Sportgastein

Sportgastein – Oostenrijk, een paradijs voor hikers van alle niveau’s

by Amanda

Sportgastein, één van de plekken gelegen in het Gasteinertal dat wel 40 kilometer lang is, in Salzburgerland. Sportgastein is het laatste dorpje (oord) van het dal en ligt op 1590 meter hoogte. Dit is hoger dan de andere dorpen van het Gasteinertal. Sportgastein in de zomer is een echte aanrader voor het maken van schitterende hikes op ieder niveau. Ook voor mooie wandelingen zonder steile bergweggetjes ben je hier aan het juiste adres. Gezinnen kunnen hier prima een dagje wandelen.

Gastein

Op  ongeveer 10 uur rijden vanuit Nederland ligt het speciale en gezellige Gasteinertal. Het is een echt wintersportparadijs maar in de zomer heeft het mij echt positief verrast! Zowel in de winter als zomer is hier heel veel te beleven. Gastein bestaat uit meerdere dorpen en is best lang gerekt dus is het handig als je een auto hebt of anders kun je met een bus overal heen reizen. Het Gasteinertal ligt middenin de Hohe Tauern en wordt omgeven door de hoogste bergen van Oostenrijk. Mensen komen hier niet alleen voor de wintersport of wandelen maar ook voor de wereldberoemde bronnen met thermaal water.

Sportgastein

 

Sportgastein

Sportgastein bereik je het gemakkelijkste met de auto of bus. Let op, je betaalt wel 5 euro per persoon voor een soort tolweg. Dit vragen ze voor het onderhoud van de wegen en tunnels die door de bergen heen lopen en jou naar Sportgastein brengen. De weg naar Sportgastein toe is al adembenemend mooi!

Aan je rechterkant zie je de onwijze rotspartijen en bergen al liggen met overal kleine watervallen en stroompjes die naar beneden kletteren. Zeker met het zonnetje erop is dit een schitterend gezicht! Dan is er ineens een onwijs blauw gekleurd meer. Het is werkelijk prachtig en je kijkt je ogen uit. En dan te bedenken dat we hier in januari nog stonden te kijken naar bergen sneeuw en een totaal wit landschap om ons heen. 

Sportgastein

Hiken

Eenmaal aangekomen op een groot parkeerterrein met daarnaast wat leuke eethuisjes zoals bijvoorbeeld Valeriehaus, een echte aanrader, sta je tussen de bergtoppen in. Je staat als het ware in een dal met rondom alleen maar berglandschap. Het is een geweldig gezicht en je voelt je zo klein. 

Bij het parkeerterrein vind je een informatiepunt waar een medewerker zit om je te helpen bij bepaalde routes die je wilt gaan doen of andere vragen. Eigenlijk is er voor iedereen wel een mooie hiketrail te vinden. Je kunt gewoon in het dal blijven lopen, dit is een route van ongeveer 1,5/2 uur, het ligt eraan hoe snel je loopt maar je kunt ook besluiten om echt de bergen in te gaan klimmen en op zoek te gaan naar otters of gemzen en bijvoorbeeld een zware hike van 4 uur of langer te maken. 

Justmytravel

Het is maar net wat je wilt en met welk gezelschap je bent. Onderweg, zeker in het dal, vind je kleine boerderijtjes waar je heerlijk even wat kunt drinken tijdens je hike. Sommige van deze boerderijtjes maken hun drinken en eten helemaal zelf met natuurlijke producten. 

Dalhike

Wij kiezen ervoor om in het dal een mooie hike te maken. Dit is een grote ronde door het dal heen. Omdat het zonnetje doorkomt is het best warm en zoeken we wat verfrissing bij  de riviertjes die door het dal heen lopen. Hier staan de echte Bella koeien ook al te rinkelen en te genieten van een heldere slok water. Overal in het dal kom je deze koeien tegen met bellen om hun nek, het maakt het plaatje van Oostenrijk en de bergen eigenlijk helemaal compleet, dat vrolijke belgerinkel erbij. 

Sportgastein Milka Koe

Tijdens deze hike kun je bij bepaalde punten je route vergroten door toch af te slaan en meer de bergen in de lopen. Overal staan bordjes met de verschillende routes aangegeven dus verdwalen zul je hier niet snel. Tijdens onze route genieten we ultiem van de rust en vrijheid die je hebt in dit berglandschap. Overal zie je kleine watervallen naar beneden kletteren langs de vele rotspartijen. 

Tijdens de route komen we langs een gezellig boerderijtje en kunnen we even neerploffen om wat te drinken en alsnog te genieten van het schitterende uitzicht. Hierna lopen we verder in de brandende zon en komen we moe maar voldaan terug bij de auto. 

Sportgastein

 

In Gastein kun je echt even helemaal je hoofd leegmaken en tot rust komen. De omgeving zorgt echt voor rust. Ga je hiken dan is Sportgastein een echte aanrader. Je kunt ook een lange hike van een aantal dagen doen die je van Dorfgastein naar Sportgastein brengt. Bereid je dan wel heel goed voor! Tijdens lastige hikes heb je goed materiaal nodig, welke dat zijn vind je hier.

Justmytravel

 

 

Deze blogs zijn ook interessant

4 comments

Peter 12 augustus 2020 - 10:48

Dit ziet er heel mooi uit! ga ik onthouden.

Reply
Amanda 13 augustus 2020 - 17:12

Ja het is een geweldig mooi gebied voor wandelen zeker!

Reply
Sanne 17 augustus 2020 - 17:29

Ziet er zo gaaf uit daar wat een schittterende natuur zeg! Groetjes

Reply
Amanda 18 augustus 2020 - 11:31

Ja het is echt heel mooi!! Als je de kans hebt zeker een keer gaan zou ik zeggen!

Reply

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy