Villa Borgese Rome

Villa Borghese, Rome

by Amanda

Rome, een stad waar ik al heel lang naartoe wil. Een stad die in mijn ogen als een sprookje is. Ik hou van de bouwstijl, het eten en het weer! Ik ben hier in september en het is dan ook erg warm, maar toch waag ik het erop om alles te voet te bekijken. Vandaag heb ik een wandeling naar en door Villa Borghese op de planning staan.

Park

Het park Villa Borghese bestaat al zo’n 100 jaar en is voor veel inwoners de enige tuin die ze hebben. Je ziet de hele dag door eigenlijk wel mensen in het park. Villa Borghese is niet zomaar een park, het is echt onwijs groot en het is denk ik ook wel handiger om er doorheen te fietsen. Ik loop door het park en kom allemaal leuke dingen tegen tijdens mijn wandeling. Zo kom ik langs een dierentuin, helaas heb ik geen tijd om de dierentuin ook te bezoeken. Ik loop verder en kom langs een bioscoop, cinema dei Piccoli, dit blijkt de kleinste bioscoop ter wereld te zijn. Het is wel heel erg heet om zo midden op de dag rond te wandelen in het park en ik zoek even verkoeling bij een van de mooie fonteinen die in het park staan.

Vila Borghese Rome, Italië

Ik vind het erg mooi hier, er staan veel beelden en fonteinen. Ik vind deze bouwstijl zo mooi en indrukwekkend. Het heeft echt iets sprookjesachtigs. Het park is zo onwijs groot dat je hier zeker wel een hele dag in door kan brengen. Aan kunst heb je hier geen gebrek, ik loop verder en kom bij de Galleria Borghese, hier kijk ik mijn ogen uit. Hier staat nog een van de belangrijkste kunstcollecties ter wereld.

verkoeling

Omdat het zo heet is, drink ik even wat op een terrasje  bij Casina de Lago in het park. Ik loop weer verder en kom bij een meertje, waar het lekker druk en gezellig van de mensen is. In het midden van het meer staat een soort van tempeltje, Tempio di Esculapio, in Romeinse bouwstijl met van die mooie zuilen. Deze tempel is gewijd aan de god Aesculapius, de god van de genezing uit het oude Rome. Dit is ook al zo’n sprookjesachtig gezicht, net als op een schilderij.

Ik zie verschillende mensen in een roeibootje over het meertje varen, dit lijkt mij ook best leuk om te doen. Op de via del Lago vind je een klein boothuisje, hier verhuren ze de roeibootjes. Je betaalt ongeveer 3 euro per persoon voor 20 minuten roeien op het meertje. Veel langer hoef je ook echt niet want het is maar een klein meer en je kunt er precies een rondje varen om het tempeltje heen. Ik vind het wel een aanrader om te doen, zeker met het warme weer in september!

Vila Borghese Rome

Relaxen

Na het roeien drink ik eerst nog wat op het gezellige terras. Ik zit best lekker moet ik toegeven. Maar toch wil ik nog even een stukje lopen naar Piazzale Napoleone, er is mij verteld dat je dit zeker even moet zien. Vanaf hier heb je een schitterend uitzicht over de stad! Wauw! Wanneer je naar Villa Borghese gaat mag je dit zeker niet overslaan! Hier kan ik wel een tijdje gewoon lekker staan staren naar de stad!

uitzicht over Rome, Italië

Een handige tip, als je naar Villa Borghese gaat neem een kleedje of handdoek mee. Je kunt je kleedje overal neerleggen en even lekker relaxen. Het is echt heerlijk om even in het zonnetje en in mijn geval op deze hele warme dag in de schaduw te zitten of liggen en gewoon een beetje mensen te kijken. Ik blijf nog een uurtje lekker relaxen hier en dan loop ik op mijn gemakt terug naar de stad en mijn hotel. Het is nog een flinke wandeling en ik voel mijn voeten nu wel een beetje hoor!

Onderweg stop ik nog een keer bij een terrasje en daarna loop ik door naar mijn hotel. Ik vind Rome echt bijzonder. Het is helemaal niet erg om alles te wandelen want de stad is net een groot openlucht museum! Ik ben echt verliefd geworden op deze stad!

Rome, Italië

Rome is not like any other city, Its a big museum, A living room that shall be crossed on ones tiptoes. 

logo amanda travel lichter

Deze blogs zijn ook interessant

3 comments

Joke Romijn 2 augustus 2017 - 19:55

Weer lekker te lezen Amanda

Reply
Amanda 2 augustus 2017 - 21:04

Dank je wel:)x

Reply
5 x Citytrip tips voor de vakantie - Justmytravel 9 mei 2024 - 09:03

[…] Villa Borghese, Rome […]

Reply

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy