Chinese muur

Peking, eerste kennismaking met China

by Amanda

De hoofdstad van China, Peking, wordt in China Beijing genoemd,. Peking is in China het belangrijkste centrum voor bestuur, onderwijs en cultuur. Peking is bekend om de “Beijing duck’’ en de thee die in heel China heel belangrijk is. Thee is namelijk heel gezond. Er zijn in Peking veel theehuizen waar je de traditionele thee kunt drinken. Peking zelf word geteisterd door een enorme smog, dus als je daar mooi weer treft,dan heb je echt geluk.

Wereld reizen

De Reis

De vlucht duurt, inclusief een tussenstop, ongeveer elf uur. Als we uit het vliegveld komen gaan we, door het hotel aangeraden, eerst op zoek naar een taxi omdat het goedkoper is dan de pendelbussen. Het hotel heeft ook al per mail het adres in de Chinese taal opgestuurd. Zorg dat je dat bij je hebt want er spreekt bijna niemand Engels. De rit naar het hotel duurt ongeveer een half uur en we zien onderweg al veel van Peking. Ons hotel ligt in het oude stadscentrum naast een metro station. Achteraf gezien een ideale locatie.

Bejing hostel

De eerste persoon bij de receptie begrijpt ook al geen woord Engels. Even zoeken naar iemand die wel Engels spreekt. Aangekomen in onze kamer zien we dat er nog allemaal spullen in staan en de kamer is ook niet schoongemaakt. Als we het gordijn opzij schuiven zien we dat we op een muur kijken. Geen daglicht dus. Gelijk maar terug naar de receptie. Een andere kamer is snel geregeld en deze heeft wel wat meer uitzicht en is schoon. Eerst maar even uitrusten van de reis. We waren al gewaarschuwd voor harde bedden in China en dat klopt, het lijkt wel of ik op steen lig, maar alles went.

Dongsinan street, Spring time

Na even uitgerust te hebben toch maar even de omgeving verkennen rond het hotel. We zitten in het oude stadscentrum en het is er heel druk en chaotisch. We zien drukke brede straten met winkeltjes, restaurants en barretjes. En nu, hoe gaan we een mega druk kruispunt oversteken? Er staan wel stoplichten maar we komen er al snel achter dat de mensen er zich niet veel van aantrekken. Nou, gewoon oversteken dan maar en hopen dat je niet aangereden wordt. Het is wel even wennen maar al snel ga je gewoon mee in de chaos en is het gewoon lopen en ondertussen scootertjes, auto’s en taxi’s ontwijken. Deze chaos is wel echt typerend voor Azië.

Scooter Beijing

Vreemde gewoontes

En wat echt vreemd is hier is dat de mensen achteruit lopen. Even uitzoeken waarom dat gebeurt. Na navraag heb ik begrepen dat dit goed is voor het coördinatievermogen en de mensen zijn van mening dat dit rugpijn verlicht. Dat moeten we ook maar eens uitproberen maar dan in een rustige straat en niet op de weg.

Een rij vormen kennen ze ook niet in China. Er wordt veel voorgedrongen, je wordt gewoon opzij geduwd, ook bij de metro is het gewoon doorduwen om er maar als eerste in of uit te zijn.
Ook lopen de mensen hier allemaal te rochelen en spugen. Echt smerig. Ik word er soms echt onpasselijk van! Maar hier is het normaal. Er staan zelfs spuugbakken in de stad. De lucht is hier zo erg vervuild dat de mensen geloven dat ze door te rochelen en spugen deze stoffen uit hun lichaam kunnen krijgen.

Chinees theehuis

Eetgewoontes

Zo, al veel gezien nu, maar wel trek gekregen. Op zoek dus naar een broodje. En dan zien we een winkeltje met broodjes die er best lekker uitzien. Alleen is de taal weer een probleem. Met handgebaren is het gelukt om 2 broodjes te kopen. Ben wel benieuwd wat het is. Even vragen, maar ik kan niemand vinden die Engels spreekt. Dat is toch wel moeilijk hier. Dan maar gewoon proeven. Bah. Wat vies zeg. Het is geen brood maar lijkt wel touw. En het ruikt ook niet echt fris. Weg ermee en maar iets anders zoeken. Later komen we een vrouw tegen die wel Engels spreekt en mij vertelt wat we net gekocht hebben. Het was een soort van ei met eromheen pulled pork.

Beijing streetfood

Onze eerste kennismaking met China is heel bijzonder maar ik vind het geweldig! Even in een heel andere omgeving. En dan die taal, dat wordt een leuke uitdaging de rest van de vakantie. En het lijkt wel of we beroemd zijn want ze willen allemaal met je op de foto.

logo amanda travel

Deze blogs zijn ook interessant

6 comments

Janine 19 februari 2018 - 10:53

Super leuk om te lezen! Staat op mijn bucketlist! En door jou verhaal nog meer!

Reply
Amanda 25 februari 2018 - 21:40

Wat leuk Janine! Zeker een keer heen gaan!

Reply
Marja 21 februari 2018 - 01:08

Leuk geschreven weer niet te lang. Eindelijk aan toegekomen. Leuke foto’s. 😜😘

Reply
Amanda 25 februari 2018 - 21:41

Haha, dank je wel!! 😉

Reply
Joke 28 juni 2018 - 21:03

Leuk geschreven Amanda

Reply
Amanda 28 juni 2018 - 21:09

Dank je wel!

Reply

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy