Cappadocië

Rondreis Turkije van Antalya naar Cappadocië

by Theo Romijn

Mijn dochter Amanda had een vakantiereis naar Turkije geboekt in juni 22. Samen hebben wij al heel veel reizen gemaakt maar voor de reis naar Turkije had ik zo mijn bedenkingen. Ik wist natuurlijk wel dat er wat historie was in Turkije maar dacht dat het een dor en droog land was. Het tegendeel is waar. Turkije heeft mij enorm verrast.

Antalya

We hadden geboekt bij Corendon en vlogen voor de eerste keer met deze maatschappij, dat is bijzonder goed bevallen. Ondanks de chaotische drukte op Schiphol toentertijd waren wij vrij snel ingecheckt. Corendon zit namelijk in terminal 3 op Schiphol, heel handig en veel rustiger. Ook het gestructureerd instappen was goed geregeld, iedere keer 8 rijen stoelen tegelijk, prima. Na een voorspoedige vlucht van circa 4,5 uur kwamen wij aan in Antalya. Daar op het vliegveld maakten wij voor het eerst kennis met onze geweldig gids Salim, die de hele verdere reis bij ons zou blijven.

Antalya

Salim sprak heel goed Nederlands (zelf aangeleerd) en was verder goed op de hoogte van actuele zaken in Nederland en België, heel knap. Hierna reden we met een busje naar ons hotel waar wij 2 dagen heerlijk aan de zee in Antalya zouden verblijven.

Aspendos Amfitheater

Er zijn nog vele overblijfselen uit de Romeinse en Griekse tijd te bewonderen zoals een prachtig amfitheater in Aspendos nog helemaal gaaf en intact en met een akoestiek waar je U tegen zegt. Ook hebben wij in Aspendos nog een redelijk gaaf Romeins waterleidingsysteem van 2000 duizend jaar oud gezien, heel bijzonder. 

Aspendos

Cappadocië

Hierna vertrokken wij met de bus naar Cappadocië, een rit van 500 km maar zeer de moeite waard. We kwamen terecht in een groot soort sprookjeswereld met hele bijzondere kenmerken, grotwoningen, nog steeds bewoond en voorzien van alle gemakken zoals tv etc. Onderaardse steden en prachtige puntige rotsformaties en mocht u ooit Cappadocië bezoeken vergeet dan niet om de beroemde ballonvaart te doen. Dat is werkelijk een belevenis, met 100 ballonnen tegelijk vlogen we over het prachtige en magische landschap heen. Voor de ballonvaart moet je wel vroeg op staan maar dat is het voor een keer zeker waard. 

Cappadocië

een groot soort sprookjeswereld

Ook de onderaardse steden zijn de moeite waard om te bezoeken. Wij bezochten Kaymakli en dit was heel bijzonder om te zien hoe de mensen geleefd hebben in deze ondergrondse steden. We konden tot wel 4 verdiepingen onder de grond. Soms moest je wel heel heel erg bukken of bijna geknield door de tunnels heen. Voor mensen die claustrofobie hebben zou ik dit niet aanraden. Anders is het zeker een bezoekje waard.

Cappadocië

Onderweg naar Cappadocië heb ik me verbaasd over hoe groen Turkije is. Verder is het land duizenden jaren een doorstroom land geweest van oost naar west en omgekeerd. Het land barst van de historie en is jarenlang een soort baken geweest van christelijk “beschaving” en Constantinopel (tegenwoordig Istanboel) is zelfs een tweede soort pausdom geweest als buffer voor legers uit het oosten om Rome te beschermen. Turkije is een prachtig land om te bezoeken zowel historie als voor de stranden.

 

 

 

 

 

Justmytravel

Deze blogs zijn ook interessant

2 comments

Tom 27 februari 2023 - 11:46

Wat een mooi verhaal en een bijzondere reis lijkt mij. Echt leuk geschreven ik ga eens kijken naar deze reis.

Reply
Theo 27 februari 2023 - 12:09

dank je wel Tom en deze reis is zeker de moeite waard.

Reply

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy