De beste stops voor een roadtrip langs de Pacific Highway

by Amanda

Ga je op roadtrip door West Amerika? Dit zijn de beste stops langs de Pacific Highway. Carmel by the sea is een plaats in Californië en valt onder Monterey County. Het plaatsje is wat bekender geworden doordat Clint Eastwood er burgemeester was van 1986 t/m 1988. Wanneer je de Highway 1 rijdt, kom je langs het plaatsje en moet je gewoon even stoppen. De huizen hier lijken allemaal uit een sprookje te komen!

Zomer 2019 - Reizen

John Wayne

Vroeg in de ochtend gaat de wekker, de zon is alweer lekker aan het stralen buiten. We gaan weer op pad maar niet getreurd, we gaan op weg om veel meer nieuws en moois te ontdekken.

We vervolgen de weg langs de Pacific Coast om tegen de avond in San Francisco te zijn. Ik ben zo benieuwd naar deze ”gouden stad”. Maar we hebben eerst nog een aantal bijzondere stops onderweg.

Onze eerste stop van de dag is bij de ranch van John Wayne. Dit kun je meteen al zien. Alles is onwijs groot en rijk uitgevoerd. Wat een landgoed is dit! Er staan vijf limousines voor de poort, beelden van John Wayne zelf en paarden. Best leuk om even te zien hoe deze mensen wonen.

Monterey

De tweede stop onderweg is bekend als Monterey, een oud vissersdorpje. Het is best een gezellig dorpje als je er zo doorheen rijdt vind ik. Je ziet er allemaal visfabrieken, baaien met wat zeehonden en pieren.

Onze gids vertelt nog wat leuke weetjes over Monterey. Bijvoorbeeld dat de zoon van Clint Eastwood er in 1986 geboren is, wat grappig, die is dus even oud als ik!
We zijn een stukje gaan wandelen over de oude Fishermans Wharf. Dit is een oud stukje pier dat gebouwd is in 1846. Ik vind het leuk om hier te lopen, overal waar je kijkt zie je zeehonden en zeeleeuwen best dichtbij van het zonnetje genieten!

17 Miles drive

Misschien heb je wel eens van de 17-miles drive gehoord. Dit is een bekende route van 27 km lang langs de Pacific Coast waar allemaal dure huizen staan en bekende mensen wonen. Bij de Pacific Grove Gate moeten niet inwonenden van de Pebble Beach gemeenschap, want zo heet het hier, tol betalen om over deze 17 miles drive te mogen rijden.

Wat een schitterende plaatjes levert deze weg weer op en wat kijk ik mijn ogen uit naar de mega grote en mooie huizen die hier zo verdeeld staan over het land.
Via deze weg rijd je vlak langs de kustlijn van de stille oceaan. Je ziet golfbanen liggen, schitterende natuur, eekhoorntjes en veel dure huizen!

We hebben hier een kleine stop bij een hele mooie plek aan zee, de Bird Rock Point genaamd. Hier lopen heel veel eekhoorntjes en we kunnen een aantal erg mooie foto’s maken.

Tijdens het vervolg van de route heb ik alleen maar naar buiten gekeken en genoten van het schitterende uitzicht en de huizen.

Carmel by the sea

We laten de 17-miles drive achter ons en rijden verder richting onze laatste stop voor we in San Francisco arriveren. Carmel by the sea, we rijden het plaatsje binnen en ik vind dit nu al leuk! Het lijkt serieus wel of ik in een sprookjesboek beland ben! Eigenlijk alles doet me een beetje denken aan de Efteling haha. De huisjes komen regelrecht uit Hans en Grietje rollen, de sierlijke bewegwijzering, eigenlijk alles is sprookjesachtig.

We hebben ongeveer twee uur de tijd om hier zelf wat rond te dwalen. Nou, dat laat ik me geen twee keer zeggen! Eerst even wat eten, want van alle nieuwe indrukken van vandaag krijg je trek.
We eten in een soort winkelcentrum, het is klein en heeft 2 verdiepingen maar zonder dak. Je zit dus heel gezellig buiten te eten en hebt uitzicht over het plaatsje.

Na heel veel foto’s gemaakt te hebben en door Carmel te hebben gedwaald, vervolgen we onze weg naar San Francisco, iets waar ik erg naar uitkijk. Een nieuw avontuur!

Wanneer je een roodtrip gaat maken door West Amerika, en je rijdt over de Pacific Highway neem dan Monterey en Carmel by the sea zeker mee! Het is echt de moeite waard voor een kleine tussenstop. Je hoeft er niet een hele dag aan te besteden maar voor paar uur is het top!

Deze blogs zijn ook interessant

4 comments

Theo 10 juli 2019 - 17:54

Spannend al die zeehonden en dan San Francisco daar wil iedereen wel heen lijkt me een mooie reis en John Wayne is natuurlijk een legende.

Reply
Amanda 10 juli 2019 - 19:57

Ja dat was echt super om te zien! Wanneer gaan we samen?!

Reply
Jeremy 10 juli 2019 - 21:09

Oh dit zijn leuke tips! Ik ga van de zomer die kant op dus heel handig!!
Groetjes

Reply
Amanda 10 juli 2019 - 21:23

Wat leuk! Hoop dat je er wat aan hebt! Veel plezier!

Reply

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy