De Cantharel

De perfecte ligging van Hotel Apeldoorn – De Cantharel

by Nathalie Sneepels

Ik ben altijd al groot fan van Van der Valk geweest. Zowel de restaurants als de hotels zijn altijd goed. De Cantharel is een Veluwse hotelhoeve die ik heel graag wil bezoeken. Ik rij er op de Veluwe vaak langs en het ziet er altijd zeer uitnodigend uit. Ik mag hier slapen in de Comfortkamer met enkzicht. Deze ervaring wil ik ontzettend graag met jullie delen. De Cantharel is namelijk een echte topper en beslist een bezoekje waard.

Uitzicht over de enk

De Comfortkamer met enkzicht is werkelijk een plaatje. Vanuit de kamer heb ik een weids uitzicht over al het groen, dit is voor een stadsmeisje als ik natuurlijk erg prettig. De schommelstoel buiten bij de kamer is fantastisch. Hier zie ik mijzelf genieten van de rust na een lange wandeling door de bossen. De Cantharel ligt tegen het bos aan, wandelaars kunnen hier hun hart ophalen. Ik dus ook, ik kan niet wachten om op pad te gaan.

Ook vanuit het fijne bed geniet je van het uitzicht. Dit lijkt mij heerlijk en vooral ontspannend wakker worden morgenochtend. De comfortkamer met enkzicht heeft nog een fijne verrassing voor mij in petto. Er is namelijk een sunshower aanwezig in de prachtige en ruime badkamer. Wat een ervaring, douchen is nu écht een feestje. De sunshower is een wellness systeem met infraroodwarmte en gedoseerd zonlicht. Dit is niet alleen fijn voor de spieren maar het zorgt er ook voor dat ik hierna helemaal relaxt ben.

De Cantharel

Proeverij van Huisje James

De tafel in de kamer is netjes gedekt, want ik krijg een proeverij van maar liefst 15 culinaire gerechtjes van Huisje James. Dit restaurant heeft een idyllische ligging in het bos vlak naast De Cantharel. Stiekem is het eigenlijk heel erg fijn om op de kamer te dineren. Alles staat voor je klaar, de koelkast is gevuld met lekkere voorgerechtjes.

Ik kan mijn geluk niet op wanneer de goed gevulde mand met warme gerechtjes wordt afgegeven bij de kamer. De tafel staat vol, het genieten begint. Het eten is heerlijk, ik kan oprecht zeggen dat dit pure verwennerij is. Niet voor niets heeft Huisje James een vermelding gekregen in de Michelingids. En alsof dat nog niet genoeg is heeft ook GaultMillau het restaurant 2x in hun culinaire gids opgenomen.

De Cantharel

Perfect ontbijtje bij de Cantharel

In de ochtend geniet ik van een overheerlijk ontbijtbuffet in het restaurant. Er is van alles en eigenlijk weet ik nooit wat ik moet kiezen. Er zijn bijvoorbeeld heerlijke croissants, vers gebakken eieren, broodjes en yoghurt. Teveel om op te noemen. Het ontbijt is altijd veel en perfect bij Van der Valk. Zo ook bij De Cantharel. Met een goed gevulde buik ga ik op weg naar de paarden want er staat een koetsrit op het programma.

Koetsrit over de Veluwe

De twee enthousiaste en zeer vriendelijke koetsiers heten Suzette en Annemieke. Twee prachtige Franse trekpaarden rijden ons per koets rond over de Veluwe. Wat is dit een leuke manier om de uitgestrekte bossen rondom het hotel te verkennen.

De twee dames vertellen alles over wat wij onderweg tegenkomen, erg interessant. Onderweg is er een stop met warme chocolademelk en een plankje vol mini gebakjes. We zijn gestopt bij een mooi uitkijkpunt. Het uitzicht is weergaloos, dit is waarom ik zo van de Veluwe ben gaan houden. Ik vind de koetsrit een enorme aanrader en een ontzettend leuke ervaring.

De Cantharel

Mijn verblijf bij de Cantharel is tot een einde gekomen en heeft mijn verwachtingen ruimschoots overtroffen. Voor mij staat vast dat ik hier nog eens wil komen slapen. Wellicht kies ik dan voor een rit over de Veluwe per oude Land Rover, want ook dit is mogelijk. Zo heb ik weer iets om naar uit te kijken! Voor meer bijzondere plekjes lees dan vooral de andere artikelen.

Justmytravel

 

Deze blogs zijn ook interessant

4 comments

kelly 13 mei 2021 - 14:18

Wat een fijne plek om te overnachten zeg! Bedankt voor de tip!

Reply
Nathalie 14 mei 2021 - 09:58

Een uniek plekje, ik vind het een enorme aanrader!

Reply
Saskisa 13 mei 2021 - 14:20

Alweer zo’n leuke overnachtingsplaats! Lijkt me echt een heerlijke omgeving ook… Ik ben echt op zoek naar iets in de bossen want wij houden erg van wandelen.

Reply
Nathalie 14 mei 2021 - 10:12

Dan zit je hier helemaal goed, je loopt vanuit het hotel zo de bossen in. De natuur is hier zo mooi!

Reply

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy