De IJsvogel

Privé-jacuzzi in een bosrijke omgeving op Vakantiepark de IJsvogel

by Nathalie Sneepels

Soms zijn er unieke plekjes waar je simpelweg niet buiten kunt. Vakantiepark de IJsvogel is daar een voorbeeld van. Ik bezocht dit park voor de tweede keer en had wederom 3 héérlijke dagen op de Veluwe. Ik hou ontzettend van de Veluwe, de rust die hier heerst is met geen pen te beschrijven. Toch ga ik het proberen, zodat ik jullie uit kan leggen waarom ik voor de tweede keer een bezoek bracht aan Vakantiepark de IJsvogel.

De luxe van Villa Vogelveld

Het mooie Vakantiepark de IJsvogel ligt in Voorthuizen, vlakbij plaatsen als Ermelo en Garderen. De omgeving is bosrijk en groen, daar waar de Veluwe zo bekend om staat. Ik slaap in een luxe 4-6 persoonshuisje mét privé jacuzzi. Villa Vogelveld heeft werkelijk alles in huis om je optimaal te laten genieten van je verblijf. Er zijn drie aparte slaapkamers, een grote badkamer en een ruime woonkamer met open keuken. Werkelijk alles is aanwezig en het oogt ook nog eens heel erg sfeervol. Vanuit het huisje heb je zicht op de grote tuin met jouw eigen grasveld. En daar staat dan ook het hoogtepunt van het verblijf; de privé-jacuzzi. Je kunt er meteen in stappen, iets wat ik dan ook een groot pluspunt vind. Het maakt niet uit hoe koud het buiten is, want in de jacuzzi warm je vanzelf lekker op.

De IJsvogel

Vertier voor jong en oud

Aan vertier geen gebrek op de IJsvogel. Er is van alles te doen, ook aan de kleintjes is gedacht. Zo is er een buiten- en binnenzwembad, een voetbalkooi en zijn er meerdere speeltuinen. Er is zelfs een heuse waterspeeltuin, wat voor extra veel speelplezier zorgt. Het buitenzwembad is van mei tot en met augustus geopend. Ook wanneer er een Hollandse regenbui overtrekt kun je je hier nog prima vermaken. Er is bijvoorbeeld een binnenspeeltuin, maar ook een echte bowlingbaan. Aan vertier dus absoluut geen gebrek. Natuurlijk is er ook genoeg te doen voor de volwassenen onder ons. Ga lekker relaxen in de Wellness op het vakantiepark en laat je verwennen met een massage.

‘s Avonds stap ik natuurlijk in mijn eigen privé-jacuzzi bij het huisje, want hoe fijn is het als je onder de sterrenhemel in de jacuzzi kan stappen? Met een temperatuur van 39 graden is het water heerlijk warm en merk ik helemaal niets van de kou buiten. Ik geniet met volle teugen. Er is gelukkig ook voldoende privacy bij de huisjes, zodat je ongestoord kunt badderen in je badkleding. Helemaal loom stap ik hierna onder de douche, om vervolgens lui op de bank voor de televisie neer te ploffen. Wat was dit een heerlijke eerste dag. Fijn om terug te zijn op Vakantiepark de IJsvogel!

De IJsvogel

Ontdek de schitterende natuur in de omgeving

De volgende dagen is het tijd voor actie en verken ik de mooie, bosrijke omgeving van Vakantiepark de IJsvogel. Ik heb veel gehoord over het Speulderbos met zijn “dansende bomen” en ik ben erg nieuwsgierig geworden naar deze plek. Binnen 20 minuten zet ik mijn auto in het bos neer en ga ik op zoek naar deze bijzondere bomen. Het verhaal gaat dat deze kromme bomen niet geschikt waren voor de houtkap en dus bleven staan.

Dit geeft vandaag de dag nog steeds een speels effect. Met een beetje ( veel ) fantasie lijkt het alsof de bomen bewegen en dansen. Het is in ieder geval een bijzonder en mooi gezicht. Het bos is enorm uitgestrekt en ik kom hier amper iemand tegen. Weer de ontzettend fijne rust waar ik zo van hou. Na een lange dag in de buitenlucht is het bij terugkomst in het huisje extra fijn dat ik de privé-jacuzzi meteen weer in kan stappen. Geen gedoe met opwarmen, want je kunt er direct in.

Na een lekker en uitgebreid ontbijt wil ik graag richting de Ermelosche heide. Op ongeveer 20 minuutjes rijden vanaf Vakantiepark de IJsvogel sta je met je voeten in een uitgestrekt heidegebied. Ik breng meteen een bezoekje aan de grootste schaapskooi van Gelderland in Ermelo. Vanuit hier wandel je zo de heide op. De Veluwse heideschapen zijn op dat moment in het veld met de schaapherder. Na een tijdje lopen kom ik de herder met zijn twee Border Collies tegen en besluit wat vragen op de beste man af te vuren. Er ontstaat een ontzettend interessant en leerzaam gesprek.

Wanneer hij de honden hun knappe kunstjes laat tonen met de schapen ben ik zwaar onder de indruk. Wat mooi dat er zulke vrijwilligers bestaan met een hart voor de dieren én de prachtige natuur op de Veluwe.

De Veluwe

Wat waren deze dagen weer een cadeautje, dankbaar rij ik terug richting Rotterdam en ik kan niet wachten tot de volgende keer op Vakantiepark de IJsvogel. 

Justmytravel

Deze blogs zijn ook interessant

4 comments

Marianne 23 februari 2022 - 09:41

Wat een fijne plek met jaccuzi lijkt me echt heerlijk. Kun je hier ook 1/2 nachtjes blijven? Groetjes

Reply
Nathalie Sneepels 25 februari 2022 - 14:39

Ja zeker, je kunt hier ook gewoon een korter verblijf boeken!

Reply
Laura 24 februari 2022 - 20:38

Leuk plekje en verhaal! Ik ben echt opzoek naar een mooie plek in de natuur!

Reply
Nathalie Sneepels 25 februari 2022 - 14:40

De natuur in de omgeving is echt prachtig, je kunt er uren wandelen zonder ook maar iemand tegen te komen!

Reply

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy