The Garden route, Zuid-Afrika

by Amanda

Tijd voor zee! Vanaf Addo National park is het ruim 150 kilometer rijden naar het zuiden voor Jeffrey’s Bay. Dit is een klein dorpje wat precies tussen 2 van de mooiste stranden van de regio ligt.

Rondreizen door Zuid-Afrika | FOX.nl

Jeffrey’s Bay

In het dorp zijn er verschillende leuke restaurantjes en winkels te vinden. Jeffrey’s Bay is ook zeer geliefd bij surfers door de hoge golven. Ieder jaar in juli verandert het rustige plaatsje in een bruisend surf festijn, want dan vindt de Billabong Pro plaats. Hierbij doen de topsurfers van de wereld een gooi naar de gewilde titel en wachten op de perfecte golf!

In Plane Street is een uitkijkpunt waar je veel kans maakt om dolfijnen en walvissen te spotten. Ook duikers kunnen hier hun hart ophalen, in het ongerepte koraalrif.

Garden route

Na een dagje Jeffrey’s Bay rijd ik zo’n 100 kilometer naar het westen waar ik in een totaal andere wereld terecht kom, Tsitsikamma National park. Dit park is het begin van de zogenaamde garden route. Het ligt op een dusdanige manier tussen de bergen dat hier relatief veel regen valt en de omgeving eruit ziet als een tropisch regenwoud.

Ik overnacht in het plekje Storms River wat bekend staat om de verschillende activiteiten die je er kan doen. Kajaktochten, fietsen, de hoogste bungeejump ter wereld bij de bloukransbrug (no way!) of een canopy tour tussen de prachtige bomen. Ondanks alle goede wil en intenties zit het weer niet mee en lukt het helaas niet om één van de activiteiten te doen. Klinkt als een goede reden om nog een keer terug te gaan!

Wilderness

Met een flinke portie tegenzin stap ik de volgende dag weer in de auto richting Wilderness. Onderweg kom ik een aantal prachtige plekjes tegen waar ik gewoon moet stoppen. Met name Knysna springt er echt uit. Een super relaxed havendorpje met een levendig centrum. Het stikt hier van de geweldige restaurantjes waar je heerlijk kan lunchen en van de aankomende en vertrekkende boten kan genieten. Dit zorgt ervoor dat ik bijna 6 uur doe over een ritje van nog geen 150 kilometer.

Laat die middag arriveer ik in Wilderness. Na het inchecken ga ik een wandeling maken over het prachtige lokale strand waar de golven woest tekeer gaan maar een heerlijke sfeer hangt. Zeker een aanrader om een nachtje te blijven.

Hoop Collection

Vanaf Wilderness rijd ik de volgende dag door naar de Hoop Collection. Het is een rit van 200 kilometer dus lijkt redelijk overzichtelijk. Echter, de laatste 35 kilometer zijn onverhard en lijken een eeuwigheid te duren. Net op het moment dat ik twijfel of we wel goed zijn gereden kom ik bij de poorten van het natuurreservaat. Dit gebied staat bekend om de vele vogelsoorten die er verblijven en de eindeloze duinen. Ook hier loopt behoorlijk wat wild rond. Geen olifanten maar wel steenbokken en struisvogels.

En omdat je er in de middle of nowhere bent kan je na zonsondergang genieten van een prachtige heldere sterrenhemel die in mijn geval vergezeld wordt door een volle maan.

In mijn volgende blog neem ik jullie mee in mijn laatste deel van deze fantastische reis, sharkcage diven en Kaap de Goede Hoop.

By: Dennis Ravensbergen

Voor meer tips over Zuid Afrika lees dan ook deze artikelen:
Meerkatmannor & Elephant national park.
Stellenbosch.

Deze blogs zijn ook interessant

6 comments

Romy 11 april 2019 - 10:46

Ik wil zo graag naar Zuid Afrika! Deze route lijkt mij erg leuk!! Heb je nog meer tips voor langs deze route waar is de beste slaapplek bv?

Reply
Marja 16 april 2019 - 21:44

Leuk stuk. Mooie foto’s. Ik kijk al uit naar deel 2.

Reply
Dennis 18 april 2019 - 22:55

Dankjewel Marja!

Reply
Dennis 18 april 2019 - 22:54

Hey Romy, je ziet mijn hele route in deze en de vorige 2 blogs. De vierde en laatste blog komt eraan. Denk ergens volgende week. Het beste is om van tevoren te bepalen naar welke steden/dorpen je wil en dan via tripadvisor of Airbnb iets leuks uit te zoeken. Als je buiten het hoog seizoen gaat kan zelfs overwegen om ter plekke iets op te zoeken. Vanaf 3 sterren heb je in zuid-Afrika hele leuke hotelletjes en b&b’s.

Reply
Marja 30 maart 2022 - 15:51

Wat prachtig amanda echt super dat je dit kan echt geweldig

Reply
Amanda 30 maart 2022 - 20:45

Dankjewel Marja!

Reply

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy