Belgische Ardennen

Op verrassingsreis naar een droomplek met Vakantieadres Onbekend

by Nathalie Sneepels

Ik ben onlangs via Vakantieadres Onbekend op een heel bijzonder plekje in de Belgische Ardennen terecht gekomen. Ik ging letterlijk het onbekende avontuur tegemoet. Hoe ik daar uiteindelijk terecht ben gekomen ga ik je allemaal vertellen. En geloof me maar; dit wil jij ook!

Het échte wow-gevoel

Marjon van Vakantieadres Onbekend zoekt de meest bijzondere en unieke droomplekjes uit om jou mee te verrassen. Geen standaard plekjes, maar van die plekjes waar je het échte wow-gevoel ervaart. Het werkt eigenlijk heel simpel. Je zoekt een thema uit die bij jou past. Dat kan bijvoorbeeld een stedentrip zijn, een romantisch weekendje weg of een wellness tripje. You name it. Dit mag in binnen- en buitenland zijn. Ik wilde graag, door mijn drukke leven in de stad, verrast worden met een plekje in de natuur buiten Nederland. Ik heb daarbij het maximaal aantal kilometers opgegeven dat ik wilde rijden en daarna gaf ik alles uit handen. Aan Marjon. Als je aan iemand iets kan toevertrouwen is het wel aan Marjon. Ik volg het Instagram account van Vakantieadres Onbekend met veel plezier en ik zie altijd de mooiste droomplekjes voorbij komen waarmee zij iedereen verrast. Het leuke is dat je gewoon niet weet waar je terecht komt tot het moment dat je bij je accommodatie arriveert.

Bestemming onbekend

Spannend tot op het laatste moment

Ik ben een echte planner en zoek altijd van tevoren uit wat er in de omgeving allemaal te doen en te zien is. Ik weet meestal ook waar ik graag wil eten, welk leuk winkeltje ik niet mag missen en waar ik de mooiste uitzichtpunten tegenkom. Nu niet en dat is best spannend. Nu krijg ik een paar dagen voor mijn vertrek een envelop waarin een kaartje zit. Hier staan netjes de coördinaten van mijn verblijf en het weerbericht op afgebeeld. Reuze handig natuurlijk, want ik weet in ieder geval dat ik mijn winterjas thuis kan laten. Het is dan aan mij om te beslissen of ik alvast de coördinaten in Google Maps invoer, zodat ik vast weet in welk land ik ga verblijven. Leuker is het natuurlijk om te wachten tot het moment dat je in de auto stapt en helemaal klaar bent voor vertrek. Dat is aan jou. De verrassingslocatie waar je verblijft blijft echt tot het allerlaatste moment geheim en dat is zó leuk.

Op weg naar België

Het moment is dan eindelijk daar. Ik voer de coördinaten in op mijn telefoon en zie dat ik naar de Belgische Ardennen ga, in de omgeving van Namur en Dinant. Wat ontzettend tof, want deze omgeving ken ik eigenlijk helemaal niet. Sterker nog, ik ga er voor het eerst naartoe. Ik word altijd heel erg blij als ik de grens over rij, dat geeft meteen een vakantiegevoel. Dat gevoel heb ik ook drie dagen lang vast kunnen houden, want je waant je in de Ardennen echt even ver weg. Het is hier heuvelachtig en soms zelfs bergachtig. Omdat mijn verrassingslocatie in de buurt van Namur ligt, besluit ik hier vast even een kijkje te gaan nemen en wat te eten. Namur is de hoofdstad van Wallonië en zeker een bezoekje waard. Met de kabelbaan ga ik omhoog richting de citadel en dwaal wat rond in de gezellige straatjes van deze leuke stad. Ik heb in mijn voucher, die ik in de mail heb gekregen van Vakantieadres Onbekend, gelezen dat ik vanaf 16:00 terecht kan op de plek waar ik twee nachtjes zal slapen. Ik zet Google Maps weer aan en ga op pad. Langzaamaan begint zichtbaar te worden waar ik zal verblijven en dat stelt zeker niet teleur ..

Bestemming onbekend

Mijn eigen kasteel voor de komende dagen

Google Maps stuurt mij steeds meer de bewoonde wereld uit en ik zie steeds meer bossen en landerijen opdoemen. Het thema ‘Natuur’ waar ik voor gekozen heb lijkt in ieder geval te kloppen. Ik begin nu toch wel zenuwachtig te worden, want over 1 minuut ben ik gearriveerd op de verrassingslocatie. In de verte zie ik een schitterend kasteel op een prachtig uitgestrekt landgoed. Het zal toch niet? Ja, het is echt zo. Ik slaap gewoon in een kasteel de komende nachten! Ik ben verbaasd en verbluft tegelijk. Het échte wow-gevoel ervaar ik nu zelf. Ik check snel in en zo kom ik te weten dat er een complete wellness bij mijn verblijf is inbegrepen. De wellness ligt gewoon op het landgoed. Ik mag gebruik maken van het verwarmde zwembad, de jacuzzi, sauna en de hamam. Er is verder een gezellige bar en een sfeervol restaurant waar ik mag genieten van een heerlijk ontbijtbuffet. Het kasteel is werkelijk prachtig, overal zijn verschillende hoekjes gecreëerd waar je kunt gaan zitten bij één van de open haarden. Hier kom ik wel tot rust.

Mijn kamer is van alle gemakken voorzien en ligt in de uitgestrekte tuin van het kasteel. Overal zijn leuke zitjes gecreëerd. Zo kun je bijvoorbeeld ook een heerlijke wandeling rondom het kasteel maken, de omgeving is heuvelachtig en bosrijk. Ik kijk mijn ogen uit bij de wellness, waar je dus als gast gratis gebruik van mag maken. Een gemiddelde spa in Nederland is er niets bij. Ik vind het een magisch plekje in de tuin. Er zijn ook veel gasten die er gebruik van maken. Zo kun je zelfs tot 21:00  ‘s avonds terecht in de wellness. Dus heb je zin in een avondduik? Hier kan het! Dit zijn van die fijne extra’s die dit verblijf helemaal compleet maken. Zou je zelf snel een overnachting boeken in een kasteel? Wellicht niet. Vakantieadres Onbekend zorgt er voor dat je écht op een uniek plekje verblijft en dat je met mooie herinneringen huiswaarts keert.

Bestemming onbekend

De veelzijdigheid van de Ardennen

Terug naar huis ga ik nog niet, want ik ga de komende dagen de omgeving verkennen. Ik besluit dan ook naar Chateau de Walzin te rijden. Het kasteel is nog steeds bewoond en daardoor niet toegankelijk voor publiek. Ik weet inmiddels dat je vanaf een afstand het mooiste uitzicht hebt op het chateau. De hike er naartoe is beslist de moeite waard als je zin hebt in een wandeling door de bossen. Je komt hier amper iemand tegen, heel fijn! Na ongeveer 40 minuten bereik je het kasteel en dit stelt zeker niet teleur. Chateau de Walzin heeft een unieke ligging bovenop de metershoge rotsen. Beneden klettert het water van de rivier de Lesse en komt er af een toe een kano voorbij. Ga je naar de Ardennen? Sla deze hike dan zeker niet over.

Ardennen

Het pittoreske Durbuy

Zoek je tijdens jouw tripje net als ik af en toe ook graag de drukte even op? Dan is Durbuy absoluut aan te bevelen. Dit piepkleine stadje is rijk aan pittoreske straatjes, leuke winkeltjes en ontzettend veel terrasjes en restaurants. Wandel door het stadje, eet een wafel op het gezellige plein en kijk hoe de kano’s voorbij varen door het snelstromende water. Ook voor een actieve trip in de natuur ben je hier helemaal op je plek. Ik bezoek deze dagen onder andere het toeristische plaatsje Dinant, het charmante Rochefort en wandel langs de vele riviertjes die de Ardennen rijk zijn. Je kunt hier werkelijk alle kanten uit.

Dinant

Zou ik het nog een keer aandurven om het onbekende avontuur aan te gaan met Vakantieadres Onbekend? Absoluut! Je kiest namelijk zelf een datum en thema uit, dat heb je helemaal zelf in de hand. De rest kun je met een gerust hart aan Marjon overlaten. Zij kiest een verrassingslocatie uit waar je nog lang over na zult praten. Het is spannend, onbekend maar bovenal wáánzinnig. Nu jij nog!

 

Justmytravel

 

 

 

 

Deze blogs zijn ook interessant

4 comments

Laura 4 november 2021 - 09:24

Deze kende ik nog niet wel spes me! Maar deze lijkt me ook echt top! Ik hou wel van verrassingen! Leuk stuk geschreven.

Reply
Nathalie Sneepels 4 november 2021 - 09:47

Het is echt een aanrader, je weet tot op het moment dat je bij je verblijf aankomt niet waar je slaapt. En dat maakt het dus heel spannend en bijzonder!

Reply
Jessica 4 november 2021 - 21:33

Echt een toffe locatie zeg om te overnachten! Wat leuk dat iemand dit zo organiseert:)

Reply
Nathalie Sneepels 5 november 2021 - 08:36

Het is ontzettend leuk om zo verrast te worden. Het enige wat je weet is dat je sowieso op een toffe locatie zult slapen!

Reply

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy