Lezen reisverhalen

5x leukste reisverhalen

by Amanda

In deze tijden waarin we niet kunnen reizen, mis ik het onwijs. Maar om het reisgevoel vast te houden zijn er natuurlijk een aantal hele leuke reisboeken om te lezen. En echt, ik kan je vertellen, het helpt om die positieve gedachtes vast te houden en te fantaseren over nieuwe reizen! Hieronder de 10 leukste reisboeken waarmee je toch een beetje op reis bent.

1. Wie (niet) reist is gek

Dit boek is geschreven door Ap Dijksterhuis en één van de meest invloedrijke psychologen van ons land. In dit boek herken je jezelf echt terug als reiziger en geeft hij inzichten over hoe mensen denken die reizen in tegenstelling tot mensen die niet reizen. Het is soms ook erg grappig hoe hij zijn verhalen vertelt.

 

2. Wanderlust

Wanneer je van hiken en de meest mooie uitzichten houdt is dit boek een echte aanrader. De meest legendarische hiking trails ter wereld komen in dit boek aan bod. Door dit boek heb ik weer een hoop nieuwe bestemmingen op mijn lijstje kunnen zetten!

 

3. Arctica

Dit boek is erg bijzonder, het is een biografie over Arctica. Bernice Notenboom, een ervaren poolreizigster en klimaatjournaliste schrijft over haar ervaringen in dit bizarre stukje van de wereld. Ze beschrijft de meest magische momenten die ze meemaakt maar aan de andere kant ook hele enge momenten en dat ik blij ben er zelf niet te zijn! Wat ik ook leuk vind aan dit boek is dat ze ook interessante informatie geeft over met name het klimaat en de effecten op Arctica.

 

4. Een vrouw in de Poolnacht

Dit verhaal gaat over een vrouw die een jaar lang in een hutje woont op het meest noordelijkste punt van Spitsbergen. Hoe is het leven van een vrouw op de Noordpool? Zij vertelt wat ze allemaal uitvoert wanneer ze alleen in de hut verblijft en eigenlijk alleen maar naar buiten gaat om haar hut uit de sneeuw te graven.

 

5. Wild

Wild is een inspirerend verhaal die op een lastig punt in haar leven een 1700 kilometer lange hike maakt, helemaal alleen. Zij beschrijft al haar avonturen in dit boek. Het leuke is dat iedereen zich wel herkend in deze vrouw, je komt allemaal wel op een bepaald punt in je leven dat je even niet meer weet hoe of wat te doen en er op uit wilt trekken de wijde wereld in. 

Dit zijn een aantal super leuke reisboeken met een echt vaak leuk en ook spannend verhaal. Zelf behoud ik hiermee echt mijn reisgevoel en krijg ik zin om nieuwe landen te ontdekken.

 

Justmytravel

Deze blogs zijn ook interessant

2 comments

Chanty 30 maart 2020 - 16:55

Goede boekentips! Heb er 3 van de 5 al gelezen en die zijn inderdaad echt leuk! Vooral Arctica is mijn favoriet!
Die eerste heb ik net besteld op jouw aanraden dus ben benieuwd!:)

Reply
Amanda 30 maart 2020 - 19:28

Wat leuk zeg! Welke heb je nog meer gelezen? Heb je misschien nog aanvullingen ook op de lijst?

Reply

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy