Bacalar

Bacalar, de blauwe parel van Mexico

by Chantal Roskam

Een must-see tijdens jouw reis door Mexico is het stadje Bacalar, dat gelegen is aan een prachtig blauw meer dat ook wel de Malediven van Centraal-Amerika genoemd wordt. Ik sliep hier zelf 2 nachten wat ruim voldoende is om de hotspots te bezoeken.

Mocht je tijd over hebben, dan kan je Bacalar en haar vele blauwe lagunes verkennen tijdens een zeiltocht of per kano. Maar met de auto kom je al aardig ver en bezochten we een aantal leuke plekjes waar we vooral even konden genieten van het niksen. 

Relax met de locals bij Cocalitos

De éérste spot die wij bezochten in Bacalar was meteen een hele leuke. Wij kwamen hier aan toen de Mexicanen zelf weekend aan het vieren waren. Barbeques stonden aan, de locals waren er even gezellig met de familie op uit en dit gaf vooral een hele relaxte vibe. Het leuke aan deze spot is dat er midden in het water schommels en hangmatten te vinden zijn waar je natuurlijk hele leuke plaatjes van kan schieten voor ‘the gram’.

Het water is hier kristal helder en ondiep, waardoor je een aardig stukje kunt lopen vanaf de waterkant en ultiem kunt genieten van de prachtige omgeving. Als je een bezoek brengt aan Cocalitos hoef je enkel de parkeerkosten te betalen, zo’n 50 pesos. Daarna kun je overal je handdoekje neerleggen en proberen een plekje te bemachtigen in één van de hangmatten of op de schommel. 

Cocalitos

Chillen bij beachclub Los Rapidos

Mocht je een auto ter beschikking hebben dan is het een aanrader naar deze hot-spot te rijden. Beachclub Los Rapidos vind je midden in de natuur aan het water met natuurlijke stroming. Op zo’n 25 km afstand van Bacalar. Deze stroming kan erg hard zijn, maar dit is juist wat het zo leuk maakt. Voetjes omhoog en laat je meestromen door het water.

Hiervoor raad ik je ook zeker aan om je GoPro of een andere onderwatercamera mee te nemen om de stroming vast te leggen op beeld. Om hier een dagje of middagje te chillen betaal je 50 pesos aan entree. Je kunt er ook enorm lekker eten. Hier betaal je wel iets meer voor dan je misschien gewend bent, maar dit is het absoluut waard!

Rapidos

Optioneel: breng een bezoek aan Cenote Azul of verken Bacalar per boot/kano

Één van de dingen waar we helaas tijd te kort voor kwamen in Bacalar was het bezoeken van een cenote. Natuurlijk hadden we op dit moment al een aantal cenotes bezocht in Valladolid en stonden er nog een paar op de planning in Tulum, maar van cenotes kan je naar mijn mening nooit genoeg krijgen!

Mocht je dus tijd overhebben of verblijf je minimaal 3 nachten in Bacalar breng dan een bezoek aan Cenote Azul. Wat Cenote Azul zo bijzonder maakt is dat deze maar liefst 90 meter diep is, hierdoor behoort deze cenote tot één van de diepste cenotes aan de Mexicaanse Riviéra. Deze is dus vooral geschikt voor duikers. 

Ook deze activiteit hebben we overgeslagen, namelijk het verkennen van de prachtige meren van Bacalar per boot of kano. Persoonlijk vind ik het niet heel erg dat we dit niet hebben gedaan, maar we hebben er wel ontzettend goede verhalen over gehoord. Daarom vind ik dat het wel even benoemd mag worden.

Zeilen Bacalar

Tours & eettips

Wil je een zeiltocht doen, dan wordt onder andere het bedrijf Bacalar Sailing meestal aangeraden door andere reizigers. Op tripadvisor heb ik nog een mooi overzicht gevonden van alle boottochten en watersportactiviteiten die worden aangeboden in Bacalar. 

Om deze blog af te sluiten heb ik ook nog een aantal eettips: Ga ontbijten of lunchen bij Enamora als je echt behoefte hebt aan iets gezonds wat tegelijkertijd ook goed vult. Voor Mexicaans eten ga je naar Barba Negra  en als je in de mood bent voor Italiaans ga je naar Pizzeria Bertilla.

Justmytravel

Deze blogs zijn ook interessant

4 comments

lisa 17 juni 2020 - 14:00

Dit ziet er echt te gek uit! Wat een avontuur!

Reply
Chantal Roskam 17 juni 2020 - 22:48

Dankjewel Lisa! Was erg gaaf )

Reply
saskia 17 juni 2020 - 21:29

ah ik ben in die buurt geweest maar deze overgeslagen zo stom! Nu moet ik echt een keer terug. Die foto’s ook zo gaaf.
Liefs Saskia

Reply
Chantal Roskam 17 juni 2020 - 22:48

Aah verdorie Saskia! Volgende keer dan maar:)

Reply

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy