Weekendje weg in eigen land, Venlo.

by Amanda

Venlo, een stad in Noord Limburg, met haar oude binnenstad een echte winkelstad in Nederland. Omdat Venlo tegen de Duitse grens aan ligt, gebruiken veel mensen deze stad als tussenstop wanneer zij naar Duitsland gaan of kennen zij Venlo doordat ze vaker de grens hier overgaan. Maar andersom is dit ook het geval, er komen vele Duitsers de grens over om te winkelen in het uitgebreide centrum van Venlo. Maar wat valt er nog meer te beleven in Venlo?

Natuur

Wanneer je een natuurliefhebber bent, ben je in Venlo aan het juiste adres. Er zijn verschillende fiets- en wandelroutes langs de Maas of de Grote Heide. Je kunt de routes gemakkelijk downloaden op internet en zo ben je rustig een dagje heerlijk in de schitterende natuur! Als je het fietsen of wandelen even zat bent, kun je met de Maashopper mee, dit is een rondvaartboot die over de Maas tussen Venlo en Arcen vaart.

Maar ook Duitsland is dichtbij, ook hier vind je de meest schitterende natuur voor wandel- en fietsroutes. Wanneer je dus echt een weekendje lekker in de natuur bezig wilt zijn en zowel Venlo als bijvoorbeeld Duitsland wilt bezoeken dan is een overnachting in Venlo zeer aan te raden. Zo kun je de ene dag wat mooie fiets- of wandeltochten in en rondom Venlo doen en kun je de volgende dag lekker uitgerust weer op pad in Duitsland.

Musea en binnenstad

Geen natuurliefhebber maar meer iemand die gek is op nieuwe dingen ontdekken, cultuur en geschiedenis? Dan is er in de binnenstad van Venlo genoeg te ontdekken.  De belangrijkste bezienswaardigheden in de oude binnenstad zijn het 16e- eeuwse stadhuis, de Martinuskerk, het Romerhuis en het Limburgs museum. 

De Martinuskerk is een gotische kerk en de toren is al drie keer herbouwd. Ook het Romerhuis is gebouwd in de gotische stijl. Wanneer je door de straatjes van de oude binnenstad wandelt, waan je je in een middeleeuws stadje. Het is echt een heel leuk gezicht. 

Als je geïnteresseerd bent in de cultuur en geschiedenis van deze stad dan ben je in het Limburgs museum aan het goede adres. Kijk ook eens naar de buitenkant van het Limburgs museum, dit is echt een prachtig gebouw. 

Als je verder door de oude binnenstad wandelt kom je vanzelf ook de wachters van Tajiri tegen. Deze onwijze gietijzeren beelden staan op de stadsbrug van Venlo. Deze vier beelden zijn bedoeld als monument tegen oorlog. Het is best een indrukwekkend gezicht!

Binnenstad van Venlo

Hotel Maashof

Venlo is eigenlijk een leuke stad om echt een aantal dagen naartoe te gaan. Een hotel in Venlo kun je gemakkelijk via internet boeken. Het is natuurlijk handig om een hotel lekker dichtbij te nemen zodat je de volgende ochtend meteen op pad kunt. 

Ik vind het zelf altijd erg belangrijk dat de kamer comfortabel is, er een schone douche aanwezig is en er ontbijt bij de overnachting zit. 

Hotel Maashof is dan een perfecte plek om te overnachten. Het ziet er van binnen gezellig en schoon uit. Ook bevindt het hotel zich in een mooie groene omgeving. Vanuit de moderne kamers heb je een geweldig uitzicht over de forelvijvers. Bij mooi weer kun je er heerlijk lunchen op het terras maar natuurlijk ook in het restaurant van hotel Maashof.

Wat ook erg leuk is voor de actieve mensen onder ons. Je kunt verschillende activiteiten boeken bij  het hotel, zoals een GPS-tocht, handboogschieten of fietsen huren.

Zoals je al hebt kunnen lezen, is er in en rondom Venlo genoeg te zien en te beleven! Neem ook eens een kijkje in deze echte winkelstad! Heb jij al ervaring met deze stad laat het ons dan ook weten..

Justmytravel

Deze blogs zijn ook interessant

2 comments

Jan 20 februari 2020 - 09:47

Ohh Venlo is idd erg mooi! Ik ben er ook geweest en inderdaad ook de plaatsen die je beschrijft super leuk om te lezen! Ik herken het !

Reply
Amanda 20 februari 2020 - 20:35

Wat leuk om te horen! Ga je er vaker heen?

Reply

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy