Aruba

Living Abroad in Aruba

by Amanda

In deze reeks van Living Abroad vragen we Nederlanders die voorgoed of voor een bepaalde periode zijn gaan emigreren naar hun leven in dit nieuwe land. Hoe is het nou om in Aruba te wonen als Nederlander? Zou jij dit nou ook graag willen of ben je gewoon heel benieuwd hoe het wonen in een ander land is? Lees dan snel verder want Denice vertelt er alles over in deze nieuwe blog!

Stel jezelf eens voor

Hi! Ik ben Denice, 31 jaar en getrouwd met Bryan. Samen hebben wij een zoontje van één jaar en ben ik in verwachting van de tweede!  Ik werk als verloskundige in Nederland en mijn man is eigenaar van een strandpaviljoen in Nederland. Ik ben geboren in Nederland en heb mijn middelbare school gevolgd in New Jersey, Amerika. Reizen en wonen in het buitenland heeft altijd al deel uitgemaakt van mijn leven.

Aruba

In welk land ben je gaan wonen en waarom?

Afgelopen winter zijn wij voor 3 maanden naar Aruba vertrokken om daar tijdelijk te wonen. Het was eigenlijk een try out om te kijken of wij elke winter voor 3 maanden die kant op kunnen gaan en het is goed geslaagd! Aruba is een heerlijk land, lekkere temperaturen en een prachtig buitenleven. Even tot rust komen uit het hectische leventje hier in Nederland.

Hoe ziet jou leven er nu uit?

Het leven op Aruba is erg verschillend met ons leven in Nederland. In Nederland hebben wij het druk met werken, vrienden, gezin en gewoon de dagelijkse drukte en routine. Ons leven op Aruba was een stuk rustiger waar we meer tijd voor elkaar hadden. Niks hoefde maar alles kon.

Rustig wakker worden, altijd buiten zijn, kitesurfen, genieten van nieuwe ontmoetingen. Zelfs na een dag werken op Aruba zijn de temperaturen nog steeds heerlijk, kan je een duik nemen in het water of nog een drankje op het strand doen met vrienden. Het leven op Aruba voelt een stuk vrijer dan in Nederland.

Aruba

Heb jij je veel moeten aanpassen aan het land/ de mensen?

Nee dat valt heel erg mee. Iedereen doet wel iets rustiger aan en heeft minder haast maar dit is iets waar je snel aan went en je je snel op aanpast. De mensen zijn hier super lief en vriendelijk. 

Wat mis je het meeste aan Nederland?

Familie en vrienden denk ik het meest. En af en toe de fiets pakken met de kleine man! Die hadden we daar niet en de afstanden zijn te ver.

Heb je wel eens een lastig moment en wat doe je dan?

Gezien wij maar 3 maanden weg waren hebben wij dit niet gehad. En wanneer je wel je familie of vrienden mist dan kan je gelukkig heel makkelijk facetimen met elkaar. 

Aruba

Wat zijn de hoogtepunten die je hebt meegemaakt?

Elke dag kitesurfen, nieuwe gerechten uitproberen, barbecuen op het strand met vrienden, diepzeevissen en daarna de gevangen vissen opeten. Tijd met elkaar. Sinterklaas en kerst op Aruba, de nieuwjaarsduik! 

Hoe is je contact met Nederland?

Heel goed. Regelmatig hebben wij contact met onze familie en vrienden in Nederland. Nu met de technologie wordt dit steeds makkelijker gemaakt. 

Aruba

Hoe denk je dat jou toekomst eruit ziet?

Waarschijnlijk zullen wij regelmatig terug gaan naar Aruba voor de winter. Ook sluit ik zeker niet uit dat wij voor 2-3 jaar daarheen of naar een ander land zullen emigreren met het gezin. Ik denk niet dat wij voor altijd in Nederland zullen blijven wonen, maar waar we precies naartoe gaan voor lange tijd weet ik nu nog niet. Ik zie wel wat er op ons pad komt… 

Heb je tips voor anderen die graag in een ander land willen gaan wonen?

Doen! Als het je droom is gewoon doen. Goed voorbereiden, helemaal met een gezin, maar laat je er niet door afschrikken. De wereld heeft zoveel mooie plekken te bieden, en terugkomen naar Nederland kan altijd.

Heb jij vragen aan Denice over het wonen in Aruba? Of wil jij graag meer weten over het emigreren naar het buitenland? Laat dan vooral een berichtje hieronder achter en wij zullen die z.s.m. beantwoorden!

 

Justmytravel

Deze blogs zijn ook interessant

2 comments

laura 4 augustus 2020 - 13:58

Wat een super verhaal hebben jullie zeg! Echt heel gaaf!

Reply
Koen 4 augustus 2020 - 19:14

Aruba lijkt me echt mooi nog een keer te bezoeken! Mooi verhaal zo!

Reply

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy