Boshuisje Otterloo

Boshuisje Otterlo, verscholen in het Roekelse Bos

by Nathalie Sneepels

Boshuisje Otterlo doet zijn naam eer aan, want het staat aan de rand van het prachtige Roekelse bos op de Veluwe. Ik ben vaker op de Veluwe geweest en toch weet dit boshuisje op deze magische plek mij enorm te verrassen. Lees maar even mee!

Op en top genieten in het bos

Het gezellige boshuisje ligt verscholen achter hoge bomen. Ik zie de uitgestrekte bossen, de locatie is werkelijk perfect. De enorme overdekte veranda springt meteen in het oog. Er staat een mooie loungeset en een grote eettafel, waar ik mijzelf al zie genieten in de zomer. Wat een heerlijke plek voor een BBQ.

Boshuisje Otterloo

Er bevinden zich twee slaapkamers in Boshuisje Otterlo ( waarvan 1 met een stapelbed en 1 met een tweepersoonsbed ), er kunnen in totaal 4 personen slapen. Er is een gezellige woonkamer met smart tv én dus ook Netflix! Het is heerlijk om ‘s avonds voor de tv weg te kruipen na een lange boswandeling.

Boshuisje Otterloo

Er staat een fijne eettafel en er is een ruime keuken die van alle gemakken is voorzien. Zo zijn er een combimagnetron met ovenstand en een vaatwasser. Ik vind dit altijd een groot pluspunt. De badkamer met douche is onwijs schoon en je kunt hier zelfs een wasje draaien. Ideaal wanneer je hier met kinderen verblijft die in het bos hebben gespeeld.

Boshuisje Otterloo

De gezelligheid van de natuur

De inrichting is erg sfeervol, het is precies wat ik verwacht van een huisje midden in het bos. Hertengeweien en schilderijen van wilde dieren passen goed bij dit interieur. Er staat een fijne bank waarop ik heb genoten van een goed boek. Met een lekker glas wijn, die ik bij aankomst heb gekregen, vermaak ik mij prima in Boshuisje Otterlo. Eigenlijk wil ik niet meer weg!

Boshuisje Otterloo

Wild spotten op Planken Wambuis

Natuurlijk wil ik ook iets van de omgeving zien. Planken Wambuis bereik je binnen 5 minuten met de auto. Dit prachtige natuurgebied is een must visit wanneer je in het boshuisje verblijft. Ik wilde graag wildlife spotten en dat is gelukt. Een gigantisch wild zwijn, een ree, Spaanse runderen en wilde paarden. Ik voelde mij even een échte ranger.

Otterloo vee

Ook bij zonsondergang is dit gebied prachtig om te bezoeken. Juist dan heb je extra kans om wilde dieren te spotten. Er zijn zes natuur- en wildobservatieposten te vinden. Wanneer ik de zon onder zie gaan over de glooiende heidevelden en uitgestrekte bossen ervaar ik een intens gevoel van geluk.

Wambuis

Het middelpunt van Nederland

Ik had niet eerder gehoord van het middelpunt van Nederland en werd nieuwsgierig naar deze plek in Lunteren. Drie oude zwerfkeien uit de ijstijd markeren deze bijzondere plek.

Zwerfkeien

Als je een lijn trekt tussen de vier uithoeken van Nederland, is dit het middelpunt van ons land. Het gaat dan om Rottumeroog, St. Anna Ter Muiden, Terschelling en het drielandenpunt bij Vaals. Leuk om eens een kijkje te nemen. Je hebt vanaf dit punt meteen een mooi uitzicht over de Gelderse Vallei. In de omgeving kun je prachtig wandelen. Zo wandel je bijvoorbeeld langs een nagebouwde boerderij uit de ijstijd.

Oude boerderij IJstijd

Ik heb mijn verblijf bij Boshuisje Otterlo weer op een hele andere manier ervaren dan voorgaande keren op de Veluwe. Dat maakt de Veluwe zo aantrekkelijk voor mij, het is telkens anders en toch elke keer weer betoverend mooi. In gedachten zeg ik tegen mezelf dat ik hier nog eens wil logeren, maar dan in de zomer. Een heerlijke zomeravond met BBQ wacht dan op mij!

 

Justmytravel

 

 

 

 

Deze blogs zijn ook interessant

11 comments

Liv 6 april 2021 - 13:27

Dit huisje ziet er zo schattig uit! Denk je dat een week hier goed te doen is?
Groetjes

Liv

Reply
Nathalie 6 april 2021 - 13:35

Ja abolsuut, je kunt je hier met gemak een week vermaken. Er is zoveel te zien en doen in de omgeving! Groetjes Nathalie

Reply
Jerry 6 april 2021 - 13:28

Die natuur lijkt me zo rustgevend. Kun je wel makkelijk bij het huisje komen met de auto? Ik ga deze zeker bekijken voor onze volgende vakantie met de kids.

Reply
Nathalie 6 april 2021 - 13:36

Je kunt 1 auto bij het huisje parkeren en mocht je met meerdere auto’s komen kun je die er vlakbij parkeren. Ideaal! Groetjes Nathalie

Reply
Nathalie Sneepels 6 april 2021 - 13:34

Ja absoluut, je kunt je hier met gemak een weekje vermaken. Er is zoveel te zien en doen in de omgeving. Groetjes Nathalie

Reply
Astrid De Groot 7 april 2021 - 08:26

Wat een mooie blog weer Nathalie Sneepels.
Heel inspirerend om zelf ook eens een bezoek te brengen aan de prachtige Veluwe.
Mooi huisje, mooie foto’s van een prachtige omgeving.

Reply
Nathalie 7 april 2021 - 19:40

De Veluwe is zo mooi, zeker een bezoekje waard. En dit boshuisje is echt een aanrader! Groetjes Nathalie

Reply
vakantiehuizen dordogne 17 december 2021 - 16:00

Mijn vrienden zullen dit artikel met veel plezier lezen. Hopelijk hebben we een fijne vakantie

Reply
Amanda 20 december 2021 - 11:20

Dankjewel! Dat gaat vast goed komen toch!:) Fijne vakantie gewenst!

Reply
Jenny van der Woude 3 juli 2023 - 13:48

Goedendag,

Lijkt mij een ontzettend leuk huisje, maar hoe kan ik dit boeken?

Groet Jenny,

Reply
Amanda 3 juli 2023 - 20:56

Goedenavond Jenny,

Het is echt een aanrader vonden wij! In de blog in de laatste zinnen staat een link in de tekst bij natuurhuisje. Als je hierop klikt kom je op de website waar je het huisje kunt boeken. Dan is het natuurhuisje in Otterlo met ID nummer 56962. Hij staat op de 2e pagina.

Succes en veel plezier vast!

Reply

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy