliep niet heel anders; zee in, zee uit, zonnebaden, zwembad in, zwembad uit, zonnebaden etc etc. Helaas kwam er een einde aan om 18:30 toen ik tijdens zonsondergang netjes met het bootje weer werd teruggebracht naar Maafushi. 

Kosten & hoe te regelen

Wat ik betaalde voor dit dagje volop luxe? Maar liefst 100 euro. Al moet ik zeggen dat dit het dubbel en dwars waard was. Ga je naar de Malediven binnenkort dan is een dagje op een eilandresort echt een hoogtepunt!
 
 
Via het hotel waar ik sliep op Maafushi worden dagtrips naar eilandresorts georganiseerd. Ik kon kiezen tussen verschillende resorts variërend tussen de 75 tot 200 euro. Deze dagexcursies worden ook georganiseerd door lokale tour operaters zoals iCom tours of Shadow Palm voor ongeveer dezelfde prijs. 
 
Heb ik je inmiddels enthousiaster gemaakt over het bezoeken van de Malediven? Binnenkort meer!

Reizen algemeen

Ga of wil jij ook graag naar de Malediven?! Dan is dit artikel ook interessant voor je:
Malediven, wachten tot je honeymoon?!

Deze blogs zijn ook interessant

6 comments

Kelly 27 juli 2019 - 14:18

Zo dat klinkt echt als een hele relaxte tijd! Ben benieuwd naar wat je nog meer hebt gedaan!

Reply
Chantal Roskam 27 juli 2019 - 14:23

Het was echt genieten! Zo heerlijk! Over wat ik nog meer gedaan heb komt een blogje binnenkort!

Reply
Dennis 28 juli 2019 - 22:35

Dit ziet er echt zo relaxt uit. Was je veel geld kwijt voor een ticket? wat is het handigst om hiernaartoe te reizen?
Groetjes

Reply
Chantal Roskam 29 juli 2019 - 09:03

Hi Dennis,

Voor een ticket naar de Malediven ben je vanaf sri lanka voor een retourtje 250 euro kwijt. Om op dit eilandresort te komen neem je de boot, dit was een georganiseerde dagexcursie. Mocht je meer willen weten mag je altijd een mailtje sturen!

Groetjes,
Chantal

Reply
gio 31 juli 2019 - 12:29

Wow dat water ziet er zo onwijs blauw uit! Super gaaf om dit een x te doen! Ik zet hem op mijn lijstje!

Reply
Chantal Roskam 31 juli 2019 - 21:21

Hi Gio, het was echt fantastisch!! Echt iets wat je ooit eens mee moet maken!

Reply

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy