Waterval Afrika

‘Cause this is Africa!

by Amanda

Walvisbay en Swakopmund zijn twee van mijn favoriete plekken van de reis in Zuid-afrika. Kleine stadjes in the middle of nowhere. In Walvisbay heb ik honderden, zo niet duizenden flamingo’s gezien die op hun gemakje in het water stonden te chillen.

Africa

Swakopmund is ideaal om iets actiefs te gaan doen. ‘s Morgens besloot ik om ‘s middags te gaan skydiven, zodat ik niet meer van mening kon veranderen. Het is een waanzinnig uitzicht als je in het vliegtuigje zit en je de woestijn ziet. Een vliegtuigje zonder deur, en ja, waar je uit moet springen (met instructeur als het goed is:)).. Gelukkig ben ik wel wat gewend dus na even slikken sprong ik eruit en persoonlijk vind ik het heerlijk om na de vrije val als een vogel in de lucht te zweven. Adrenalinekick!

Skydiven in Afrika

Safari

Maar de voornaamste reden dat ik naar Afrika ben gereisd, is het zien van de dieren. Onderweg in Namibië heb ik al het geluk gehad dat er zebra’s met de bus meerenden en dat giraffen zich lieten zien, maar het échte werk moest nog komen. Dit gebeurde in Etosha National Park, waar ik een aantal safari’s heb gedaan en van heel dichtbij olifanten, zebra’s, giraffen, (poepende) leeuwen, neushoorns en andere dieren heb gezien. Waanzinnig! Toch vond ik het griezelig om midden in de nacht uit m’n tent te komen om naar het toilet te gaan. Ik hoorde in de verte leeuwen brullen. Misschien lag er wel een olifant een dutje te doen naast me..

Zebra Afrika

Beautiful Botswana!

Next destination: Botswana! Yes, weer een dikke, vette paspoortstempel!;). Vanaf een dorpje vlakbij Maun maakte ik met de groep een tochtje over het water van de Okavango Delta in uitgeholde boomstammen voor twee personen. Een lokale man duwde ons voort met een stok in het water. De variant van suppen, zou ik bijna zeggen. Een indrukwekkend en heerlijk rustgevend stukje groen.

Totdat werd aangelegd bij een plek met een open veldje. Oh ja, we gingen dus wildkamperen drong het tot me door. Wat dus zo’n beetje neerkwam op ‘s avonds met je hoofdlampjes aan eten, niet douchen en in een gat je behoefte doen en het gat dichtgraven. Niet beschut ofzo, de mensen op het water konden je nog toejuichen. En als het donker werd, mocht je niet alleen, dus stond iemand anders je met een zaklamp bij te schijnen…Afgezien van het primitieve leven is het één van mijn mooiste belevenissen van Afrika.

zonsondergang Botswana

Dansen bij het haardvuur, zingende locals, wandelsafari’s, in diezelfde uitgeholde wankele boomstammen vanaf een paar meter nijlpaarden zien tijdens de mooiste zonsondergang en een schitterende sterrenhemel. Iets dat ik mijn leven lang niet meer vergeet. Overigens heb ik nog een poging gedaan tot zelf ‘polen’, het besturen van de boot met de stok. Mijn kwaliteiten liggen duidelijk ergens anders…

Zimbabwe

Op naar Zimbabwe! De victoriawatervallen zijn indrukwekkend. Ik houd van de natuur en ik vind de kracht van dat machtige water dan ook altijd fascinerend. Even niets doen en alleen maar kijken en bewonderen. Nu ligt bij de watervallen de Zambezibrug, op de grens van Zimbabwe en Zambia. En als je er dan toch bent, waarom niet gewoon even de brug over lopen en nog een stempel bemachtigen. Kan ik toch zeggen dat ik in Zambia ben geweest;)

Op de Zambezibrug kun je bungeejumpen en swingen, wat in feite op het zelfde neerkomt, behalve dat je met je voeten eerst naar beneden springt. Als ik eenmaal iets in mijn hoofd heb, dan moet ik dat doen, dus je raadt het al… met knikkende knieeën stond ik op het randje van de brug naar beneden te kijken, om letterlijk in het diepe te springen.

Brullende leeuw Afrika

Het filmpje is te hilarisch voor woorden en voorál niet voor herhaling vatbaar, eenmaal boven barstte ik in huilen uit door alle spanning, maar ik kan volmondig zeggen dat dit met recht het vetste is wat ik ooit heb gedaan. Een mooie afsluiter van een mooie vakantie.

By: Carmen van Verseveld

logo amanda travel lichter

Deze blogs zijn ook interessant

3 comments

Joke 2 december 2017 - 18:19

Leuk geschreven zo.

Reply
Stellenbosch | Justmytravel 1 maart 2019 - 17:37

[…] ‘Cause this is Africa! […]

Reply
Meerkat manor en Addo Elephant national park | Justmytravel 10 maart 2019 - 22:02

[…] ‘Cause this is Africa! […]

Reply

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy