Druivenkas van binnen

Bijzonder overnachten in een oude druivenkas in Breda

by Liselotte Helleman

Een vakantie naar het zonnige Spanje, Frankrijk of Italië zit er voor nu helaas nog even niet in, maar geen zorgen! Ook in Nederland heb je plekjes waar je het ‘buitenlandgevoel’ kunt ervaren. Huize Druivelaar is zo’n plekje. Deze unieke B&B in een oude druivenkas geeft je het gevoel alsof je je in Frankrijk of Italië waant.

Het verhaal achter Huize Druivelaar

Verscholen achter de huizen, bereikbaar via een smal groen paadje, ligt een oude boerderij uit 1902. Deze boerderij met authentieke en unieke druivenkas is door Chantal en haar man Rutger met zorg verbouwd tot een unieke bed and breakfast: Huize Druivelaar.

Huize Druivelaar ontbijt

Luxe en hedendaags interieur

De ruim honderd jaar oude druivenkas van 36 meter lang vormt de opgang naar de twee luxe en comfortabele kamers. Beide kamers zijn zorgvuldig ingericht (lees: luxe met een hint van moderne industriële details en hedendaags design) en zijn van alle gemakken voorzien!

Je kunt hierbij denken aan een luxe tweepersoons boxspring, een stijlvolle badkamer (kamer 1 met douche en kamer 2 met bad), een televisie met Netflix, waterkoker met biologische thee (of een Nespresso apparaat voor de koffieliefhebbers) en een privé terrasje in de originele druivenkas.

Ook heb je toegang tot de enorme (2600m2) eigen tuin van Huize Druivelaar. In het voorjaar staat deze prachtig in bloei en mag je hier van eigenaresse Chantal zelf fruit en boeketten plukken. En alsof dat allemaal nog niet genoeg is wordt de tuin dit jaar uitgebreid met een sauna, hot tub en theekas. 

Huize Druivelaar

Biologische ontbijtjes

Huize Druivelaar is natuurlijk geen bed and breakfast zonder breakfast. En jeetje, wat een super ontbijt is dat. Elke ochtend maakt en serveert eigenaresse Chantal met liefde een uitgebreid ontbijt met biologische streekproducten. Ze houdt hierbij uiteraard rekening met dieetwensen. Oh, en in het seizoen serveert Chantal verse frambozen, Japanse wijnbessen, bramen, kruisbessen of appels uit eigen tuin bij het ontbijt.

Ontbijt Huize Druivelaar

Breda en omgeving ontdekken

Huize Druivelaar ligt op slechts 10 minuten fietsen van het centrum van Breda. Een stad die echt het ontdekken waard is! Fietsen kun je overigens gratis huren bij Huize Druivelaar.

Blind Walls Gallery

Het centrum van Breda is net een groot museum. In de stad kom je meer dan 90 geweldige muurschilderingen tegen, of je er nu op zoek naar bent of niet. Elke muurschildering is gebaseerd op een Bredaas verhaal dat past bij de locatie. Op www.blindwalls.gallery vind je alles wat je wilt weten over de precieze locaties, de kunstwerken, de artists en de verhalen. Een leuke en alternatieve manier dus om de stad te ontdekken.

Blind walls gallery

Historische Kilometer Breda

Niet zo gek op street art? Overweeg dan eens de Historische Kilometer. Deze wandeling leidt je onder meer door Park Valkenberg en langs het Kasteel van Breda. Natuurlijk loop je langs de Grote of Onze Lieve Vrouwekerk en geniet je van de rust van het Begijnhof. 

Een gidsje over de Historische Kilometer is voor 2,50 te koop bij de Grote Kerk. Maar ook zonder boekje kun je een fijne wandeling door het historische stadscentrum maken. Je vindt deze wandeling op de site www.welkominbreda.nl.

Historische kilometer Breda

Vincent van Gogh Fietsroute

Ga je liever een stuk fietsen? Dan raad ik de Van Gogh fietsroute aan. Vincent van Gogh was een geboren en getogen Brabander en deze fietsroute voert je langs drie Van Gogh hoogtepunten in en rond Breda: de Grote Kerk op de Markt, Huize Mertersem en de begraafplaats aan de Haagweg. Het startpunt van deze route ligt in het stadsdeel Princenhage en laat dat nou net het stadsdeel zijn waar Huize Druivelaar ook gelegen is.

Van Gogh fietsroute

Wil jij meer informatie over dit leuke verblijf of tips laat dan vooral een berichtje achter. Of misschien heb jij zelf nog leuke tips voor ons waar we zeker een keer heen moeten laat het dan vooral weten!

Justmytravel

Deze blogs zijn ook interessant

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy