Avontuurlijk weekendje Europapark

by Amanda

Europapark, veel mensen kennen het nog niet maar toch is dit park het beste pretpark van Europa en zelfs verkozen tot het beste pretpark ter wereld! Het pretpark is opgedeeld in vijftien Europese themagebieden waar je meer dan 100 attracties en shows kunt bezoeken. 
Als je in het pretpark loopt heb je echt het idee door Europa te reizen. Elk land heeft een mooie aankleding en doet je ook werkelijk denken dat je erdoorheen wandelt. Vanuit Nederland (Den Haag) is het ongeveer 5,5 uur rijden naar Europark in Rust, Duitsland. 

Appartement

Na een lange rit komen we al vroeg bij het appartement in Rust aan die wij voor het hele weekend hebben geboekt. Het appartement ligt aan de Karl-Friedrich Strasse in Rust. Dit is een ideale plek want het is op zo’n 7 minuten lopen vanaf Europapark. We kunnen de auto gratis laten staan bij het appartement maar je krijgt ook nog eens een parkeerkaart voor als je toch met de auto wilt gaan. 

In het appartement vindt je beneden een grote hal, toilet en douche, een grote woonkamer met oven, koelkast, vaatwasser en nog eens twee stapelbedden. Op de bovenverdieping vindt je twee ruime slaapkamers met een tweepersoonsbed. Genoeg ruimte voor acht personen!

Europapark

Vanaf het appartement lopen we richting Europapark en zien hierdoor ook nog wat van het dorpje ”Rust” dat er eigenlijk best leuk uitziet!
Veel restaurantjes, barretjes en gekleurde huisjes. We hebben geluk dat het vrijdag is waardoor de drukte dus vandaag nog heel erg meevalt.

We lopen door de toegangspoorten en worden meteen al verrast. De hoofdstraat is echt alsof je in een totaal ander land bent! Ze hebben echt goed gelet op de details.

Na een stukje lopen komen we aan in Frankrijk, waar de fonteinen staan te sprankelen en de Moulin Rouge meteen al zichtbaar is. We drinken gezellig wat op een oude raderboot.

Ze hebben alles zo mooi nagemaakt en op alle details is gelet, je waant je echt in een ander land. 

Rollercoasters

Europapark is echt een groot pretpark en ik denk dat je in één dag niet alles kunt zien en doen. Wanneer je van een beetje snelheid houdt, is dit een ideaal pretpark voor jou!
De eerste achtbaan waar we ingaan is meteen ook de snelste en tofste achtbaan. De silverstar heeft een vrije val van 73 meter en tikt de 4G aan, de formule 1 van Europapark. Wauw, wat een uitzicht, snelheid en adrenaline en dat voor 4 minuten lang!

Omdat het heerlijk weer is besluiten we in een soort van slash achtbaan te gaan. Geloof me, niemand blijft droog hierin! De houten achtbaan in IJsland is ook een echte aanrader. De huisjes zijn echt precies zoals het er uitziet in IJsland zelf. 

Wat ik zelf ook heel leuk en een keer bijzonder vond om te doen was een achtbaan met virtual reality bril op. Dat is echt een aparte gewaarwording! Als je snel misselijk bent zou ik het niet aanraden maar anders zeker een keer proberen! Je kunt kiezen uit drie verschillende filmpjes het is best grappig!

Er zijn 7 achtbanen te vinden in Europapark dus de echte snelheidsduivels vermaken zich hier wel! 

Gezinsattracties

Persoonlijk vind ik dat Europapark een mengelmoes is van eigenlijk verschillende pretparken binnen Europa. Alleen dan alle attracties in één park. Voor het hele gezin is er veel te doen. Er zijn verschillende shows en parades die door het park lopen, dansshows worden uitgevoerd op verschillende locaties in het park. Maar er is bijvoorbeeld ook een heel kinderland met speeltuinen, draaimolen, zweefmolen enz. Ik vind dit park echt heel mooi en ruim opgezet, alles in een. 

Eten

Er zijn genoeg leuke restaurants te vinden in Europapark. Het eten is ook goed, je hebt er natuurlijk ook gewoon de standaard fastfood restaurantjes maar ook andere dingen. Wat ik persoonlijk een heel leuk restaurant vond was het looping restaurant. Hier werd je eten gebracht via een rails. Soms maakt het eten dus ook gewoon een looping voordat het aan je tafel verschijnt, heel grappig!

Europapark is echt een aanrader voor iedereen. Wanneer je van snelheid houdt zijn er genoeg achtbanen maar voor de kleintjes is er ook genoeg te doen. Sinds kort is er nu ook een groot waterpark bij geopend, rulantica! 

Deze blogs zijn ook interessant

6 comments

Jarno 4 december 2019 - 13:22

Ohh dit park is echt helemaal nieuw voor mij! Maar het ziet er onwijs leuk uit. Bedankt voor de tip we gaan ook eens kijken met de kids!

Reply
Amanda 7 december 2019 - 21:21

Ja zeker gaan hoor en neem zwemkleding mee!

Reply
Ray 9 december 2019 - 15:10

Hoe jij het beschrijft heb ik het ook ervaren! Echt een leuk stuk en een top pretpark! Ik wist trouwens niet van dat waterpark dus tijd om er nog eens heen te gaan!

Reply
Amanda 11 december 2019 - 18:36

Dankjewel! Echt een super park he! Jaa ik ga zeker ook nog een keer terug!

Reply
Mia 12 december 2019 - 17:00

Leuk artikel! Ik ben nieuwsgierig geworden naar Europapark!

Reply
Amanda 13 december 2019 - 08:32

Dankjewel Mia! Ik zou zeker een keer gaan als ik jou was!

Reply

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy