Fletcher hotel Vlissingen

Pure luxe direct aan zee – Fletcher Hotel Arion Vlissingen

by Nathalie Sneepels

Het is inmiddels al heel wat jaartjes geleden dat ik in Vlissingen ben geweest. Ik kom vaker in Zeeland want mijn beste vriendin heeft hier jaren gewoond. Vlissingen ken ik nog niet goed, tijd om daar verandering in te brengen en naar de Zeeuwse kust te rijden. Overnachten doe ik in stijl in het luxe 4-sterren Fletcher Hotel-Restaurant Arion Vlissingen. Benieuwd wat mijn ervaring is? Lees maar mee! Voor nog 75 andere bijzondere overnachtingen reserveer dan nu het reisboek One Night stay!

Junior Suite met schitterend uitzicht

Een paar maanden geleden heeft Fletcher dit luxe hotel aan de boulevard van Vlissingen overgenomen. Wat een parel, het oogt allemaal ontzettend mooi en luxe. De lobby is classy ingericht met heel veel gezelligheid en sfeer. Ik word hartelijk welkom geheten door de twee medewerkers achter de receptie. Ze geven mij meteen het gevoel dat ik welkom ben. Ik krijg een upgrade naar een Junior Suite, dit is een mooie ruime kamer met zeezicht. Wat ontzettend attent!

De kamer heeft een fantastisch uitzicht op zee met grote raampartijen en als leuk extraatje een rond raam boven het bureau. Je hoeft je hier geen minuut te vervelen, want de containerschepen varen af en aan. Pal voor je neus. Het blijft een magisch gezicht om deze reuzen voorbij te zien varen. Je kunt ze voor je gevoel bijna aanraken. In de kamer staan twee heerlijke relaxstoelen bij de imposante televisie aan de muur. In de zomer zit je hier heerlijk op het balkon, daar is het nu helaas te frisjes voor. De kamer heeft dezelfde fijne sfeer als de lobby, het is met veel mooie details ingericht. De riante badkamer met ligbad is ook weer een enorm pluspunt. Terwijl ik een kopje thee zet geniet ik nog even van het water om mij heen, de golfjes op zee en de krijsende zeemeeuwen in de lucht. Ja, ik ben in Zeeland en ik geniet weer met volle teugen.

Fletcher hotel Vlissingen

Culinair genieten

Je kunt in het hotel gebruik maken van twee restaurants; de culinaire hotspot Marina Lounge en het à la carte restaurant NEXT by Fletcher. Ik besluit te gaan eten in de Marina Lounge. In dit restaurant zal in de ochtend ook het ontbijt worden geserveerd. Ik ben er in de kerstperiode dus het is extra leuk dat er overal kerstbomen staan en de lampjes branden. Ik ga voor een shared dining en laat mij verrassen door de chefkok, dit stelt zeker niet teleur. Het eten wordt op een leuke manier in verschillende etappes opgediend. Ik heb heerlijk gegeten, moe maar voldaan ga ik naar mijn kamer. Ik schuif de gordijnen nog even open en zie ontelbare lampjes in de verte, er is nog steeds één al bedrijvigheid op zee.

Fletcher Vlissingen

Op ontdekking in oud Vlissingen

In de ochtend geniet ik van een uitgebreid ontbijtbuffet in de Marina Lounge. Van heerlijke croissants tot vers gebakken eieren, het is er allemaal. Na het verrukkelijke ontbijt staat een wandeling door het historisch centrum van Vlissingen op de planning. Ik neem jullie graag mee op pad voor een ontdekkingstocht door de stad. Vlissingen heeft in de Tweede Wereldoorlog veel te verduren gehad. Ik weet als Rotterdamse als geen ander wat voor vreselijke gevolgen de oorlog heeft gehad.

Uncle Beach is dan ook een plek die ik graag wil bezoeken. Vanuit het hotel wandel je hier via de prachtige wandelboulevard zo naartoe. Ik passeer het grote standbeeld van zeevaarder Michiel de Ruyter, één van de beroemdste inwoners van Vlissingen. Het is het kloppend hart van de oude stad. Met de Kazematten uit het jaar 1548, onderdeel van het militaire verdedigingsbolwerk, heb je meteen één van de highlights te pakken.

Vlissingen

De historie van Uncle Beach

Iets verderop schittert de Oranjemolen in volle glorie. Op deze plek bij Uncle Beach kwamen de geallieerden in 1944 aan land om Vlissingen van de Duitsers te bevrijden in de Slag om de Schelde. Zij zagen bij aankomst op het strand als eerste de Oranjemolen en op de achtergrond een stad die volledig in brand stond. De historie druipt van deze plek af. Vlissingen ging van 23.000 inwoners in 1940 naar 3000 inwoners in 1944. Wat een ellende moet zich hier hebben afgespeeld. Goed om even bij stil te staan. Ik vervolg mijn wandeling langs de Nieuwstraat nummer 13, waar zeeheld Michiel de Ruyter heeft gewoond.

Vlissingen

Langzaam wandel ik terug via de boulevard langs de oude Gevangentoren, waar ik mezelf in het restaurant op een heuse Zeeuwse bolus trakteer. Dit hoort er natuurlijk wel een beetje bij als je in Zeeland verblijft. Het is ook meteen een mooie afsluiter van mijn bezoek aan Vlissingen en het waanzinnig fijne Fletcher Hotel Arion Vlissingen. Ik heb ontzettend genoten en Vlissingen heeft mij aangenaam verrast. Laat je onderdompelen in de luxe van het hotel en ga op ontdekking in het oude Vlissingen. Wil jij meer bijzondere overnachtingen zien lees dan vooral onze rubriek bijzonder overnachten. 

 

Justmytravel

 

 

Deze blogs zijn ook interessant

4 comments

Femke 12 januari 2022 - 10:14

Vlissingen ben ik heel lang niet geweest. Door deze blog krijg ik wel weer zin om erheen te gaan wat een mooi hotel ook!

Reply
Nathalie 14 januari 2022 - 18:22

Vlissingen is leuk! Pak vooral een stukje historie mee en slaap lekker in het mooie Fletcher hotel!

Reply
John 14 januari 2022 - 17:45

Dit hotel ziet er heerlijk luxe uit!

Reply
Nathalie 14 januari 2022 - 18:23

Het is een enorme aanrader, wat een mooie locatie ook van dit hotel!

Reply

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy