Meijendel Wassenaar, Nederland

Meijendel, Wassenaar

by Amanda

Meijendel in Wassenaar, een groot natuurgebied met bos en duinen. Je kunt hier van Scheveningen helemaal naar Katwijk wandelen als je dit wilt. Het is een mooie dag, niet te heet, dus we gaan een dagje gezellig in Meijendel wandelen met de familie!

Meijendel

We rijden door Wassenaar, wat een mega grote huizen staan hier zeg! Hier zou ik ook wel een tijdje in kunnen vertoeven! Bij de parkeerplaats van Meijendel moeten we even wachten want kennelijk hadden meer mensen het idee een dagje op pad te gaan haha!

Gelukkig gaat het best snel en komen er ook aardig wat auto’s uitrijden waardoor wij het parkeerterrein op kunnen. Het is gratis, zorg dus dat je op tijd bent voor de drukte. We hebben al snel een plekje en lopen naar de boerderij.
Hier kun je wat dieren bekijken en gezellig even lunchen of wat drinken. Het is lekker druk in het natuurpark!

Natuur in Nederland Meijendel

Monkeybos

We lopen voorbij het terras en de boerderij en komen bij monkeybos. Dit is een gebied waar veel klim en klauter attributen door het bos heen staan voor kinderen. Hier kun je zelf dus voor aapje spelen!

Let als je gaat wandelen even goed op, je hebt een wandelpad en een fietspad naast elkaar lopen maar er wordt best hard gefietst dus zorg dat je op het juiste pad wandelt.
We lopen verder richting de duinen en het strand. Hier zie je veel meer zandduinen aan beide zijden. Het is een prachtig gezicht, zeker met die mooie blauwe lucht erboven. Er loopt hier ook wild, daarvoor zijn er vaak wildroosters.

Meijendel Wassenaar in Nederland

Strand

Na een stuk een helling op gelopen te hebben, komen we bij een uitkijkpunt. Vanaf hier heb je een schitterend uitzicht over het strand, de zee en kun je links Scheveningen en aan de andere kant Katwijk zien liggen. Nederland is echt een mooi landje als je het zo bekijkt.

We blijven even gezellig zitten en eten wat op het bankje met het mooie uitzicht. Je kunt vanaf dit punt het strand op maar wij lopen een stukje terug naar beneden en nemen dan een andere route door het natuurpark.

Uitzicht duinen Meijendel Nederland

Trucje

We lopen tegelijk met een viertal mensen en één ervan is boswachter en weet van alles over de natuur hier. We lopen een stukje met ze mee en steken best veel op. Het is leuk als iemand meer vertelt over verschillende planten, bomen, maar ook over dieren.

Wandelen in Meijendel Nederland

We komen langs een stuk zandduin, met veel (dood) kleurloos mos. Het ziet er heel uitgedroogd uit. De boswachter vraagt aan ons een beetje water, hij gooit het water op het mos en het verkleurt gelijk helemaal. Nu is het mos gewoon helemaal groen en levend! Wat grappig.

We komen langs een meertje, hier zwemmen wat aparte eenden waar hij ook nog iets over vertelt. Ook zien we af en toe bomen waar een stukje uitgezaagd is. De man vertelt ons dat dit met opzet gedaan wordt, als een boom al ziek is of niet tussen de andere natuur hoort/past. Zo sterft de boom dan langzaam af.

Meijendel duinen in Nederland

Bospaadje

Voor het laatste stukje nemen we een route die meer door het bos loopt. Het paadje is van zand en het is er dichtbegroeid. Ik vind het wel leuk, een echt bospad. Na twee uur lopen in de warmte, is het wel even genoeg. We zijn weer bij het terras waar je even gezellig wat kunt drinken en uitrusten.

Vervolgens rijden we weer richting uitgang. We waren net op tijd want nu staat er een hele file op de weg naar de parkeerplaats toe! Succes allemaal! haha

Duinen in Meijendel Wassenaar, Nederland

Meijendel is een heel uitgestrekt natuurgebied. Wij hebben maar twee uurtjes rondgelopen maar je kunt er zeker een hele dag zoet zijn. Je kunt ook als het heel mooi weer is, je zwemkleding mee nemen.  Dan plof je gewoon even neer op het strand!
Ik vind het zeker een aanrader om hier een keer te wandelen. De natuur hier is echt schitterend!

logo amanda travel lichter

Deze blogs zijn ook interessant

10 comments

Joke 10 juni 2018 - 18:29

Leuk stukje Amanda

Reply
Amanda 10 juni 2018 - 23:08

Dank je wel! Was een gezellig dagje!

Reply
Aysun 11 juni 2018 - 08:53

Dank je wel…😍👌

Reply
Amanda 12 juni 2018 - 08:56

Ook bedankt!;)

Reply
Janine 11 juni 2018 - 11:47

Weer een leuk verhaal! En zo dicht bij huis, ik ga ook even een dagje plannen!

Reply
Amanda 12 juni 2018 - 08:56

Zeker doen en je bent er echt zo Janine!

Reply
J .zandstra 11 juni 2018 - 22:03

Onwijs mooi en alles ziet er zo ongerept uit en zo dicht in de buurt mooie foto’s trouwens gr fam zandstra

Reply
Amanda 12 juni 2018 - 08:56

Ja het is ook heel mooi! Nederland is gewoon erg mooi! Dank je wel!:)

Reply
Marja 12 juni 2018 - 13:19

Leuk geschreven weer. 👍

Reply
Amanda 12 juni 2018 - 21:51

Dank je wel Marja!:)

Reply

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy