SS Rotterdam

Nederland | Mini Cruise vakantie op het ss Rotterdam

by Nathalie Sneepels

Een nachtje weg in je eigen stad is misschien niet iets waar je snel aan zult denken. Ik deed dit wél en voelde mij echt even weg van alles.
Graag neem ik jullie een nachtje mee aan boord van een heus cruiseschip, het ss Rotterdam. Ik vertel jullie graag waarom ik dit iedereen aan kan raden.

Historie

Het prachtige oude stoomschip stamt uit 1959 en was in dienst van de welbekende Holland Amerika Lijn. Als echte Rotterdamse ( geboren, getogen en nog steeds woonachtig in Rotterdam ) weet je niet beter dan dat je aan de overkant van het water het mooie historische pand van het voormalig hoofdkantoor ziet liggen.

Natuurlijk ben ik hier al meerdere keren binnen geweest om te genieten van een lekker etentje, het is inmiddels één van de vele hotspots die Rotterdam te bieden heeft. Nog steeds meren hier elk jaar ontzettend veel cruiseschepen aan en het is elke keer weer een fantastisch geluid als je de scheepstoeters van zo’n schip hoort dat binnen komt varen. Ik kan dit zelfs vanuit mijn woonkamer horen. Genieten!

Ook het ss Rotterdam heeft hier vroeger wekelijks aan de kade gelegen, het bracht voornamelijk passagiers van Rotterdam naar New York en het heeft zelfs een reis om de wereld gemaakt in 80 dagen.

SS Rotterdam

Logeren in stijl

Het is dan ook fantastisch dat het ss Rotterdam een nieuw leven heeft gekregen nadat het uit de vaart werd gehaald. In augustus 2008 kwam het ss Rotterdam uiteindelijk weer thuis in havenstad Rotterdam in de wijk Katendrecht,  het schip werd grondig verbouwd en omgetoverd tot een luxe 4-sterrenhotel, café en restaurant.

Je mini vakantie begint eigenlijk meteen al bij binnenkomst waar je vriendelijk te woord wordt gestaan door één van de medewerkers buiten en bij de receptie. Er zijn 254 kamers waar vroeger de hutten van het schip waren gevestigd, elk in hun eigen stijl. De oude patrijspoorten zijn gelukkig behouden in de kamers, je hebt hier dan ook een fantastisch uitzicht op het water of op de kade. Ik word altijd erg gelukkig van dit soort oude details. Deze oude details zul je werkelijk overal tegenkomen tijdens je verblijf.

Slapen SS Rotterdam

De kamers zijn van alle gemakken voorzien, kies gewoon de stijl die jou past qua kamer en je zult gegarandeerd genieten. Het schip heeft een rijke historie en dat is nog steeds in alles terug te zien. Je waant je echt even terug in de tijd en hier ervaar je het gevoel dat je ergens ver weg op zee vaart, onderweg naar jouw droombestemming.

Weergaloos uitzicht

Op het schip hoef je je ook zeker niet te vervelen. Ik was er hartje zomer en dan is het extra fijn dat het oude pierenbad ( 40 cm ) aan de Promenade Deck geopend is. Kindjes kunnen zich hier lekker in onderdompelen en zelf kun je lekker op de rand zitten met je voetjes in het water. De sfeer is hier dan ook magisch, je hebt een geweldig uitzicht op de Maas, de Euromast en de skyline van Rotterdam.

Er zijn op het schip meerdere plekken waar je heerlijk kunt eten, ik kon die avond buiten dineren op het Promenade Deck in het Lido Grill Restaurant en heb er genoten van het lekkere eten en de vriendelijke bediening. Na afloop is het bijvoorbeeld heerlijk om nog even een stukje langs de kade te lopen om vervolgens aan het water te gaan zitten.

SS Rotterdam

De watertaxi’s scheuren over het water voorbij en dit blijft ontzettend leuk om naar te kijken. Dit is een fantastische service in Rotterdam, je kunt je per watertaxi overal laten afzetten voor een paar euro. Zo ook bij het ss Rotterdam met een eigen ponton. Zo kun je in stijl arriveren voor jouw weekendje weg.
 
Natuurlijk zijn er ook diverse rondleidingen aan boord en mag je zelfs een kijkje nemen in de oude machinekamer van het schip. Dit kun je doen met een audiofoon of met een gids. Het is erg interessant en heel leuk voor jong en oud. 

SS Rotterdam

Eten op het schip

Zelf vind ik de afternoon tea bijvoorbeeld ook erg leuk, het schip is natuurlijk een prachtige locatie om eens lekker te genieten van thee in combinatie met lekkere hapjes en zoete lekkernijen. In het weekend kun je dan zelfs plaatsnemen in de authentieke zaal, een betere plek is er eigenlijk niet als je het mij vraagt.

Wanneer je op het schip blijft overnachten kun je de volgende morgen terecht voor een heerlijk ontbijtbuffet in het Lido op het Promenade Deck. Het ontbijt is uitstekend verzorgd, van verse sappen tot heerlijke broodjes en beleg. Dit alles ook weer in combinatie met een weergaloos uitzicht op de skyline van Rotterdam. Dat is nog eens fijn wakker worden!

Watertaxi

Aan alles komt een eind en ik wilde graag decadent voor de deur in Rotterdam afgezet worden met de watertaxi. De receptie regelt met alle plezier een watertaxi voor je, aan het B-Deck loop je zo het ponton op waar je kunt wachten, dit duurt slechts enkele minuten. In een mum van tijd scheer je over het water met je koffer en is het heerlijk genieten met je haren in de wind.

Zo zie je Rotterdam weer eens van een andere kant, het is erg leuk om de watertaxi te combineren met een verblijf op het ss Rotterdam. Na afloop weet ik zeker dat je terug zult kijken op een heerlijke mini vakantie in de prachtige stad Rotterdam.

Watertaxi

Wellicht wil je dan de volgende keer wel in het andere hotel van de Westcord keten logeren, Hotel New York. Sinds de komst van het ss Rotterdam in 2008 zijn deze twee Rotterdamse iconen weer samen in de stad, nog geen 100 meter verderop ligt namelijk Hotel New York.
 
Ik heb enorm genoten van mijn verblijf aan boord van het ss Rotterdam, ik waande mij in vervlogen tijden. Alles ademt hier de sfeer van vroeger uit maar dit in combinatie met veel luxe. Ik was al verliefd op Rotterdam en nu nog nét een beetje meer!

By: Nathalie Sneepels

Justmytravel

Deze blogs zijn ook interessant

8 comments

Sanne 22 januari 2021 - 19:51

Lijkt me zo leuk om een keer te doen dit! Thanks voor de tip en leest echt lekker weg!

Reply
Nathalie 22 januari 2021 - 20:08

Ik kan het je echt aanraden, je bent er even helemaal uit!

Reply
Mia 22 januari 2021 - 19:54

Ziet eruit als een mooie minivakantie! Ga ik in mijn achterhoofd houden voor de voorjaarsvakantie!

Reply
Nathalie 22 januari 2021 - 20:09

Zeker doen, het is waanzinnig leuk!

Reply
Joke 24 januari 2021 - 12:27

O dat lijkt me een leuk uitje in Nederland en die high tea spreekt me ook wel aan.

Reply
Nathalie 24 januari 2021 - 15:20

Een overnachting mét een high tea is natuurlijk helemaal leuk. Zeker doen!

Reply
aisha 24 januari 2021 - 15:14

Rotterdam is inderdaad een leuke stad en dit klinkt ook super gaaf om te doen! Heel leuk geschreven!

Reply
Nathalie 24 januari 2021 - 15:22

Rotterdam is een heerlijke stad en helemaal leuk om het te combineren met een verblijf op het ss Rotterdam!

Reply

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy