Meteora kloosters

Antieke dorpjes, mythen, kerkjes en historie, ga op rondreis door Griekenland

by Amanda

Griekenland, een prachtig land in Europa. Het kent vele mooie eilanden maar ook het vaste land is zeer de moeite waard te bezoeken. Een rondreis door het mooie Griekenland zal je zeker niet teleurstellen! Zoek je natuur, cultuur, prachtige stranden, lekker eten of ga je juist voor de geschiedenis en mythen? In Griekenland vind je het allemaal!

Rondreis Griekenland

Je kunt tijdens een rondreis Griekenland verschillende plaatsen bezoeken. Het is maar net wat je zoekt. Er zijn verschillende Griekenland rondreizen te boeken. Het is handig om van tevoren even uit te zoeken wat je graag wilt zien of doen. Je kunt natuurlijk ook meerdere dingen willen zien. Hieronder zetten we een aantal opties op een rijtje.

Athene

Athene

Iedereen heeft wel eens van Athene gehoord. Dat is ook niet zo gek want Athene is de hoofdstad van Griekenland en tevens liggen hier vele interessante bezienswaardigheden! Ondanks dat Athene een onwijs gave en erg drukke stad is heeft het toch haar charme weten te behouden door de vele historie en leuke wijkjes. 

Zoals bijvoorbeeld de Akropolis. Ben jij gek op geschiedenis dan mag je deze berg zeker niet overslaan! De berg is zichtbaar vanuit heel de stad en een goed oriëntatie punt. Je kunt de berg op om alle indrukwekkende en historische gebouwen te bekijken. Neem bijvoorbeeld een kijkje in het Parthenon, deze tempel is gewijd aan de god Athene. Een bezoek aan het museum is ook een aanrader, ontdek hier de rijkdom en historie van deze plek! Maar op de berg vind je ook andere indrukwekkende historische gebouwen zoals de tempel van Roma en Augustus of de Nike tempel.

De Tempel van Zeus en het Olympisch Stadion zijn natuurlijk ook erg bekend en zeker plekken die je moet bezoeken als je in Athene bent. De tempel van Zeus ligt vlakbij de Akropolis, dit was vroeger de belangrijkste en grootste tempel van heel Griekenland. Hij staat bekend om zijn gigantische zuilen. Het is een schitterend plaatje! In het Olympisch stadion voel je jezelf heel nietig. Wat een intens bouwwerk is dit. 

Buiten de indrukwekkende en historische gebouwen in Athene vind je hier ook onwijs leuke wijken. Je kunt heel gezellig dineren op terrasjes en je vermaken met het schitterende uitzicht. Een echte aanrader vind ik zelf de wijk Plaka. Je kunt hier uren ronddwalen in de vele kleurrijke steegjes waar je winkeltjes, restaurantjes en barretjes vind. 

Na alle fantastische indrukken van Athene reis je door naar een volgende geweldige mooie plek.

Athene

Delphi Griekenland

Wat Delphi zo bijzonder maakt is dat het vroeger het grootste religieuze centrum van Griekenland was. Je vind er het Orakel van de god van het licht Apollo. De rake voorspellingen van de profetes (waarzegster), de Pythia, maakte haar wereldberoemd. Iedereen kwam haar om raad vragen. Dit vond plaats in de tempel van Apollo. Maar nu is het een hele bijzondere plek, de ligging is echt prachtig in de bergen en natuur. Je hebt de meest schitterende uitzichten vanaf hier!

Je vind hier wat oude ruïnes maar ook nog bestaande historische gebouwen en een museum. Het is zeker de moeite waard om te bezoeken. Zelf was ik echt het meest onder de indruk van de schitterende natuur rondom.

Delphi

Meteorakloosters

De Meteorakloosters zijn een echte must wanneer je op Griekenland vakantie bent. Je weet niet wat je ziet, omringd door prachtige natuur en een vallei, liggen op verschillende rotspunten nog 6 “zwevende” kloosters. Vroeger waren dit er in totaal 24 maar er zijn er nog 6 van bewaard en 4 ervan kun je zelfs bezoeken. 2 van de kloosters worden nog gebruikt voor religieuze doeleinden.

Het is net alsof je in een sprookje wandelt. Zo geweldig wanneer je vanuit een klooster de vallei in kijkt. Als er wat mist hangt in de vallei kan het erg mysterieus aandoen. Van de Meteorakloosters gaan we naar nog een heel interessant plekje in Griekenland. 

Meteora

Vergina

Vergina is een dorp in het noorden van Griekenland. Hier liggen de bekende koningsgraven of graftombes van Vergina. Het is zeker één van de meest indrukwekkende historische bezienswaardigheden in Griekenland! Veel van wat onder de grond in de graftombes ligt is allemaal nog goed bewaard gebleven en in originele staat. Als je van geschiedenis en cultuur houdt is dit een echte aanrader.

Het museum is leuk om te bezoeken zodat je meer te weten komt over de historie en alle schatten die hier liggen. Kijk wel even goed de openingstijden na voordat je gaat. 

Delphi

Zoals je hebt kunnen lezen is een Griekenland rondreis zeker de moeite waard. Griekenland is een heel divers land waar je veel cultuur, historie en natuur kunt bewonderen maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor een heerlijke relax vakantie op een Grieks eiland!

Justmytravel

Deze blogs zijn ook interessant

2 comments

Kelly 2 juli 2020 - 12:45

Wat is dit toch een schitterend land! Ik ga het vaste land ook maar eens bezoeken!

Reply
Amanda 3 juli 2020 - 14:13

Jaaa zo tof he! De natuur is er ook echt schitterend!

Reply

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy