Madrid

Eén dag Madrid verkennen

by Amanda

Madrid is de grootste en hoofdstad van Spanje. Ook is Madrid een stad waar vele vluchten een stop over hebben. Zelf heb ik hier vandaag ook een overstap , ik heb geen zin om zoveel uren op het vliegveld te hangen dus ga lekker Madrid verkennen. En je kunt veel zien van deze stad in één dag.

Madrid royal

Van het vliegveld naar de stad

Vanuit Costa Rica vlieg ik naar Madrid en daar heb ik ongeveer 10 uur de tijd voordat ik naar Amsterdam vlieg. Madrid stond al op mijn bucketlist, dit komt dus goed uit.  Helaas loopt het even anders door een vertraging van vijf uur in Costa Rica. Ik heb dus nog maar vijf uur in Madrid. 

 

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Toch kies ik ervoor Madrid te gaan verkennen. Het is heerlijk weer en vanaf het internationale vliegveld ga je vrij makkelijk met de metro naar het centrum van Madrid. Op het vliegveld kun je het beste een dagpas voor de metro kopen. Let op, deze pas niet weggooien want je kunt hem nog een keer gebruiken als je nog eens in Madrid komt net als de OV-chipkaart! 

Je stapt de metro in bij het vliegveld en bent binnen 25 minuten in het centrum van Madrid. Vanaf de roze lijn nr 8, T4 op het vliegveld, reis je naar Nuevos Ministerios, hier stap je over op de blauwe lijn nr 10 tot je bij Tribunal komt. Vanuit hier kun je of nog meer overstappen naar de bezienswaardigheden die je wilt zien of je stapt uit en bent al in het centrum en loopt verder alles. Dit laatste doe ik.

Madrid

Madrid verkennen

Vanaf station Tribunal  ga ik lopen naar de bezienswaardigheden die ik graag wil zien. Bij voorkeur ga ik graag lopen door een stad als deze omdat je dan veel meer dingen ziet, ook onderweg, en meer meekrijgt van het leven dan dat je alles met de metro doet. 

Ik wandel rond door de straten van Madrid en probeer ook de meest kleine en smalle straatjes mee te pakken, ik vind het geweldig. De gebouwen hier zijn ook allemaal zo sierlijk. Het scheelt natuurlijk ook dat het zonnetje lekker schijnt, dat maakt alles al een stuk vrolijker. Ik zie overal leuke terrasjes en parkjes, deze stad bevalt me wel. 

Ik besluit eerst even wat te gaan eten. Ik haal wat streetfood bij een kraampje en ga lekker in de zon in een parkje zitten. Heerlijk zo wegdromen en een beetje mensen kijken! 

Madrid

Bezienswaardigheden

Hoewel ik echt heerlijk in het zonnetje zit, besluit ik toch verder te lopen want ja, ik kom tenslotte om wat te zien van deze mooie stad! Er zijn een aantal bezienswaardigheden die ik graag wil zien vandaag. De rest komt de volgende keer wel als ik weer in Madrid ben. 

 • Museo de Historia Madrid, het museum ligt in de wijk Justicia midden in het centrum van Madrid. Je kunt dit niet missen wanneer je langs loopt, het is zo’n apart, mooi en vooral kleurrijk gebouw! Het historisch museum geeft een goed beeld van de geschiedenis en ontwikkeling van Madrid op meerdere vlakken. Overal is de uitleg zowel in het Spaans als Engels. Voor de liefhebbers van musea een echte aanrader. En sowieso, de buitenkant van het gebouw is erg mooi!Madrid
 • Plaza de Oriente. In ongeveer twintig minuten lopen kom je bij een groot plein met terrasjes en een parkje. Via een smal straatje kom ik op dit plein terecht, recht vooruit zie ik het Koninklijk Theater (Teatro Real) al boven alles uittorenen. Het plein, rondom met gekleurde appartementencomplexen, het parkje, het standbeeld van koning Filips IV, op de achtergrond het Teatro Real en het zonnetje maken dit tot een gezellig stukje Madrid dat de moeite waard is.

 • Palacio Real Madrid, dit onwijs grote en sierlijke gebouw vind je wanneer je Plaza de Oriente doorloopt. Je kunt het paleis ook van binnen bezoeken maar dan moet je wel ongeveer drie uur in de rij staan.
  Dit past niet in mijn planning dus loop ik er alleen omheen en bewonder het paleis van de buitenkant. Het paleis is één van de grootste paleizen ter wereld en heeft maar liefst 4318 kamers. Het wordt nu nog steeds gebruikt als werkpaleis door de huidige koning. Zeker een bezoekje waard als je in Madrid bent!
  Royal Palacio Madrid
 • Plaza Mayor ligt in de historische binnenstad van Madrid. Het is een groot plein met beelden en is alleen voor voetgangers. Je komt op het plein via poorten of smalle straatjes, er zijn ongeveer negen paden die hier op uitkomen. Aan dit plein bevinden zich vele shops, restaurantjes en terrasjes maar let op, want net als bij de meeste toeristische pleinen is het hier ook erg duur. 

 • Markthal del Sol ligt op loopafstand van Plaza Mayor en het Palacio Real. Deze markt zit in een gebouw dat is gebouwd in 1916. Dit is ook wel te zien aan de buitenkant van het gebouw.
  Het is inmiddels wel gerenoveerd maar is nog in oude stijl gelaten. In deze markt kun je verschillende verse echte Spaanse producten proeven en kopen. Ik vind het persoonlijk altijd heel leuk om over lokale marktjes te struinen door de drukte, kleuren en geuren.
  Madrid
 • Gran Via is een bekende winkelstraat en drukke weg in het centrum van Madrid. Je kunt hier goed shoppen, maar ik wil deze straat graag even zien omdat er ook veel sierlijke gebouwen staan. Wanneer je door Madrid wandelt kom je hoe dan ook wel een keer op deze straat terecht.

Eten en drinken

In het centrum van Madrid vind je een heleboel leuke restaurantjes en als de zon schijnt vele terrasjes waar je neer kunt ploffen. Let op dat je wel duur uit bent als je op één van de toeristische pleinen gaat zitten, wat overigens wel erg gezellig is!
Maar de Sangria en tapas zullen je hier zeker niet tegenvallen! 

Tijdens mijn wandeling door de stad kom ik zoveel leuke restaurantjes tegen. Ik schreef al eerder dat ik tijdens mijn paar uur in Madrid gewoon wat streetfood heb gekocht en in een parkje heb zitten eten, dat was een goed idee!

Na ongeveer vijf uur doorgebracht te hebben in Madrid, heb ik toch aardig wat mooie bezienswaardigheden kunnen bewonderen en kunnen doen voor ik terug naar huis vlieg. Binnen 25 minuten was ik door goede aansluitingen met de metro weer op het vliegveld. Dus heb je een tussenstop op Madrid en meer dan 3 uur dan kun je best even het centrum in. Heb jij na het lezen van deze blog al zin om Madrid te gaan verkennen?

Justmytravel

Deze blogs zijn ook interessant

2 comments

Romy 16 april 2020 - 15:41

Madrid is echt een toffe stad! Als je ik jouw tips lees herken ik het weer helemaal! Ik reis vaak en heb inderdaad ook wel eens een tussenstop op Madrid. Nog nooit tussendoor de stad in geweest maar je brengt me wel op een super idee!

Reply
Amanda 16 april 2020 - 15:50

Ja ik vond het ook echt een top stad! Haha zeker doen hoor beter dan op het vliegveld zitten!

Reply

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy