Stacaravan

Nederland | Bijzonder overnachten in een stacaravan

by Amanda

Bij bijzonder overnachten denken we al snel aan overnachtingen in bijzondere/unieke accommodaties. Wij vinden dat de plaats van een accommodatie het overnachten ook heel bijzonder en uniek kan maken. Zoals het overnachten in bijvoorbeeld een stacaravan ergens middenin de natuur. 

Stacaravan

Een stacaravan is een ideale accommodatie die je overal in Europa of Nederland kunt plaatsen. De meeste stacaravans zijn van alle gemakken voorzien voor een heerlijk onbezorgde vakantie of overnachting. Je kunt natuurlijk kiezen voor een al bestaande stacaravan maar wat dacht je ervan om je eigen stacaravan helemaal op maat gemaakt te hebben?

Je kunt deze dan inrichten zoals je zelf wilt en ook de faciliteiten van de stacaravan aanpassen naar eigen behoeften. Als de stacaravan helemaal naar je zin is, is het tijd om een standplaats te gaan zoeken. In Nederland zijn genoeg vrije standplaatsen te vinden. De eerste vraag bij het zoeken naar een vrije standplaats is toch wel waar zou ik graag willen staan met mijn stacaravan of wat voelt het meeste als vakantie. Is dit in een bosrijke omgeving, het platteland of juist lekker aan de kust.

Stacaravan Veluwe

De Veluwe, een heerlijke groene en bosrijke omgeving maar ook vind je hier heidevelden en zandverstuivingen. Met haar 1000 vierkante kilometer het grootste natuurgebied van Nederland. Voor mij de ideale bestemming om even helemaal tot rust te komen. De zandverstuivingen op de Veluwe zijn ook erg bijzonder om te zien. In het midden van een bosrijke omgeving doemt er ineens een redelijk kale zandvlakte op met hier en daar een boompje. Het is een prachtig gezicht en ook een goede fotolocatie!

Omdat de Veluwe een groot gebied is, heb je hier ruime keuze uit standplaatsen voor een stacaravan Veluwe. Er zijn verschillende campings te vinden maar wanneer je meer rust wilt is dit ook mogelijk. Vanuit je stacaravan allerlei diersoorten spotten in deze prachtige natuur. 

Maar natuurlijk zijn er ook leuke steden in de buurt waar je even gezellig kunt shoppen of een hapje eten. Neem bijvoorbeeld Apeldoorn of Arnhem. Je kunt hier de stad gaan bezoeken maar ook de Apenheul of Paleis het Loo als je van cultuur snuiven houdt. Kortom alles om een unieke vakantie te maken.

Veluwe

 

Stacaravan Zeeland

Weer een totaal ander gebied en landschap vind je in Zeeland. Ook hier kun je helemaal tot rust komen lekker aan de kust. Het is maar net wat je fijner vindt. In Zeeland vind je veel historische steden die je kunt bezoeken, musea’s en het is een walhalla voor watersporters en natuurliefhebbers. 

Ook hier vind je verschillende campings waar je een stacaravan Zeeland kunt plaatsen. Vanuit deze locaties kun jij een ultieme vakantie vieren. Ga bijvoorbeeld de Big 5 van Zeeland spotten. Weet jij al welke dieren dit zijn? Ik zal ze even voor je opsommen. Ben je in Zeeland ga dan op zoek naar de bruinvis, de flamingo, de zeehond, het damhert en de zeearend. We zijn benieuwd of jij ze alle vijf kunt spotten!

We hadden het net al over historische steden in Zeeland. Als je van cultuur houdt ben je in Middelburg echt wel aan het juiste adres. Het grote plein en de schattige smalle straatjes met oude huizen is echt een pracht voor het oog. 

Middelburg

Zoals je hebt kunnen lezen, zijn er genoeg mooie plekjes in Nederland om een droomvakantie te krijgen met een stacaravan. 

 

Justmytravel 

 

 

Deze blogs zijn ook interessant

1 comment

Amanda 31 maart 2022 - 11:10

Heerlijk, vroeger hadden wij ook een stacaravan, misschien toch een idee om daar weer eens naar te gaan kijken

Reply

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy